Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Огласи за вработување

Дискусија во 'Барање работа' започната од Artemission, 7 октомври 2011.

1. Inna998

Inna998 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2020
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    28
    Здраво, Јас сум магистер по Електроенергетика. Вработена сум како електро инженер, но потребна ми е дополнителна, хонорарна работа од областа на електротехниката односно проектирање на слабострујни и јакострујни инсталации, проектирање на фотоволтаични системи. Поседувам Овластување Б . Доколку знаете некој на кој што му треба проектант- соработник или потребен му е проект за електрични инсталации, контактирајте ме. Благодарам однапред!

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Man14224

Man14224 Нов член

Се зачлени на:
    20 март 2024
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Za Data Analyst ti treba
    MySQL, Powerbi, Python, Excel

3. Stefi_555

Stefi_555 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    718
    Другарка работеше таму, не беше задоволна а имам слушано и од други дека не се океј. Ужасен менаџмент, лоши услови за работа и постојано се менува кадарот, знаат и да отпуштат за глупост, кратат на плати, казнуваат за глупости како ќе им текне. Накратко многу лош однос према вработените. И гледаат на лепота многу, за што и сама се имам уверено кога влегов еднаш, девојчињата како старлети облечени и за жал прилично нељубезни (facepalm)

4. Annanas

Annanas Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2023
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    4
    Ти благодарам многу за одговорот, мене ми се јавија за интервју ама не отидов па сепак прашувам, да не сум згрешила случајно хахах.

На Stefi_555 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Базерка

Базерка Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    13
    brat mi raboteshe vo korpa i e beshe zadovolen, prekina poradi studiranje, imash fleksibilno rabotno vreme i isplata beshe na dve nedeli kolku shto pamtam ne me fakjaj za zbor

На Stefi_555 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Базерка

Базерка Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    13
    Здраво, почетник графички дизајнер сум, со цел да оформам портофлио спремна сум да направам било каква реклама за вашиот бизнис, не барам никакви средства сакам само да стекнам искуство доколку некој има потреба пишете ми порака.
    Имајте убав ден.

На FreeToGo му/ѝ се допаѓа ова.
  7. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.203
    Дечки има ли некој искуство со работење во литература, скратено работно време, како е?

8. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.733
    Допаѓања:
    172.796
    Заклучена си за пораки:D

9. sugarmama_

sugarmama_ Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2024
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    104
    Ауууу па ете зашо цело време веќе година дена па и повеќе врти огласот хахахахаха лошо

На Stefi_555 и Tam4yy им се допаѓа ова.
  10. Annanas

Annanas Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2023
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    4
    Дечки да ве прашам дали некој знаете или некој од вас имал искуство во Kolid за позиција доставувач?

11. Базерка

Базерка Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    13
    средив тоа, скорз не знаев

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ivanamackica

ivanamackica Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    724
    Допаѓања:
    1.046
    Искуство со работа во тинекс магационер позиција??. Некој да сподели искуство ако може?

13. penelope10

penelope10 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    1.224
    Се наоѓам на крстопат во кариерата. Во ИТ сум инаку. Имам една сигурна понуда за работа и интервју во друга фирма следна недела. Работата е што функцијата ќе ми биде различна во двете фирми, односно во различни ИТ сфери би работела. Едната фирма е странска, едната македонска. Сакам да одам во странската фирма, но таму е интервјуто кое допрва треба да го поминам. Сепак, функцијата која ќе ја имам таму повеќе ми се допаѓа на долгорочен план, таму се гледам во иднината и имам огромен простор за напредок. Но, морам да одговорам на македонската за неколку дена, а одговор од странската ќе имам за 2 недели. Не знам што да правам. Дали да одам на сигурната варијанта? Мноу сакам да одам во странската фирма, а страв ми е да ризикувам. Знам дека сум млада, имам само 20 години, не можев ни да сонувам за вакви понуди. Ама сакам најоптимално решение да најдам. Дали е безобразно ако иницијално ја прифатам сигурната понуда без да потпишам ништо, па потоа да кажам дека сепак не прифаќам? Знам дека не е фер, но не знам стварно што да правам. Би ценела совет од поискусни.

14. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.861
    Допаѓања:
    15.759
    СТРАНСКА!
    Воопшто не се двоуми.
    Не може, во никоја фирма да си играш сега сакам, сега не.
    Секој си бара сигурен работник.

15. penelope10

penelope10 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    1.224
    Не знам дали добро објаснив, странската не ми е сигурна дали ќе ме примат, допрва треба да пројдам, а македонската ми е сигурна. За жал, морам на македонската да одговорам пред да знам ситуација со странската.

16. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.167
    Dali nekoj od bitola znae sto se sluci so Medical Billing operator za Edna makedonska Nova kompanija? Aplicirav i gi Snema. Ako nekoj ima nekoe info ili i toj apliciral neka mi pisi lp

17. KittyAgnes

KittyAgnes Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    893
    Допаѓања:
    1.343
    имаш неколку опции
    - да почнеш во мк фирмата и да дадеш отказ ако те прифатат во странската (сега зависи какви се луѓето/ситуацијата/можно е да сакаат да те искористат тие 2 недели што следуваат откако ќе побараш отказ а можно е и одма да се разрешите)
    -можно е да прифатиш во мк и после да смислиш некоја сериозна причина и да побараш на лице место отказ (лично испробано)
    - можно е да побараш во мк фирмава пробен период од месец дена договор на дело пред да прифатиш на подолгорочно, за да ја видиш фирмата/културата и после неколку недели ако те бараат во другава да им кажеш дека нема да продолжиш во мк (лично испробано)
    - можно е да прифатиш мк и ако те побараат да кажеш во мк фирмата одма дека имаш посериозна понуда и дека сакаш отказ (па они да ти понудат повеќе пари за да останеш/лично испробано)

сепак мене ми е да си играш побезбедно бидејќи допрва ќе поминуваш со интервјуа во стран. фирмa а тука веќе имаш понуда. Сега за сега немаш што да изгубиш

Последна измена: 5 април 2024
    На eliesaab, Melissa_39, Billy Idol и 3 други им се допаѓа ова.
  18. penelope10

penelope10 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    1.224
    Нема да почнам во македонската веднаш туку по месец, што е сосема океј. Ама за неколку дена морам да им кажам дали ќе почнам вербално. Така да теоретски, не им давам ни отказ, туку само го повлекувам зборот дека ќе почнам. Што мислиш за тоа?

19. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.803
    Допаѓања:
    3.098
    За каде? И кој колид? Фудс или с тим?

20. KittyAgnes

KittyAgnes Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    893
    Допаѓања:
    1.343
    Уф уште подобро. Кажи да и терај си со интервјуа, сешто може да се деси за месец дена :D8):)

На eliesaab, Qwjkl, Dust и 2 други им се допаѓа ова.