Па пуштиле оглас. Ако немаш нешто попаметно да споделиш за работата, игнорирај. Од улица бе, бог да чува од вакви ко тебе.
Од мое искуство, речиси сите фирми од приватен сектор го прават ова. Те гњават дали гњават со интервјуа, а потоа, извини ама најдовме друг, во суштина никој не нашле ама тоа е друг дел. А и кога ги поминиш сите барикади, кога ќе влезиш во една фирма одма си соочен со неправилности од старт. Јас не знам како функционираат вака, ама па и голем дел се многу мали, станче-фирма, па поминуваат некако шалабајзерски.
Некаде имам прочитано дека за тие што пишувате содржини, најдобро да си направите и сопствен блог, па пред да им ги пратите, да си ги објавите кај вас. За после, доколку ги објават без ваша дозвола, да си имате доказ дека тие се ваши. Не знам правно колку би вредело, но сепак...
Ова е веројатно последното видео интро кое било кога би го пратила. Тестови повеќе не решавам, статии не пишувам, им праќам два-три линка и толку. И по некое време, веројатно и скроз ќе се откажам. Ми здосадија што се дупат вака, ај еден ден ќе ги видиме кои се и што се. Karma is a bitch.
Феминки некој искуство соHI-TECH во администрација,маркетинг и сл? Во некое село се далеку од Ск, не знам дали вреди да се аплицира? Не знам кој би се летнал у село да патува со автобус при толку позиции во ск. Плус прочитав мн лоши коментари како Алфи биле и овие само по унапредена верзија со инжињери .повеќе инфо за фирмата ве молам пишете ако иамте.
Никој ли нема инфо за фабриката у село HI-TECH? Освен дека е мн лоша што прочитав на кајгана има ли други коментари ?
Drugarka moja ima raboteno tamu, vo 3 smeni, losi uslovi, los odnos kon vraboteni, mnogu loso iskustvo imase.
Леле овие во Орешани, не се нормални. Аплицирав во контакт центарот на почеток на годината, ми пратија покана за интервју, али маилот беше многу чуден и се гледаше каква фирма се. Да го имав уште ќе ти го пратев, ги имаше насоките како да стигнеш, кои линии носат натаму, за тие од другите градови такси да фатат, неможе да касниш ни минута, а интервјуто по 10 минути.
Не, немав намера да си губам време. Натаму иде само една линија која ја има на еден саат, а мене интервју ми закажуваат во 4, најголемата гужва. Им се извинив дека неможам и тоа е, немаше да боли да беше онлајн за 10 минути интервју не вредеше да го патувам пола град.
Тоа е фирма која е во с.Орешани. Саво е газда, работеше порано во Раде Кончар, забегантус невиден. Фамилијарно се внатре,зетовци ,снаи се и сешто.Отвори погон и во ТИРЗ. Се е инвестиција од надвор. Токсична средина. Бегајте од таму, не пробувајте.
Тоа е фирма која е во с.Орешани. Саво е газда, работеше порано во Раде Кончар, забегантус невиден. Фамилијарно се внатре,зетовци ,снаи се и сешто.Отвори погон и во ТИРЗ. Се е инвестиција од надвор. Токсична средина. Бегајте од таму, не пробувајте.