Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Огласи за вработување

Дискусија во 'Барање работа' започната од Artemission, 7 октомври 2011.

1. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    170
    Супер е одлично е да се работи без пари. Некаде прочитав и дека не постои можност за продолжување на волонтирањето а за вработување никаде не ни станува збор. Значи во превод, си бараат волонтери додека работниците се на одмор и толку.

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    а само огласот за ск е знае ли некој?

3. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
  4. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Се согласувам со тебе потполно, а 2ипол месеци, не се малку жртвувани. Зошто брзо ке "отиде" летото, и срамота е за 4 500ден, нели ја зголемија на 6 200 денари. Толку труд и потрошено време само за волонтирање. Што не бараат волонтери од септември до декември на пример. Туку кога е ек на годишни одмори.

Mime еве ти линк исто за волонтирања за МВР, сите услови се исти. Еве ти линк, можеби има позиции и во твојот град, http://www.fakulteti.mk/news/13-06-17/j ... o_mvr.aspx

поздрав :)

5. VIN.diesel

VIN.diesel Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    420

Не се согласувам со вас дека волнотерите ке бидат злупотребени поради одморите само.Не сум партиски определен ,се надевам дека нема да бидам етикетиран .Волонтирањето во држваните установи според мене е многу добра работа,се отвара можност за мн амбициозни млади луѓе (што ке бидат примени како волонтери ) да си го покажат своето знаење на вистинско место.Парите што ги даваат се ептен минимални колку за превоз и храна ... ,Моментално имаме премногу вработени во државната администација,и нетреба да се гледа како можност за вработување, но со ова волонитирање може да се добие едно мало искуство за евентуална понатамошна работа во приватниот сектор .Нема да осудувам но мислам дека треба доста време за да се сфати тоа волонтирање и од едната и од другата страна.Не сите фирми сакаат само човек со диплома ,па еве можност за покажување и докажување на знаењето видено и во државен сектор .Не ми се допаѓа нашиот систем ,незнам како да го наречам НЕмотивирачки.Ако се започне на едно место и се останува таму :!: макар било тоа и државна администација.Сигурна плата пффффффффф не верувам во такви работи ! Што е тоа поради што се тепаат за да дојдат до таква работна позиција :wasntme: ,сигурен сум дека е мрзливоста и она клацкај врата зимај плата .Се надевам дека ке бидат примени само оние најамбициозните (макар и врскаџии ) што знаат што сакаат да работат а не луѓе само колку да се каже дека волонтираат (работат ) со надеж да бидат цел живот на државна ц**ка а за к*р не ги бива :fubar:

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    170
    ДА јас го сфаќам сето тоа со стекнувањето искуство и докажување на професионален план па уште и волонтерска книшка како доказ, се тоа е убаво ама зошто никаде не се спомнува и можност за вработување? Заради тоа сметам дека ова волонтирање не би имало никаква цел.

Волонтерската работа ќе се извршува во текот на летниот период заклучно до 15.09.2013 година, без можност за продолжување на волонтирањето.

Мене ова ми кажува дека само поради одморите ќе да е!!!

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    подобро што пишува дека нема можност за продолжување барем ќе си знаеш до кога си ангажиран. Волонтер сум во државна институција и да ви кажам искрено сум презадоволна за можноста, затоа што се стекнав со големо икуство за извршување на работните задачи, најважно е тоа што запознав многу луѓе, кругот ми се прошири, сега се знам со директори, со приватен бизнис сектор со обични луѓе странки, што ако не друго се задоволни кога ќе им завршиш и најобична работа... во секој случај нема ништо да изгубите ако одите 2, 3месеци, од дома ништо нема. така да ја сум за едно големо ДА за можноста за волонтирање, а за понатаму сами ќе се покажете и што е најважно ќе научете што всушност сакате и очекувате од работното место.

На VIN.diesel му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Јавниот повик ќе трае до 21 јуни 2013 година. На него ќе може да конкурираат и да аплицираат студенти кои го дооформуваат своето знаење на терцијарно ниво. Право на учество имаат сите студенти независно од етничка, верска, полова и социјална припадност, или пак политичка ориентација, и независно од годината на студии, а особено студентите на правни, политички, економски и филолошки науки.

9. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    DOBRO луѓе неможам да сватам овие бараат волонтери дипломирани веќе или студенти?на едно место пишува едно на друго пишува друго |( ?

10. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Да знаете за волонтирањево за Влада и МВР и Образовaние.... ако е утре последен рок, утре било задушница па не работеле, ако планирате лично да ги оставате одете денес или по пошта пратете ги.

11. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Се бараат плочкари за работа во ЛИСА ГАРА МОНТ-Скопје.Плата солидна.Контакт тел:078/217-878 и 071/773-776.Лице за контакт-Горан.

12. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Jas deneс испатив па сега да видиме ќе си ја пробам среќата...

13. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Да не беше денес некој на интервјуто во МВР? :?:

14. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Skopje City Mall

Имам прашање,каде можам да најдам огласи за работи во City Mall? Има некоја посебна страна кај што објавуваат?Зошто на реклама5 и пазар3 не сум сретнала до сега од нив понуда за работа :/

15. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    170
    Не објавуваат сити мол огласи за работа туку секоја фирма посебно исто како и секаде и нормално нема посебна страна

На Irrepleceable му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    РАДИО МЕТРОПОЛИС РАСПИШУВА КОНКУРС ЗА РАДИО ВОДИТЕЛИ

17. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Луѓе, не ми е јасно бараат наставници на оглас, одиш на интервју, после гледаш на фб бараат по групиве за наставници ееееееееее, приватни, акредитирани школи ??????? Што мислат они, некој друг ќе се пријави ????? Не разбирам ????

18. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.133
    Допаѓања:
    33.879
    Некој да има некакво искуство со Т.А Јупитер?

19. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
  20. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.133
    Допаѓања:
    33.879
    Не прашувам во врска со одмор туку како работно искуство :)
    бидејќи има еден активен оглас од нив каде бараат 5 лица?