Решив да го зголемам конзумирањето на овошје. Па така наместо кифли, банички, бурек, тост, почнав почесто да јадам банани, портокали, киви...Сите овошки се убави, само јаболка не сакам и многу ретко ги јадам.
Овошје јадам секој ден,ако не за доручек во смути,за ужинка кога гледам да не јадам леб ПАК... А летно време особено навечер се знае,на тераса само со лубеница... Омилена ми е
Секој ден јадам овошје. Најмногу сакам јаболка, а најмалку портокали бидејќи не ми мириса убаво кората.
Без овошје неможам да си го замислам денот .. Па сакав да прашам ,дали и колку може да те поправи? Иам читано дека , не треба да се претерува и со овошјето бидејки поправало имало мн шекери ?
Некогаш јадам премногу овошје, некогаш па немам желба да одам до фрижидер и да лупам овошје. Мрза. Обожавам банани, јагоди, диња и смокви. Исто често јадам портокол, праски, лубеница, круши...нели, што како е достапно. Не обожавам јапонско јаболко, ананас, јаболки, грозје, мушмули, сливи....
Едино овошје што не го јадам е праска ми прави киселини во мојот желудник а омилено лубеница и банана
Zavisi na sto e sezona najveke sakam da jadam : jagodi , banana , jabolka , krusi , slivi , lubenica , grozje , kivi , portokali i cresi . Ic ne sakam visni , musmuli , kajsii i praski . Od samata pomisla na ovie ovoski kosata mi se diga i kozhata mi se ezi , neznam zosto dinjata mi e i taka i taka . Nekogas imam ogromna zelba za dinja , nekogas voopsto nemam zelba , isto i za belite slivi .