Јадам овошје секој ден,зимно времетоа што има портокали,банани,цитрон,киви,лимон.... летно се од цреши,кајсии,круши,јагоди,сливи,вишни,праски,јаболко...ај сега да не набројувам ама све си јадам од овошје и имам потреба од него
Овошјето почнав да го заменувам со благото но не целосно.Знам да земам доста често јаболко,јагоди или домашно направен сок од праски можеби пак компот или слатко од смокви.Ова го практикувам скоро секој 2-3 ден,така да во навика ми е веќе.Сега кога времево затоплува почесто земам овошје затоа што ми бара организмот а зимо не баш толку.
И јас сум страствен фан на секаков вид овошје. Поготово сега во бременоста, се давам во најразлични врсти овошје. Одвај чекам да ги дочекам црешите... МММММММ и тоа оние црвени големи... Уф ама се настрвив!
Па го јадам овошјето, ама признавам дека не ми е некоја секојдневна навика! Некогаш со денови, море со недели не каснувам ништо од овошје! И немам навика да пазарм овошје, секогаш кога сум на пазарење купувам зеленчук а овошјето го изоставам! Вчера кај моите дома имаше јагоди и цреши па касанав некоја, планирам денес да си земам за дома и белки ќе ги јадеме!
Лубеница,диња,праски,јаболи,јагоди,малини,рибизли,банани,цреши,сливи,смокви абе се јадам од овошје мхмх идам да си зезам диња