Поентата ми беше дека неколку работни места се ставени во едно што нема смисла, иако газдите мислат дека штедат воглавно на долг рок прават голема штета на компанијата. И ова постои во сите индустрии, генерално е знак дека се лоши условите за работа, така да, гледајте и бегајте подалеку од вакви.
Фала ти за исцрпниот одговор, инаку во огласот не е наведена ни платата (ретко кога е наведена било на кој оглас), но ни потребно образование . Но, доколку се бара се ова што го наведе ти и + други дополнителни активности звучи премногу за асистент кој би земал претпоставувам ниска плата. Во секој случај фала, ако добијам повик ќе видиме тогаш што ќе излезе од се..но не звучи примамливо да бидам искрена.
Kompletno si vo pravo, no koga nemas drug izbor - sekogas ke kjarat takvite gazdi. Pak ke spomnam, vo sk imas poveke izbor i ne mozat bash taka da igraat so lugeto bidejki ke si zaminat - imaat izbor. Vo po malite mesta kade se vrtat se edni isti oglasi, ke najdis nekakva rabota i ke kjutis. I avtomatski odobruvas takov odnos. Zatoa se ispraznaa gradovite koi ne se skopje, i tie sto nemaa kade vo stranstvo da odat - zaminaa vo skopje.
Здраво. Сега гледам оглас има за таму во Sinsay, кажи ми зошто не би сакала никогаш таму. Има лоши искуства?
Јас сум дел од ЛПП скоро два месеци. Имаат супер услови за разлика од многу други фирми од тој сектор.
Во Лидл гледам огласи за администрација и канцелариска работа нешто или местени се и тие? Колку е платата од прилика или само во Скопје важи, не знам каде се отвара?
Zdravo dali moze da mi pisete vo inbox za lpp vo struga koj e glaven sef menager ako znaete prajkam cv ama ne odi.te molam za odgovor pozz
На ново работно место треба да почнам од први. Во документите за работа кои што ги бараат пишува здравствена легитимација ( да се донесе на првиот работен ден за да се стави печат). Се мисли на книшка или?
Барајте само странски фирми за работа. Бегајте од македонски. Кај странците се парите, кај нас овие гледат да те исцедат за беспари
Не се сите лажни и нереални. Јас знам некои огласи од мојата струка кои се уште траат и навистина им треба работник.