Всушност девојките што работат таму се топ.. И кога ќе им влезеш во канцеларија се осеќа пријателска атмосфера, никој на никого не се понаша надмено, никој на никого не шефува, никој никого не гледа на криво како да им е најголем непријател. Сакаат да кажат дека работат како тим и ако треба нешто да се заврши, сите се залагаат за тоа. А не како во другите невладини каде што седиш цел ден и чекаш договорени проектчиња да ви паднат од небо.. Едноставно треба да ја заслужиш платата, да се залагаш максимално.. Кај нас во МК и повеќе од максимално.. И таму видов дека сите на тој принцип функционираат, нема моја твоја задача ако некој не стигне да си ја заврши задачата поради прекраток рок, болест, што знам што друго, сите се вклучуваат и сметај дека е завршено.. Со огласов веројатно повеќе сакале да кажат дека не се од типот на Цивика мобилитас, Хера, Сорос, Мцмс, УНДП и сличните на нив.. Таму знаеме како се работи, да не се лажеме.. Нешто слично како кога ќе отидеш да работиш во Хилтон на рецепција и во што знам некое до 10 соби.. Може глупо ви звучи ама ете.. Не се сите Хера па да имаат милтимилионски проекти и да даваат пари на блиски до раководството само затоа што се појавиле во канцеларија а имаат некоја висока позиција со назив од кој треба гугл транслејт да го активираш за да разбереш што работи типот уствари.. За плаќање према мене беа баш коректни..
Организацијата има многу малку нзс со наброените, Цивика и Сорос не се НВО туку меѓународни фондации, а УНДП се агенција за развој на Обединети Нации. ХЕРА и МЦМС постојат повеќе од 20 години. За нивната работа не коментирам, посебно не неинформирано. Истото, важи и за Арно, не ги познавам лично, само преку работа. А се зборува конкретно за нивниот оглас, не за нив како организација. Огласот има премногу црвени знамиња. Токсична позитивност. А кон тоа не помага ни што имаат толку отворени работни позиции одеднаш. Сите сме океј и коректни со надворешните соработници и не мора да значи дека нема проблеми и незадоволства.
Леле глупост невидена,кои мизерии...После три интервјуа сфатиле дека не им се допаднал кандидатот.Па што му направиле тогаш дури 3 интервјуа?Подобро ниедно отколку вака и на крај пу пу не важи...Лечење комплекси... А колку вакви ги има...Бедни..
E ajde de, uste u prvoto intervju eve neka bide i vtoroto mozes da sfatis deka ne e za taa rabota. Ali stom ne osiguruvaat i bolje so ne zaminal.
Не не, фриленс ти е работава, се си плаќаш придонеси сам, што кога ќе видиш ако веќе е таква работата треба да нудат барем 1000 евра, бидејќи данокот е 10%.
600 долари, што се помалце од 600 евра. И од тие 600 долари (околу 550 евра) рачунај дека 10% ти одат на данок значи имаш чисти 495 евра.
Imas na linkedin pisi u search remote location stavi Makedonija, cesto otvaraj ima po nekolku sto uvek baraat
Здраво, не знам дали е прашањево за тука, но не знам во која друга тема би можело да прашам. Ако може некој што е вработен во Кромберг и Шуберт да ми каже какви прашања поставуваат за време на интервју, знам дека е нешто со бои и некој лист давале, ќе може некој од прилика да ми каже какви прашање се и за што? Благодарам однапред!
https://app.thrivity.mk/job-posts?c...99de8e9bc047&companyId=&jobPositionId=&page=1 Разгледајте ја странава има различни огласи во различни области како и во различни градови. Убаво им е уредена, и едноставна е за користење, можеби на некого ќе послужи
https://www.vrabotuvanje.com.mk/Rabota/444427/Assistant-Truck-Driver-Dispatcher/ Има доста огласи за диспачер, ама ретко во кои примаат без искуство, да ми предложите добра фирма каде да аплицирам фала
Hello! Dali mozhe da se vrabotam vo Veeva Systems samo so poznavanje na angliski jazik i diploma od sredno obrazovanie (i kako shto bi mozhel da rabotam)? Fala mnogu
Во нашиве логистики примаат без искуство, често има огласи аплицирај на некој. За овие за УСА, немам инфо, ама еве овде пишува може и без искуство, пробај ништо не губиш.
Zdravo. Bi sakala da prasam dali moze nekoj da mi pomogne da mi kazete za online rabota kade moze da apliciram? Posto imam novorodence a stvarnooo mi e potrebno da rabotam. Posto ne mozam da idam sekoj den da ja ostavam sama so casovi zatoa sakav nesto online da rabotam. Blagodaram od napred