Не аплицирајте луѓе денес пак пуштен огласот на LINKEDIN станува збор за лажен оглас. Не аплицирајте секој да има податоци за вас........
Џабе странски фирми ако работат Македонци таму, знам не е убо да генерализирам ама на некои англискиот им беше толку лош, одвај разбрав и препрашував. Кажавме HR е секаде лош, ама на овие простори е посебна приказна. А тоа што странска фирма прави outsourcing и бара Македонци кои ќе работат трета смена за 25.000, бел ден нема да видат, државен празник, слободен ден, пензиско, здравствено итн, кај некои од нив не се загарантирани. Така да, дојдени се тука да експлоатираат, не од хуманост. И друго, кое се коси со сите закони, ако ти овде регистрираш компанија, треба да ги почитуваш законите на таа земја. Не работа во недела, не работа во државен празник и не потпишување NDA's. Ама ние си чекаме и чекаме некој друг за нас да се бори. Епа нема така.
Предходно дебатираме со тебе мислам за Four Ways Cargo и таквите налик фирмички. Точно е во право си од збор до збор. Сепак има и некои како APS кои даваат над 1000 еур плата ама све зависи до фирмата.
За повеќето даваат 1000 евра. Сега имаше една ACCOUNT EXECUTIVE и за таа беше околу 1000 и нешто платата.
Тие само бараат вработени и одма знаеш дека не се асални исто како АЛФИ и Америчкиве за камиончиња......
Лажат. Како може некому да му даваат лажна надеж? Имаат огласи, а не вработуваат. Не знам која им е поентата.
Ja neznam kako uspevaat da zarabotuvaat so toj krsum...sekoj mesec da e bukvalno nov kadar sekade haha. Ili nekoja peralnica za pari samo i drvenje kurac
Честите огласи кажуваат дека не штима таму нешто. Зарем досега не најдоа соодветни кандидати за работа. Или можеби си прават реклама со огласите.
Има добри специјалисти и тие не ги менуваат баш често. Менуваат општи доктори, сестри.... зошто им даваат ужас договори, не исплаќаат плати итн итн.