Сакам да прашам (а прашањето го поставив и на друга тема, се извинувам ако ја згрешив), во кои весници излегуваат официјално огласите за вработување во образование? Секој ден купувам вечер и следам на најди работа, но до сега нема за во мојот град а имам сознание дека се отворени места во некои училишта. Ве молам за одговор ако знаете.
Огласите за вработување во образованието излегуваат во декември, за веќе пополнети места Огласите се чиста формалност. А испразнетите места сега се пополнуваат партиски, така да најдобро да си прашаш во партијата што е на власт во твојот град Со среќа
Луѓенца, да ве прашам нешто, Во повеќето огласи стои "се бара познавање на англиски јазик", а ретко каде е напишано да се достави доказ за познавање на истиот. Ме интересира, ви се случило дополнително да ви побараат? Особено на огласите за вработување во државна администрација. Што ако знам јазик, кога немам никаква потврда Ме интересираше чисто дали усно ве потпрашуваат нешто или мора потврда?
За државна администрација бараат потврда речеси на секој оглас , ама секако е со врски така да А приватните кој како ..
Оглас за вработување во ONE може некој ќе сака да си аплицира http://www.fakulteti.mk/news/13-09-01/o ... o_one.aspx
За потребите на новоотворениот локал во ТЦ Бисер, Оптика Ицо има потреба од оптичар за продажба на очила. Работата е во смени, од понеделник до сабота, вкупно неделно работни часови:40. Потребни квалификации: - завршено минимум средно хемиско (оптичар) -возраст 20-40год. -пол: машко/женско -комуникативна, ведра и флексибилна личност -доверлива и одговорна, љубезна, насмеана и услужлива личност -одлични комуникациски способности -способност за работа со клиенти -способност за работа во динамична средина и работа под притисок -способност за работа во група и стресни ситуации -подготвеност за учење и професионално развивање -одлично познавање на македонски јазик, познавање на други јазици е предност -претходно работно искуство ќе се смета за предност Сите заинтересирани да испратат CV со фотографија на ico-optika@hotmail.com најдоцна до 7.09.2013год.
Дали кога аплицираш за работа преку интернет за државен службеник треба да добиеш повратна порака дека си аплицирал?Како да знам дека успешно сум пријавена?аплицирав на еден оглас-ми прикажа успешно се пријавивте,но не добив маил за потврда?и втор пат пробав исто пак.
Има ли некој искуство со работа во Младинска книга, има огласи за вработување ама не е баш дефинирана работата?
јас пробав пред некоја година, а работата се состои во одење по фирми и луге и нудење на книгите кои се навистина скапи, па ретко дека ке купи некој, јас искрено одма се откажав. ако си таков човек ке успееш ете тоа е работата
Многу луѓе пробуваат да најдат работа со регистрирање на оглас на сајт како што е Пазар3 бидејќи има многу постеност и така им се поголеми шансите.
Девојки има ли некој искуство со Тинекс Космо дрогериите ??? Гледам бараат продавачки и сакам да аплицирам за работа ама не знам кои се условите таму како се работи колку се платени тоа ми е најбитно пред се. Ако некој знае ве молам кажете. Благодарам
мислам дека во космо ти е петка нема што да се двоумиш мислам дека и не се млади парите не би требало испод 15.000
Bepo Be вработува Оглас за вработување За потребите на Веро Супермаркетите во Скопје потребен е: - Персонал за продажба во маркет - Персонал за работа во магацин - Персонал за техничко одржување - Персонал за обезбедување(потребна е лиценца за работа) Сите заинтересирани кандидати да достават молба со кратка биографија Веро центар во супермаркетот Веро или на п.фах 384,1000 Скопје со назнака за вработување . Потребни квалификации: - Минимум ССП - Комуникативна, динамична и ведра личност - Познавање на Англиски јазик (ќе се смета како предност) - Возраст помеѓу 20-40 години И сега имам едно прашање- дали знаете како се движат платите за некои од работниве места?
Моја пријателка работи во Космо, платите им се секој месец различни, зависи од прометот. Али најчесто зима 11 000...
Во космо во последно време им избегаа доста вработени, баш заради условите кои биле многу сменети. Затоа и бараат продавачки. Се работи секој ден, празници,само во некои маркети не се работи во недела, чудни принципи имаат, слободен ден само ако си чуваш од одмор, не смее да се седне, не смее да се излезе на цигара. Ова е накратко што знам, да не испадне јас кажувам нешто сега, демек нечини. Него некој да знае некаде ако се бара кафекуварка, она информациски пулт, некое си така понормално работиче?
Добро а што е со дрогериите на ДМ исте се и тие ко Космо или имаа подобри услови кон вработените и платите слични им се? Сакам да знам како стојат работите па ако некој има информации пишете. Фала ви девојки