Огласи за вработување

Discussion in 'Барање работа' started by Artemission, Oct 7, 2011.

1. Natalija0803

Natalija0803 Активен член

Da

2. Natalija0803

Ima i ljubomora megju kolegite koj poveke ke napravi se jadat megju sebe a vregjanje preku slusalka imas po cel den

3. Natalija0803

Dali ima nekoj iskustvo so rio kafe fabrikata? Pocetna plata, kako e so smenite?

QuickBro likes this.
  4. Suzemarinkovska

Suzemarinkovska Нов член

Jas pisav pogore za istata firma,i doznav od drugarka na bratucedka mi rabotela tamu do pred 3 meseci,deka ne bilo ok koleskite mnogu mestele pred menadzerot i koga doagjaat novi devojcinja ne gi stavale da rabotat za praznik i vo nedela poradi toa sto tie denovi poveke se plateni,celovkupna slika mi kaza deka ne e zadovolna ic i napustila od tamu i za toa mnogu chesto pocnaa oglasi da pustaat za vrabotuvanje mnogu lugje napustaat

Tam4yy likes this.
  5. agios

agios Истакнат член

Само што ги потцена сите што работат по продавници. Секоја работа има своја тежина, ама ти според разговоров ја немаш почувствувано тежината на работење секој викенд/државен/верски празник.
    Работниците што работат на овој начин се малку платени. А 500 евра се ништо во споредба со жртвата што ја прави работникот на сметка на семејството и приватниот живот. Не вади се, во ред е, сфативме дека ги фаворизираш Кромберт од персонални причини веројатно, но фабрики што постојано плачат за вработени имаат голем проблем, а тоа фала Богу го знае пола Македонија, пошто нели, малку народ сме.
    Сметководител не работи редовни трети смени, кога веќе ја спомна конкретната професија.
    Директорска плата во Македонија добиваат луѓе и без никакво образование, или со основно, само со партиска книшка. И такви што не ни одат на работа. Као проблем е што продавачката зема иста плата со сметководителот, ама ова другово да го премолчиме не е. Тоа се тие вредности.

И треба да знаеш дека и во продавници работат луѓе со факултетско образование. За минималец.
    Така што муабетот не ти држи вода ама ич.

6. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Па јас познавам луѓе со Економски, Правен, Медицина, па дури и со мастер што работат во маркет? И шо праиме сега на оваа споредба? Јас сум 30 год и имам над 10 год раб искуство и стаж, и со факултет и без факултетот претходно, се сум работела! Факултетот не ти го менува степенот на знаење, снаодливост и сл. Ако си добар во нешто ќе бидеш добар секако, факултетот е само плус лично за себеси и ништо повеќе, денеска секој идиот купува диплома и се води "со факултет". Мајка ми е со средно, јас со фах, едно време земаше повеќе плата од мене. Нема тука правила, и факултетот не ти е мерило за ништо денес, ниту пак за плата.

Anyshka, agios and QuickBro like this.
  7. QuickBro

QuickBro Активен член

Grujo e kriv so bukvalno Gi poeba mozocite na site uste od negovoto vreme koga otvori disperzirani studii nasekade kade bukvalno ne ti trebase nisto osven da bides redoven i deka Eden den ke se falis so diplomata (poznavam Eden kup takvi glupaci) ne znaat 2+2 kolku se Ama bitno Diploma od strizipicino imaat hahah

Didajo, Mumoftwo30 and ijana like this.
  8. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Најголем хаос настана откако средното го направи задолжително...

9. ijana

ijana Истакнат член

Средно и треба да биде, и онака неписмена генерација па и без средно.

10. ijana

ijana Истакнат член

Сакам да прашам зошто Неуромедика бара Маркетинг секоја недела дали до толку е лоша фирмата? Овој оглас на памет го знам веќе .

Космонаут and QuickBro like this.
  11. ijana

ijana Истакнат член

Dali imate informacija dali ke se otvaraat novi firmi stranski sto ke baraat marketing,hr, managment, i sl?

12. QuickBro

QuickBro Активен член

Valjda ne se nafatila da nosi dopicnjak

arabella_, tamche995 and ijana like this.
  13. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Треба да биде, ама сите да си ги добијат заслужено оценките и дипломите. А не поради тоа што е задолжително некои ни за 2ка немаат знаење, изостаноци оправдани и неоправдани еден куп и таквите на крај земаат диплома, добиваат дури и поголеми оценки незаслужени, зашто малку им биле незаслужените 2ки. Па после благодарение на купената диплома за средно, имаат можност да се стекнат и со незаслужени купени факултетски дипломи...
    Додека не беше задолжително средното образование, никогаш немало толку многу како сега академски граѓани.

sj *O* and Malesia like this.
  14. LaRuz

LaRuz Истакнат член

Здраво, дали дознавте услови за оваа фирма? Имаат оглас за во Скопје а веќе еднаш аплицирав па сакам да знам. Благодарам :)
    Поздрав

15. ijana

ijana Истакнат член

Ова е нова фирма со добри канцеларии и добри услови. Ако ти се јаватат те молам сподели детали.

16. LaRuz

LaRuz Истакнат член

Видов дека две членки веќе прашувале од кои едната е во 2018/2017. Јас еднаш пратив ама не се јавија и сеа се мислам да не им е само про форма. Па ако некој имал контакт со нив нека пише.

17. Black girl

Black girl Форумски идол

Речиси сите подобри фирми стават огласи за реклама, а си имаат примено кандидати. Јас не се надевам веќе на работа преку оглас.

QuickBro and ijana like this.
  18. elimkd

elimkd Форумски идол

Не е точно, не се откажувај, јас се имам вработено замисли преку avrm го видов огласот, аплицирај ќе успее еден ден сигурна сум

Mina-aniM, cresa-jagoda and ijana like this.
  19. Black girl

Black girl Форумски идол

Како да не се разочарувам кога на 50 интервјуа сум била, сум прифаќала и помала плата за почеток и немало ни п од повратен одговор отпосле. Само еднаш се вработив преку оглас, и тоа работев и прекувремено и ќутев и се, по две години ми скурчи и дадов отказ. Во мојата општина има многу огласи, праќам CV, никој не ме повика на работа. Не верувам во ниеден оглас повеќе.

Selena01 and QuickBro like this.
  20. elimkd

elimkd Форумски идол

Не знам колку години имаш, на почетокот кога завршив фах и јас сигурно на исто толку интервјуа бев но без работно искуство, идев и на пракса, и без пари работев само колку да добијам на искуство и да наведам во CV.
    Сега барем си со искуство, тоа го ценат највеќе работодавците, дополни во резимето, аплицирај, големо влијание имаат и пријателите и кругот во кој се движиш, спомни им дека бараш работа да те имат во предвит, ќе те препорачаат, најбитно да не се откажуваш.

cresa-jagoda likes this.