Извини, дали се работи за работа од дома? Сакам да работам од дома додека не се вработам. Благодарам однапред.
Здраво, Дали има некој вработен во Sportvision? Смените биле прва,втора,меѓусмена ама со договор меѓу вработените, како и слободниот ден. Како функционира ова,мислам барем на неделно ниво би требало да се менуваат по смени и да има еден статичен слободен ден, зошто една недела ќе сум слободна во понеделник,друга во петок после 10 дена нема логика.. Доколку има некој да сподели искуство,може и во порака. Фалаа
Hepening vo bitola baraat Administrativen Asistent. Porano razbrav deka ne im plakaat plata i po 2 meseci kasnat. Ako ima nekoj info neka mi pisi...
Другарка работеше во Спорт М и таму имаа одмор само 10 дена зошто беа пријавени на пола работно време и така ги шупчеа. Најверојатно и овие се такви што е договорот меѓу себе.
Фала ти на одговорот. Стварно не знам како би функционирало тоа да за смени и слободен ден во неделата треба да си се договараш со колегите без конкретен распоред.. Затоа реков да прашам искуство..
мислење за sinceritas? да не има некој на форумов што работел/работи таму било кој сектор ако може да ми пише
Здраво, има ли некој искуство или некакво познавање за американската фирма во МК за диспечер HBM Express (Evangelion Logistics) позади Capitol Mall што се наоѓа?
Дечки, имам портфолио со attorney copywriting, напишани примери за адвокати и слично. Прашањето ми е дали некој би ме вработил вака само со портфолио, затоа што немам диплома за ова? Искуства?
Ne. Nitu aplicirav nitu se izgorvam taka. Zavisam od zdravstvenoto i jas i sin mi. Ako ne me prijavat, posle duri posle 1 godina mozam da se prijavam vo fondot za zdravstvo i vo avrm. Ednas taka mi se sluci. Aj jas mozi nema da se razbolbvam, ama sin mi se razbolva sekoja sezona na grip, nema promas, oti vo klasot ima deca sho roditelite gi nosat i bolni i so temperatura. I ic uvo ne gi boli. Na nastavnickata mu e uste polesno oti pomalku deca ke odat na casovi i ne mora so site da se spravuva. Da bev free i ic ne mu ja mislev, mn gajle ke mi bese i za zdravstveno i za se. Oti takva "ubava" pozicija ne ja nudat na bilo koj ako e dobra - na takvi pozicii si stavaat so vrski nekoi kokoni. Ne jas ili ti.
Ако нивото на познавање на јазикот ти е C1/2 (проверуваат на повеќе места, те прашуваат од неколку области на граматика/лексикологија/вокабулар), би можела. Секако, и ако се докажеш на напишани тест статии на одредени теми без плагијат/ai. Ако толку сакаш да работиш тоа, заврши некој ефтин/бесплатен онлајн курс барем да имаш во CV.
Тешко, канабисџиите не седат на фемина, за NYSK и ќе најдеш по нешто, мада Синцеритас, по последниве финансиски што им ги видов на МСЕ, у последно време праат добар профит. За што те интересира поточно? Знам кај нас на факултет беа минатата година, ама не ги фатив.
jas aplicirav no ne mi se javija mozebi deka ne sum od skopje nezz sto e problemot a imam iskustvo vo call centri
За пракса аплицирав, ми искочија огласи и океј услови имаа. Имаат поише сектори што ми се по струка(микробиологија, контрола на квалитет итн) па се распрашувам вака случајно да не се најде некој што знае како стојат таму работите за да можам да решам
Во однос на услови мислам дека се најдобри во Македонија? Можеби парираат едни велешани, знам пошто мене па култивација ми е бранша и се познава кој фрлил пари а кој е стиснат. Иди види како ќе поминеш и не не заборавај тука лол.