Огласи за вработување

Дискусија во 'Барање работа' започната од Artemission, 7 октомври 2011.

1. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    1.668
    Да не куцкам се тука, пиши ми во ЛП.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Leanne

Leanne Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2022
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    1.165
    Што мислите за овој оглас за работа? Гледам многу позитивни реакции, што не ми се логични затоа што иако се обидуваат да се искрени и интересни, многу ми изгледа дека немаат никаква емпатија кон вработените, не нудат никаков баланс туку од кандидатите се очекува да живеат за да работат. Еве не знам, би сакала да прочитам и други мислења. Линк

3. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    1.668
    Истиов оглас го видов и бев исто скептична хахахха. И малку ми е што знам океј позитивни се, ама ова хонорар по договор?

4. Leanne

Leanne Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2022
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    1.165
    Цитирам: "Нашата работа и проекти често имаат тесни рокови, настани, патувања, обуки и работилници за време на викенди. Доколку имате животен стил кој е компатибилен со ова или ви треба промена, аплицирајте."
    Ова звучи многу токсично. А исто така наметнуваат колективен одмор и слободни денови следуваат "со работа за викенди, патувања", што всушност не е слободен ден туку компензација, а истото законски треба да биде и соодветно исплатено.
    Кај делот кај платата "биле многу мали" и немале многу средства па сами да си предложиме "рејнџ" за кој би работеле уште при аплицирање.
    Како втф... најмногу ме чудат сите позитивни реакции на огласов...

На Zavisnaodblago, KittyAgnes, Tam4yy и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    2.596
    Страшно... Ќе ве малтретираме кога и како ќе посакаме, ама искажано на хехе начин.
    Абе бегај....

На Zavisnaodblago, Libra ❤, Viveki и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Curious cat

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    2.596
    Кај читам еј..
    Сите што најмалце плаќаат имаат најголеми (читај: робски) очекувања од вработените.
    Треба да имаш минимум две години искуство, 4 рунди интервјуа, неплатена обука и да си достапен и кога спиеш и сереш за неверојатни 21.000 :inlove:
    Абе.....гонете се

На Libra ❤, noteforself, FreeToGo и 7 други им се допаѓа ова.
  7. sviti

sviti Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2024
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    32
    Мене искрено ми е смешен огласов, ме изеде туѓ срам, пробале да бидат кул а усвари ќути и работај позицијава

На noteforself, KittyAgnes, Oscar Lady и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Curious cat

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    2.596
    Како се изразуваат како друштво на камп да се тамо
    а уствари е само ринтај:
    „Не е лабаво, споро…Напротив…во канцеларија се чувствува динамиката од прв чекор, се слушаат телефонски разговори, Зум линкови,, има голема фрекфенција на мејлови, полни календари, состаноци и сл.

– Во АРНО нема да слушнете „Ама тоа не е мој проект, не ме интересира тоа, јас сега немам задачи и толку од мене“ или да видите некој да седи, а некој да е 100 на час (се делегира работата со цел организацијата да оди напред).“

На KittyAgnes, Leanne и Polyincognito им се допаѓа ова.
  9. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    1.668
    Ова изгледа ко јас да нема да имам ни еден слободен ден, и изгледаат на оние што викаат “ние сме фамилија“ :rofl:

На Zavisnaodblago, Tam4yy, TheRGirl2 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. sviti

sviti Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2024
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    32
  11. sviti

sviti Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2024
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    32
  12. carly j

carly j Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    383
    Искуство со Junior Sales Advisor во А1? Исто, дали е нормално за рецепција во (колку толку луксузен) хотел на езеро да плаќаат минималец? А се работат и ноќни смени и недели.

13. Feminist20

Feminist20 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2019
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    9
    Дали има некој вработен со студио модерна? Какво е денес искуството?

14. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    2.960
    Tоа се другари другарки на вработени.
    Сигурно не даваат плати ко амбасади или нека не се занесуваат дека испод 700-800евра ќе им се нафати некој со сите оние искуства.

За едната има 1000 бруто читам, ама за таа и тоа искуство...со среќа нека им е у потрагата.

Во слично поле сум, не ги познавам лично ама прилично се активни и се едни од поголемите, ај да не претерам можеби меѓу топ 10 во државата.

Лани имав 12 патувања работни по 2-3 дена, некогаш и повеќе. Ако е викенд добивав плус денови, некогаш не се погодуваа летовите на тие денови шо требаше да сум на состанок па идев ден порано и тоа е некоја компензација, мослам да беа катиљ љуѓе ќе ти одземе ден... А дневници плус нема иако имаат средства сите тие организации...Во Хрватска дури и кога волонтирав те праќа на терен имаше дневници.

И нема потреба јавно да се пишува абе слушај неаме пари немој да прибаруваш многу...туку се разговара на интервју.

Последна измена: 26 јануари 2024
    На Leanne му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Leanne

Leanne Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2022
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    1.165
    Па не би рекла дека се во топ 10, со оглед на проектите и донаторите, на најголемиот ИПА проект тие се партнери, а не лидери. Повеќе би рекла дека можеби се во подем.
    А земање на слободни денови за службени патувања се нон сенс, затоа што службениот пат се смета од кога ќе заминеш па додека се вратиш и самата фирма/организација треба да го организира истото. А законски треба да се исплатат и пер диеми.
    Плус, стварно за во тој сектор апсурдно е наметнување на колективен одмор во август, а со таа плата не знам дали како нивни вработен некој ќе може да си дозволи одмор во топ сезона.

На Priroden му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sviti

sviti Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2024
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    32
    Zdravo dali moze nekoj da spodeli iskustvo so kompanijata Amiy?

17. ijana

ijana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2014
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    276
    Iskustvo so kfc nekoj marketing i hr kade e kancelarijata imaat li prevoz i sl?

18. Mari4e91

Mari4e91 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2021
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Baram rabota za vo stip

19. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    1.668
    Мој другар пред некое време имаше интервју со нив, и требаше да го примат во фирмата но не го примија. Фирмата е скроз ремоте, нон стоп на повици треба да правиш продажби, работиш како sales и го нудиш нивниот продукт. Платата е 600 долари (значи околу 550 евра) или 700 долари зависно од искуство. Он ги помина трите интервјуа и обуката и после тоа не го примија бидејќи не му се свиѓал на газдата. Рачунај дека тие 600-700 евра не си пријавен, сама ќе треба да си плаќаш данок. Мене не ми оставија впечаток по ова, плус треба да правиш по 100-150 повици секој ден што е исцрпувачки на максимум.

На sviti му/ѝ се допаѓа ова.
  20. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.233
    Допаѓања:
    27.843
    Ја знам организацијата.
    Во Арно нема да те 'зезне' никој. Се очекува работа и е динамично. Кој не работел на проекти, не може да знае со каква динаминка се работат, одговараш пред донатор, пред соработници, мора се да биде добро сработено. Не е работа на биро колку да пројде денот.
    Ако сте млади и мотивирани да си го испотите газот за да научите и да напредувате понатаму, пријавете се.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.