Секое овошје ми се допаѓа, а најмногу сакам јаболки посебно ако се кисели.Друго омилено овошје ми е вишни,лубеница и кајсии.
Од овошје ништо не пребирам...најмногу јадам банани...кога е сезоната за круши исто многу јадам...јаболко....кајсии праски цреши вишни....лубеница диња...и сите други овошја и сакам да пробувам од овие овошја кои се увезуваат кај нас...имам пробано ананас свеж и е многу убав...потоа цитрон иако многу не го сакаат на мене многу ми се допага....и сепак во денот мора нешто овошје да јадам ...како замена за вечера често го практикувам...
Обожавам овошје посебно во летните денови да ме освежи. Најубави ми се јаболките и крушите. Исто така многу сакам и лубеница, портокал, банана,мандарина, лимонот ми е многу освежувачки и киви њаммм
порано бев душман на овошјето,многу го сакав,сега во последно време не ми текнува многу на него. Порано си правев овошни салати.Ќе исецкав секакво овошје што го имам дома и ке ставам мед.м многу е добро
Од овошје јадам се,ама буквално се. А најмногу од се сакам лубеница,јагоди,јаболки(оние жолтите посебно),киви....ма се бе се од овошје
мнооогу јадам овошје,а најмногу сега праски и зелени јаболки,завис до сезоната ама јадам се и сега најмногу јадам и малини леллеее по цела ден сум најмногу на овошје
Мразам мандарини- одвратни ми се. А обожавам секакво овошје посебно цреши, круши, портокали, лубеница, кајсии, праски, киви, ананас, зелени јаболка, малини. Слабо јадам јагоди, банани и дињи
Обожавам да јадам овошје! Во моментов јадам сливи Единствено кивите не можам да ги јадам значи ептен слабо јадам киви ( 1 кива годишно хаха )
Јас сакам се, само да е зрело, пр. не сакам кисела праска и сл.,а за лимон ок. Кајсии обожавам посебно, но како за беља секогаш ги барам на крај од сезоната и многу ми е мака, ама ете се заборавам. Банани, портокали, мандарини, круши ама оние големи и сочни што се, киви, јаболка, јаготки, праски, лубеница, диња..... ехе........ се јадам..............
Обожавам овошје. Посебно сакам портокали, грејпфрут, калинки, зелени јаболки, крушки, дињи, банани, јаготки и киви. Редовно јадам овошје, посебно во лето.