Огласи за вработување

Дискусија во 'Барање работа' започната од Artemission, 7 октомври 2011.

1. Natalija0803

Natalija0803 Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    7
    Da

2. Natalija0803

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    7
    Ima i ljubomora megju kolegite koj poveke ke napravi se jadat megju sebe a vregjanje preku slusalka imas po cel den

3. Natalija0803

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    7
    Dali ima nekoj iskustvo so rio kafe fabrikata? Pocetna plata, kako e so smenite?

На QuickBro му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Suzemarinkovska

Suzemarinkovska Нов член

Се зачлени на:
    24 август 2023
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1

Jas pisav pogore za istata firma,i doznav od drugarka na bratucedka mi rabotela tamu do pred 3 meseci,deka ne bilo ok koleskite mnogu mestele pred menadzerot i koga doagjaat novi devojcinja ne gi stavale da rabotat za praznik i vo nedela poradi toa sto tie denovi poveke se plateni,celovkupna slika mi kaza deka ne e zadovolna ic i napustila od tamu i za toa mnogu chesto pocnaa oglasi da pustaat za vrabotuvanje mnogu lugje napustaat

На Tam4yy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. agios

agios Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2014
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    587
    Само што ги потцена сите што работат по продавници. Секоја работа има своја тежина, ама ти според разговоров ја немаш почувствувано тежината на работење секој викенд/државен/верски празник.
    Работниците што работат на овој начин се малку платени. А 500 евра се ништо во споредба со жртвата што ја прави работникот на сметка на семејството и приватниот живот. Не вади се, во ред е, сфативме дека ги фаворизираш Кромберт од персонални причини веројатно, но фабрики што постојано плачат за вработени имаат голем проблем, а тоа фала Богу го знае пола Македонија, пошто нели, малку народ сме.
    Сметководител не работи редовни трети смени, кога веќе ја спомна конкретната професија.
    Директорска плата во Македонија добиваат луѓе и без никакво образование, или со основно, само со партиска книшка. И такви што не ни одат на работа. Као проблем е што продавачката зема иста плата со сметководителот, ама ова другово да го премолчиме не е. Тоа се тие вредности.

И треба да знаеш дека и во продавници работат луѓе со факултетско образование. За минималец.
    Така што муабетот не ти држи вода ама ич.

На Mumoftwo30, QuickBro, GirlLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.766
    Допаѓања:
    10.658
    Па јас познавам луѓе со Економски, Правен, Медицина, па дури и со мастер што работат во маркет? И шо праиме сега на оваа споредба? Јас сум 30 год и имам над 10 год раб искуство и стаж, и со факултет и без факултетот претходно, се сум работела! Факултетот не ти го менува степенот на знаење, снаодливост и сл. Ако си добар во нешто ќе бидеш добар секако, факултетот е само плус лично за себеси и ништо повеќе, денеска секој идиот купува диплома и се води "со факултет". Мајка ми е со средно, јас со фах, едно време земаше повеќе плата од мене. Нема тука правила, и факултетот не ти е мерило за ништо денес, ниту пак за плата.

На Anyshka, agios и QuickBro им се допаѓа ова.
  7. QuickBro

QuickBro Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2022
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    27
    Grujo e kriv so bukvalno Gi poeba mozocite na site uste od negovoto vreme koga otvori disperzirani studii nasekade kade bukvalno ne ti trebase nisto osven da bides redoven i deka Eden den ke se falis so diplomata (poznavam Eden kup takvi glupaci) ne znaat 2+2 kolku se Ama bitno Diploma od strizipicino imaat hahah

На Didajo, Mumoftwo30 и ijana им се допаѓа ова.
  8. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.565
    Најголем хаос настана откако средното го направи задолжително...

На sj *O*, QuickBro, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. ijana

ijana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2014
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    280
    Средно и треба да биде, и онака неписмена генерација па и без средно.

На Anyshka, Curious cat, QuickBro и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. ijana

ijana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2014
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    280
    Сакам да прашам зошто Неуромедика бара Маркетинг секоја недела дали до толку е лоша фирмата? Овој оглас на памет го знам веќе .

На Космонаут и QuickBro им се допаѓа ова.
  11. ijana

ijana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2014
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    280
    Dali imate informacija dali ke se otvaraat novi firmi stranski sto ke baraat marketing,hr, managment, i sl?

12. QuickBro

QuickBro Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2022
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    27
    Valjda ne se nafatila da nosi dopicnjak

На arabella_, tamche995 и ijana им се допаѓа ова.
  13. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.565
    Треба да биде, ама сите да си ги добијат заслужено оценките и дипломите. А не поради тоа што е задолжително некои ни за 2ка немаат знаење, изостаноци оправдани и неоправдани еден куп и таквите на крај земаат диплома, добиваат дури и поголеми оценки незаслужени, зашто малку им биле незаслужените 2ки. Па после благодарение на купената диплома за средно, имаат можност да се стекнат и со незаслужени купени факултетски дипломи...
    Додека не беше задолжително средното образование, никогаш немало толку многу како сега академски граѓани.

На sj *O* и Malesia им се допаѓа ова.
  14. LaRuz

LaRuz Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    45
    Здраво, дали дознавте услови за оваа фирма? Имаат оглас за во Скопје а веќе еднаш аплицирав па сакам да знам. Благодарам :)
    Поздрав

15. ijana

ijana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2014
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    280
    Ова е нова фирма со добри канцеларии и добри услови. Ако ти се јаватат те молам сподели детали.

16. LaRuz

LaRuz Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    45
    Видов дека две членки веќе прашувале од кои едната е во 2018/2017. Јас еднаш пратив ама не се јавија и сеа се мислам да не им е само про форма. Па ако некој имал контакт со нив нека пише.

17. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.994
    Допаѓања:
    13.789
    Речиси сите подобри фирми стават огласи за реклама, а си имаат примено кандидати. Јас не се надевам веќе на работа преку оглас.

На QuickBro и ijana им се допаѓа ова.
  18. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    Не е точно, не се откажувај, јас се имам вработено замисли преку avrm го видов огласот, аплицирај ќе успее еден ден сигурна сум

На Mina-aniM, cresa-jagoda и ijana им се допаѓа ова.
  19. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.994
    Допаѓања:
    13.789
    Како да не се разочарувам кога на 50 интервјуа сум била, сум прифаќала и помала плата за почеток и немало ни п од повратен одговор отпосле. Само еднаш се вработив преку оглас, и тоа работев и прекувремено и ќутев и се, по две години ми скурчи и дадов отказ. Во мојата општина има многу огласи, праќам CV, никој не ме повика на работа. Не верувам во ниеден оглас повеќе.

На Selena01 и QuickBro им се допаѓа ова.
  20. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    Не знам колку години имаш, на почетокот кога завршив фах и јас сигурно на исто толку интервјуа бев но без работно искуство, идев и на пракса, и без пари работев само колку да добијам на искуство и да наведам во CV.
    Сега барем си со искуство, тоа го ценат највеќе работодавците, дополни во резимето, аплицирај, големо влијание имаат и пријателите и кругот во кој се движиш, спомни им дека бараш работа да те имат во предвит, ќе те препорачаат, најбитно да не се откажуваш.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.