Здраво. Ако има некој што работел или работи во магна или костал во охрид нека ме контактира во лп за да ми сподели искуство.
Здраво сакам да се консумирам со вас. За одење во Хрватска да ми посредат еден брачен пар Симона и Роберт кажаа дека треба само превоз да си платам и да си извадам документ за недосудуваност. Другото се тие средување, е сега кога прашав колку се плаќа за посредување тој рече тоа е депозит 300 евра после прва плата и тоа е тоа после не се плаќа ништо. Океј ли е тоа?
Никако само ќе ти кажам. Јас бев само 3 саати во магацинот и избегав, а за во продавница мизерија е, све и свашта работат, прекувремени, казни нема слободни денови кога сакаш ти мислам дека пред 1 година платата им беше 22000 за во продавница ама рачунај окозување. За интервју ќе викнат 15 души како мисири ќе се буткате во карпош пред влез на врата и едно добри саат време најмалку. Интервјуто го прави ќерката на газдата шѕо воопшто и не знае како да ти ја објасни работната позиција итн итн.
Што знаете за DIAVERUM? Шведски центар за дијализа е, имате чуено нешто? Како се со плати за медицински персонал?
Можеби не е во соодветната тема, преместете ако треба но сакам да прашам нешто. Потпишан договор за работа на 1 месец, пишува таму се и сешто нели е ми паѓа во око Отказен рок 30дена. А газдарицата претходно фина се, сега наеднаш нови правила кажува пример Почнав на 6саати и посче една недела ми вика Абе 6х6 е 36 ти фалат саати мора да имаш 7 дневно, 42 неделно, ок прифатив ајде лесна работа, сеа као нешто ново измислува, почнав пред 1ви и за 6 дена треба да ми пушти од претходен месец. Сега тоа чекам да видам дали ќе биде така како што кажа или пак си е нешто по нејзино. Што може да се деси ако ете она не стои на тоа потпишаното а мене ми фркне жута минута и и речам Од утре не ти доаѓам, пошто таму пишува Отлазрн рок 30 дена. Какви последици може да сносам и слично? Фала ви
Bukvalno sve shto napisa e tocno Bev vcera i viknale po 10dusi cekaat red i ajde vlegov me povikaa Prvo komunikacijata im e uzasna postavuvaat nesoodvetni prashanja kako sto se: zasto ne rabotam poveke kaj sto sum rabotela, dali ziveam so familijata,kade rabotat moite,dali imam brat ili sestra itn.. Arogantno ti zbori i te prashuva i te gledaat pod oko..slobodni denovi nema osven nedela. Katastrofa nevidena
Здраво. Се надевам сте добро. Ве замолувам за информација, дали има некој искуство со боттони за накит и очила. Ми кажаа нешто си пријавен, нешто на рака. Фала.