Са дека кризата е нема нов оглас,мислам јас немам забележано... Ако дознам,јас и така секако ќе објавам
На која страна го нашол огласот? Откако ти го прочитав постов, отворив на Вработување. Истите огласи и позиции константно еве и после година дена се вртат. Ништо ново не видов.
Zdravo clenki jas sum nova.. sakam da prasam dali znaete nekade vo skopje koj bara devojce za frizerka bez iskustvo.. sakam da pocnam da ucam no nemozam da najdam nigde :/ Vi blagodaram odnapred
Да ама со работно искуство бараат.. јас барам негде кај што можам како помошник да се научам ама без да ме пријават :/
Не сум чула ни видела оглас скоро за фризери, ама штом си сакаш пракса, не се плаши, окуражи се и обиколи ги прво маалските фризерници или тие што ти се поблиску до местото каде што живееш. Директ троп троп вака и вака. Полесно ќе најдеш така. Или отвори фризерници на златна книга, ако ти е незгодно лично, и јавувај се и разговарај директно со сопствениците. Не ве упатуват од школо или таму каде што си го учела занаетот, каде може да одите на пракса?
Kje probam po malskive.. zavrsiv umetnicko ne frizerko me interesirase od mala sakam frizerka pa sakav da probam ) Vo malo ja zborat deka e dobra, ama kolku e tocno neznam :/
Имам позната што работеше таму. Плата 18 000. Едвај имаш време за пауза. Те шетаат по дуќани. Остануваш и прекувремено. Пред некое време и јас сакав да аплицирам таму, ама се откажав. Секогаш пред да аплицирам се распрашувам за работните места.
Прекувремено знам остануваа, пример ти стигне роба на прва смена не си одиш додека не си ја средиш. Исто давале бонуси за постигнат таргет, а после на пописи се мањак имаш и ти кратат од плата. Јадеш надвор пред врата затоа што внатре не ти е дозволено, ни во магацин. Сум ги гледала многу пати како јадат надвор, баш е мизерно. Мислам дека и к15то им го беа земале после 2-3 месеци не знам кој изговор беше. Ова пред 2-3 години што ми кажувале, сега може и да е сменето нешто.