сакам овошје и јадам скоро секој ден претежно навечер,а таа навика му ја пренесов и на син ми наместо слатки работи да јаде да ги замени со овошје многу е поздраво и похранливо п.с.нема страв од расипани заби
Обожавам овошје а најмногу праски и тоа голите, не можам летно време без нив, а во зима мандарини, киви и калинките
Обожавам секакво Веќе скоро две години денот редовно ми почнува со некое сезонско овошје и цимет. Преку лето обично праски, на зима јаболки
Често јадам овошје, но во зима нема голем избор Јадам јаболка но излупени и делишес, лушпата не ја јадам оти не можам да ја доџвакам, џвакај, џвакај, пак иста прича Исто така ОБОЖАВАМ праски(оние депилираните ), цреши да ми дадеш едно кило, дур да се свртиш ќе ги изедам , банани не поднесувам , јагоди, дињи, малини, кајсии и се останато јадам .. а во овој дел од годината мандарини си јадам мх мх
овошје...најомилено нешто, ма се сакам од страна на овошје освен јаболка. киви, мандарини, портокали, банани, јагоди, цреши, круши, калинки, вишни, малини, лубеницаа, диња, праска, кајсија, грозје...се сакааааааааааам
Изгледа јас сум единствената што скоро ич не јаде овошје. Можеби е чудно, ама не го обожавам овошјето.
Многу јадам овошје,особено сезонско.Не можам да го поминам денот без парче витамини.Не ги обожувам јаболката,но помагаат во варењето на храната.Особено се корисни за лица со тврда столица,како јас.Имам еден утрински ритуал, во чаша со вода се става парче лимон,а во зимските денови може и малку ѓумбир.Се пие пред појадок.За подобар метаболизам и енергија треба континуирано да се користи.Ви го препорачувам
Во зима не баш освен мандарини, повеќе се гојам со чоколади, а во лето се живо јадам. Најомиленно овошје ми е лубеница и можам една цела сама да изедам од што обожавам.
Неможам денот да го замислам без овошје ,најповеке конзумирам банани киви и лимони значи секој ден пијам цеден лимон некако ме освежува.
Во последно време највеќе јадам банани и јаболки,а иначе сакам секакво овошје смокви,праски,лубеница,цреши,кајсии...