Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Овошје

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од Gordana10, 22 март 2010.

1. Isidora-Veles

Isidora-Veles Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    124
    Обожавам овошје или пак емиш (како што баба ми го вика :lol: )
    Ем затоа што е корисно и има многу витамни и ми се допаѓа затоа што може да се прават природни сокови.
    Најомилени ми се праските без мов (мазните) :D хихи

2. Latinna

Latinna Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    108
    Н видов,нигде не сте ги спонале мојте дудинки!Ахх..колку ме потсетуваат на преубавите летни попладниња,кај дедо ми во село,под сенката од дудинкиве..Имаше стара дрвена клупа,додуше уште има :lol: ,си седевме на неа,цело семејство собрани и јадевме дудинки.. Кој знае дали некогаш пак ќе биде вака.. :?:
    Туку темава е за овошје,јас малку забегав оффтопик,ама еве сега ќе си ја поправам грешката.
    Овошје обожавам,особено летното.Единствено не јадам круши ни ананас.Не ми се одвратни ко што пишал некој,ниедно овошје не ми е одвратно,само што помалку јадам.Омилени ми се :
    [​IMG]-црница
    [​IMG]-лубеница,не ми е гајле кај спаѓа,таа за мене секогаш ќе е овошје :lol:
    [​IMG]-ладно дињче ^_^
    [​IMG]-штотуку измиено грозјенце..
    [​IMG]-кајсиии... :sweat:
    [​IMG]-праски :mm: ..и за разлика од повеќето јас ги сакам оние со влакна,поубави ми се :lol:
    [​IMG]-модри сливии... :mm:
    Мислам јас можам до утре вака да си редам овошјенца ама ајде да не ве напнувам :D

3. Biggie

Biggie Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    62
    Јадам секакво овошје. За разлика од зимното, повеќе го сакам летното овошје. Во зима најмногу сакам портокали. Во лето-се! Праски, дињи, цреши, јагоди, грозје, лубеница (ако е овошје :^) :D ) .. Помалку јадам ананас, а јаболките ми се поубави зимно време.

4. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    убавиниииииии

5. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Jаболко :D

6. itgirl

itgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    69
    Многу сакам овошје. Кога не би било овошјето, незнам што би правела! :D

Најмногу јадам јаболка, мандарини, банани...итн итн :D :)

7. MadHatter

MadHatter Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    30
    лубеница и диња ! :sweat:

8. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    секое утро поЧнува со овосје обавезно мора да има :)

9. bibip

bibip Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2011
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    101
    ОВОШЈЕ мммм....го обожавам не постои некое кое не го сакам

10. bitter-girl

bitter-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    531
    Како да сум единствената која не јаде многу, многу овошје :D
    Не затоа што не ми се допаѓа, едноставно не сум љубител на овошје. Самоиницијативно не ми текнува да изразам желба за нешто посебно. Затоа пак го обожавам зеленчукот.
    И да не испадне дека ништо не јадам, ќе ги издвојам она овошје кое ми е највкусно.

Цреши: И пак не било какви. Сакам благи, со по темна (бордо боја) и месасти.
    Мислам дека ме разбирате какви :D

Кајсии Нив ги сакам повеќе зелени одошто зрели :D

Праски Но исклучиво голи праски (некои ги викаат и диви). Не ги сакам презреани затоа што мразам да ми се цедат.

Лубеница Едноставно не можам да си замислам лето без лубеница!

11. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Многу сакам овошје и веќе неможам да си го замислам денот без него. :D Јадам скоро секакво а најмногу јаболкоо :D

12. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Не можам да си го замислам денот без овошје .... Овошна салата ммммм <3

13. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    503

Прикачени фајлови:

14. eli12

eli12 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    8
    Обожавам овошје,не можам да си замислам да ми помине денот без да каснам некое овошје,нема некое овошје да не го јадам,а омилени ми се праските и јагодите,мммммммммммм

15. i.am.me

i.am.me Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    127
    Мандарина и портокал ммм.. :inlove: Повеќе мандарина зошто додека го излупам портокалот лиги ќе ми потечат :lol: Сите овошја ги јадам, но овие ми се омилени :)

16. LadyD

LadyD Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    241
    Без јаболко не би можела да си го замислам животов... буквално ! I'm addicted to apples (често ми заменуваат и цел оброк, особено појадок :D )

17. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    Јас сум повеќе љубител на зеленчукот но каснувам и по малку овошје,и тоа најчесто по иницијатива на мајка ми! Скоро секогаш имаме дома овошје но за жал немаме навика да го јадеме :?: Па мајка ми знае да напне некогаш со нејзините предавања |( колку е здраво овошјето, дека мораме да конзумираме насабајле и преку целиот ден, па ќе ни лупи и ќе ни дава,буквално на 100 начини ќе не принудува да го јадеме :lol: ! И има право жената па затоа во последно време пројавувам интерес за банани, јаболко (киселки), портокали и најмногу лимон(поточно сок од лимон)

18. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Многу сакам овошје.
    Убаво, лесно, здраво.
    Одвај чекам да започне сезоната на јаготките, сакам цреши, портокали, јаболки, киви, малини.
    Го сакам и ситното грозје, кајсии и диња.
    Не љубам многу свежи смокви, цитрони и лубеница. Ги јадам, но поретко.

Овошните салати ми се најубав и најосвежителен оброк во летниот период. Без шлаг и такви додатоци, само свежо овошје полиено со малку зашеќерена водичка.
    А цедениот лимон (во додаток со мед) и свежо цедените сокови... се незаменливи за утринско освестување.

19. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    јас си јадам овошје.......само јаболково не го сакав ама сега кога станувам јадам по едно јаболко........од лимонот си правам сок а понекогаш и така го јадам и јадам се друго од овошје цел ден мора да си жвакнам по некое овошје

20. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Цреши не јадам, се плашам од црви. :D

Јаготки, праски, мандарини, портокали, банани, диња, ананас, сите јаболка ми се едни од подрагите.

Не сакам лубеница, ретко ја јадам. Нашиве не ми се по вкус, но затоа во Египет и Турција ради потоплата клима, посочни се и се давев во нив. Шербет како да јадам. :)
    Сакам овошни салати и ги конзумирам преку лето, но не сум наишла на ресторан каде има добри овошни салати. Секогаш конзервирано овошје ставаат.