Imam prasanje do studentite sto rabotat i pritoa sedat vo studentski dom. Ako ima takvi neka mi pisat
Од луѓе што работат/работеле, се на се океј. Зависи на која позиција секако, доста бакшиши се собирало, трета смена е напорна како кај сите иако имало и помалку работа но тогаш па знаеле да се случат секакви глупости (поради пијанства воглавно). Пред скоро време [наводно] им ги покачиле платите и биле редовни на тоа поле. За јадење следува оброк од кујна. Се работело два дена прва,а два дена втора, два дена трета, два дена слободни. Како што кажав погоре, се на се океј работа ама знае да биде исцрпувачка.
Подобро не. Прво идеш на интервју јас кога бев окапав 2 саати чекајќи дел си аминаа дел останавме зошто ми требаше работа. Интервјуто го води ќерката на газдата глуми ејч ар лудило. Платата е минималец можеш од утре да почнеш. Кога отидов во магацинот што да видам лудница таа ми објаснува како се спрема па ме проверува дали е така, нели имаат они од еден артикал повеќе бои и сега мора да им ставиш пример различни ако им ставиш иста боја можеле да ја вратат нарачката и да те казнат. Телефони не смее, само на пауза. Тие што се на каса и што редат роба маме им се ебава и од плата знаат да скратат по 3 или 4 000. Алкалоид има период кога собира база на податоци од тие што аплицираат. Ако ти се јават идеш на тестирање ако го поминеш после може 3 месеци ќе ти се јават (мене после 1 год ми се јавија) и наинтервју зависи за каде ќе им треба Билка, Таблетно или Козметика. Најтешко е во Билка со чаевите и Козметика делот со солна киселина. Сега вработувањето е директно преку Алкалоид не е како порано преку мотиви. Со плата мислам дека се почетна над 20 000 денари ама сепак зависи и за која позиција пакувач или оператор. Што те интересира прашај
Имам работено во еден од овие. Не е лошо за работа, прва к втора смена, една недела прва една втора, бонуси имаше, како што знам е покачена платата моментално.
Пред короната и кога минималецот беше 16000, околу 20 илјади горе доле, зависи од позицијата. Сега им се покачени ама за колку не знам, глупо ми е да прашувам луѓе колкава им е платата.
Ako ima nekoj student sto ima raboteno za vreme na studii vo City mall neka mi pise pls imam nekolku prasanja
Држат обука за производите кои треба да ги продаваш, имаше и плус обуки од некои брендови за спецификации и такви работи, плус можевме да гледаме и презентации на производи за како се користат. Се надевам ти помогнав.
mislam deka mora da ti drzat obuka, inaku ne e ni tolku bitno da znaesh se, pola od vrabotenite ne znaat za proizvodite i cestopati koa ke gi prasas nesto baraat na google, barem vaka sho sum videla
Дали некој/а има што е вработен/а во сетек ? Би сакал да прашам како се движи платата и како е определа т.е. дефинирана во смисла на основна плата (и колку изнесува таа), бонуси (како се определени и колку изнесуваат), дали се плаќа минат труд (од претходни работни места), колку изнесува К-15 и како е со слободни денови и работно време. Се однесува на Сетек во Струмица и Охрид, не за во Скопје. Доколку може и во порака да ми пишете ќе биде уште подобро! Благодарам многу однапред!
Po se na se izgleda koga apliciras na oglas za rabota treba da imas mnogu srekja,imam aplicirano mozebi na 20 oglasi ako ne i poveke i od nikade nemam dobieno odgovor...
Некоја случајно да не има некакви информации за Спектрум дигитал сервицес? Каков тип на игри презентираат, колку време обука и слично.
Братучед ми се фрустрира што заврши факултет за инженер и нема работа веќе месеци најдено. На сите огласи можни праќа cv, никаде не му се јавија освен на едно место и таму ништо. Толку нема работа во нашава држава дури ни на приватно? Се е со врски или така му се погодило периодов? Праќа и по странски фирми, секаде низ Скопје и се нервира многу што нема фидбек. Зошто не би му се ни јавувале? Да не е нешто поради просек, време на студирање? Заврши некоја година покасно од рокот и просекот не му е многу висок. Би можело поради ова да не го вработуваат? Познава многу колеги што брзо нашле работа, огласи има тон, а никаде работа. Се нервирам и јас што го гледам така нервозен и разочаран...