Огласи за вработување

Дискусија во 'Барање работа' започната од Artemission, 7 октомври 2011.

1. Dandra

Dandra Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2020
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    766
    Ni eden asalen oglas za rabota i da ima ides i tolku od javuvanje za dzabe idam

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.457
    Допаѓања:
    37.668
    Затоа што веќе однапред имаат примено кандидати.

На eliesaab и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  3. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.466
    Допаѓања:
    33.774
  4. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    136
    Има некој искуство со slice ?

5. Marija_Magdalena

Marija_Magdalena Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    2.632
    Додека ти пише некој кој повеќе знае, дечкото од внуками работи во слајс знам дека земаат високи плати и работат во три смени (имаат и 3та смена од 22 до 4) периодов работеа од дома, така да турбо се

На Vegegirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.467
    Допаѓања:
    8.780
    Не работам таму, ама на двапати ми се јавија за интервју, телефонски, исклучиво на англиски, краток мухабет за фирмата :) твое искуство за позицијата за која аплицираш и слично. Платата е 500 долари плус 50% бонус ако се достигне месечниот таргет, односно за да се квалификуваш за бонусот треба месечно да исполниш 60% од таргетот (sales representative беше конкретната позиција) од една продажба дневно, значи веројатно 20 месечно, што ми звучи многу, ама не знам како работат, како профилираат клиенти итн. така да не би коментирала многу околу тоа. Инаку за позициите каде ти треба да контактираш клиенти смената е исклучиво доцна попладне/ноќе, односно од 15-23, или 16-24h. Многу долго им треба да им се јават на сите кандидати, мене ми се јавија со некој размак од два и повеќе месеци, веројатно во годината имаат некои периоди кога вработуваат, а останатото време прибираат кандидати. Не ги знам луѓето, не знам каква е атмосферата, ми кажаа дека канцелариите им се во Синерџи кај Пиом, за Скопје. Овие работи ми ги кажаа на прв муабет, транспарентни се, можеш да прашаш што те интересира. Ако можеш да издржиш живот само во втора смена, аплицирај и со среќа :)

На Marija_Magdalena, tina2018 и Vegegirl им се допаѓа ова.
  7. Loki30

Loki30 Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2020
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Имам аплицирано за работа во електрометал на едно од работните места касиер или магационер/продавач.Ве молам за мислење или за претходни искуства што сте ги имале со оваа компанија.
    Какво мислење имате позитивно или негативно ?
    Благодарам однапред

8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.572
    Допаѓања:
    5.906
    Здраво дали има некој искуство со

vrabotuvanje com mk

дали се преваранти,некако платите ми се гледаат доста големи и примамливи...

9. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.467
    Допаѓања:
    8.780
    Вработување.ком.мк е платформа на која компаниите ги објавуваат своите слободни работни места или пак тие регрутираат во име на некоја компанија. Но за твоето вработување не одлучува Вработување туку самите компании. Само го користат сајтот да огласуваат. Исто како кариера.мк, Најдиработа и слични. Се надевам појасно ти е.

На GirlLove, nevermet18, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. angel25

angel25 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    170
    Со еден збор Катастрофа!

11. Haciko

Haciko Нов член

Се зачлени на:
    28 мај 2020
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    6
    zdravo, kako mozam da te iskontaktiram

На Oljo му/ѝ се допаѓа ова.
  12. faye

faye Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    696
    Знае некој што е работава со компанииве кои постојано со месеци имат огласи за работа на едни исти позиции?
    Другар ми беше на разговор пред неколку месеци во таква компанија, вработените за човечки ресурси непрофесионални, едната зјаела у телефон, другиве запнале со некултурни и интимни прашања што немале врска со работата за на крај да го прашаат дали знае да користи компјутер и покрај искуството и квалификациите што ги има во резимето.
    После разговорот следните денови имало огласи за работа на интернет од истата компанија, непрекинато до ден денешен. Многу вредни раднициве од HR.

13. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.467
    Допаѓања:
    8.780
    Многу причини може да има, а зависи од компанијата. Поголемите може и рандом огласи да објавуваат за да имаат во континуитет кандидати, некои може да имаат голем turn-over, односно постојано да прават прими-отпушти, оние кои работат аутсорсинг опипуваат што се нуди како работна сила за после тие да си бараат клиенти/проекти за кои ќе бидат сигурни дека може да ги сработат (на пример, ако компанија одлучи да бара кандидати за корисничка поддршка со јапонски јазик, јасно дека ќе биде фијаско). Интимните прашања се веќе стандард, мада незгодни прашања, за оние кои знаат суптилно да ги поставуваат, може да послужат за да се оцени табиетот и снаодливоста на кандидатот, немаат секогаш цел да бидат "трачарски". Или па про-форма го викнале, колку да се каже дека работеле, па не се интересирале многу. Ама сѐ ова погоре кажано паѓа во вода кога не знаеме за која компанија станува збор.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Masnicka.5

Masnicka.5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    401
    Допаѓања:
    835
    Ve molam dali mozebi nekoj ima nekoe info za kompanijava ili pak iskustvo?

Прикачени фајлови:

15. Shaban Trstena

Shaban Trstena Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ајде и овде истото прашање да го поставам што го пишав на другата тема:

Здраво на сите и едно прашање. Моментално сум во Sport Life, но бев на интервју и ме примија во Sport Vision. Дадов отказен рок, но она што ме става во мисла е доста критики по интернет за Sport Vision, т.е. дека често знаат да бараат останување прекувремено, а тоа не е платено. Ако има некој со лично искуство, би било одлично да даде информации од прва рака. Фала многу, поздрав.

16. blackpanter

blackpanter Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2015
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    6.158
    Имам работено во спорт вижн краток временски период, за останување прекувремено многу ретко се случува да има останување прекувремено, кога има пописи. Инаку коректи се сите, јас имам позитивно искуство од таму.

17. Teona12

Teona12 Нов член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво, дали некој има искуство со Interactive solutions од Охрид. Има доста отворени позиции но многу малку информации околу тоа дали се редовни со плата и каков е односот према вработените. Исто така и кафитеријата Vault e нивна во центарот на градот

18. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    136
    Има ли некој искуство со ПМД КОМ?

19. Dragonfly88

Dragonfly88 Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    55
    Дали некој/а има искуство/има работено во Бтобет?.

Имав 2 интервјуа со нив за техничка поддршка,добив и понуда за работа.
    За почеток нудат 21.000,наводно понатаму зголемувале на плата.

Првите 3 месеци се работи само прва смена,понатаму се работат и втора и трета смена.

Anyone?

20. day

day Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    73
    Дали имаш друга информација за во Битола во некоја продавница, бутик или нешто слично да бараат работничка?