Може некој да сподели за Младинска книга, огласот е агенти во кол центар? На кој начин се одвива работата,дали преку телефон се нудат книгите?
Јас бев на интервју пред 2-3 години, интервју и заедно тестирање претпоставувам беше. На почеток почнавме на македонски и одма се префрливме на англиски да зборуваме. Прашањата беа стандардни како што кажа членката погоре, мене плус ми дадоа да прочитам текст од стручна скрипта што ја користат при работата медицинските кодери, и да го преведам на македонски. И ме прашаа какво хоби имам. Траеше околу 20-25 минути интервјуто, а покрај солидниот англиски јазик (читање, пишување, разговарање) мислам дека треба да се исполнат и други критериуми, зависи за која позиција аплицираш.
Mina jas rabotev vo Taskforce pred nekoj mesec,iskreno se prijatno iznenadiv kolku se dobro organizirani,i opsto lugeto vo firmata,lugeto vo timot bea mnogu fini i ubavo bev prifatena i obucena.Megutoa dobiv ponuda za tehnicka pozicija vo Skopje i zatoa si zaminav.Imav okolu 2-3 intervjua so Taskforce pred da mi ja ponudat rabotata. I otkako si dadov otkaz,samite se javija da prasaat sto bil problemot,mi bese ponudena pozicija vo skopje i pogolema plata.
Дали некој бил на интервју во Џонсон Мети за Customer servise, да сподели искуство, или искуство од некој близок?
Искуство некој со фирмава Бараат да се уплатат 75евра пред одење, дали некој имал искуство Прашав и во темата за Работа во Германија ама не добив одговор па затоа се надевам овде некој знае
Od tie firmi sto baraat uplata od nekakva suma ,da znaes 100% se prevarantiSamo ovlastena firma moze da vrabotuva.Prasaj za licenca,podatoci ,kontakt..Ne se lazete na vakvi oglasi...ne mi e poznata ama sepak bidete vnimatelni.
Искуство со Европа општ работник во производството, ме викнаа на разговор , бил некој или да работи таму ??
Се бара дечко за работа во сервис за полирање/хемиско на коли во Скопје. Добро платена работа, осигуран веднаш!
Девојки ,барам работа,од 1октомври,по можност само втора смена или хонорарно,скратено работно време... Ако некој знае огласи,понуди нека ми пише ДМ. Тенкс
Платата што ја нудат( ако си искусен електричар) е мала, може да се каже пола од она што германците би го платиле за добар електричар. Кажувам од искуство на брат ми, кој минатата година имаше истратено CV на неколку германски работодавци кои му понудија плата помеѓу 3500 и 4000 евра. Проблемот беше што тој немаше бг пасош (се уште му е во процедура), зашто газдиве нејќат да се замараат да ти вадат документи. Дури ни германскиот што не го знае добро не беше проблем, ако имаш имаш искуство, односно добра биографија. Сега не знам какво искуство имаш, ама брат ми има еден куп сертификати од американски компании за кои работел, може тоа било пресудно да ја добије таа понуда. А ако одиш преку посредници колку што имам слушнато тие ти кинат од платата што ќе ја заработуваш -процент 10% , може и повеќе, па пресметај си колку ќе ти остане.