Здраво, Јас сум магистер по Електроенергетика. Вработена сум како електро инженер, но потребна ми е дополнителна, хонорарна работа од областа на електротехниката односно проектирање на слабострујни и јакострујни инсталации, проектирање на фотоволтаични системи. Поседувам Овластување Б . Доколку знаете некој на кој што му треба проектант- соработник или потребен му е проект за електрични инсталации, контактирајте ме. Благодарам однапред!
Другарка работеше таму, не беше задоволна а имам слушано и од други дека не се океј. Ужасен менаџмент, лоши услови за работа и постојано се менува кадарот, знаат и да отпуштат за глупост, кратат на плати, казнуваат за глупости како ќе им текне. Накратко многу лош однос према вработените. И гледаат на лепота многу, за што и сама се имам уверено кога влегов еднаш, девојчињата како старлети облечени и за жал прилично нељубезни
Ти благодарам многу за одговорот, мене ми се јавија за интервју ама не отидов па сепак прашувам, да не сум згрешила случајно хахах.
brat mi raboteshe vo korpa i e beshe zadovolen, prekina poradi studiranje, imash fleksibilno rabotno vreme i isplata beshe na dve nedeli kolku shto pamtam ne me fakjaj za zbor
Здраво, почетник графички дизајнер сум, со цел да оформам портофлио спремна сум да направам било каква реклама за вашиот бизнис, не барам никакви средства сакам само да стекнам искуство доколку некој има потреба пишете ми порака. Имајте убав ден.
Се наоѓам на крстопат во кариерата. Во ИТ сум инаку. Имам една сигурна понуда за работа и интервју во друга фирма следна недела. Работата е што функцијата ќе ми биде различна во двете фирми, односно во различни ИТ сфери би работела. Едната фирма е странска, едната македонска. Сакам да одам во странската фирма, но таму е интервјуто кое допрва треба да го поминам. Сепак, функцијата која ќе ја имам таму повеќе ми се допаѓа на долгорочен план, таму се гледам во иднината и имам огромен простор за напредок. Но, морам да одговорам на македонската за неколку дена, а одговор од странската ќе имам за 2 недели. Не знам што да правам. Дали да одам на сигурната варијанта? Мноу сакам да одам во странската фирма, а страв ми е да ризикувам. Знам дека сум млада, имам само 20 години, не можев ни да сонувам за вакви понуди. Ама сакам најоптимално решение да најдам. Дали е безобразно ако иницијално ја прифатам сигурната понуда без да потпишам ништо, па потоа да кажам дека сепак не прифаќам? Знам дека не е фер, но не знам стварно што да правам. Би ценела совет од поискусни.
СТРАНСКА! Воопшто не се двоуми. Не може, во никоја фирма да си играш сега сакам, сега не. Секој си бара сигурен работник.
Не знам дали добро објаснив, странската не ми е сигурна дали ќе ме примат, допрва треба да пројдам, а македонската ми е сигурна. За жал, морам на македонската да одговорам пред да знам ситуација со странската.
Dali nekoj od bitola znae sto se sluci so Medical Billing operator za Edna makedonska Nova kompanija? Aplicirav i gi Snema. Ako nekoj ima nekoe info ili i toj apliciral neka mi pisi lp
имаш неколку опции - да почнеш во мк фирмата и да дадеш отказ ако те прифатат во странската (сега зависи какви се луѓето/ситуацијата/можно е да сакаат да те искористат тие 2 недели што следуваат откако ќе побараш отказ а можно е и одма да се разрешите) -можно е да прифатиш во мк и после да смислиш некоја сериозна причина и да побараш на лице место отказ (лично испробано) - можно е да побараш во мк фирмава пробен период од месец дена договор на дело пред да прифатиш на подолгорочно, за да ја видиш фирмата/културата и после неколку недели ако те бараат во другава да им кажеш дека нема да продолжиш во мк (лично испробано) - можно е да прифатиш мк и ако те побараат да кажеш во мк фирмата одма дека имаш посериозна понуда и дека сакаш отказ (па они да ти понудат повеќе пари за да останеш/лично испробано) сепак мене ми е да си играш побезбедно бидејќи допрва ќе поминуваш со интервјуа во стран. фирмa а тука веќе имаш понуда. Сега за сега немаш што да изгубиш
Нема да почнам во македонската веднаш туку по месец, што е сосема океј. Ама за неколку дена морам да им кажам дали ќе почнам вербално. Така да теоретски, не им давам ни отказ, туку само го повлекувам зборот дека ќе почнам. Што мислиш за тоа?