Дали има некој информации во врска со фирмата Атлантик Група, каде им е седиштето за административните позиции? Дали е во Визбегово или Илинден?
Ах ИТ... да си бев паметна на времето, ама не бев. Сега по короната се отворија милион позиции, многу можности и курсеви. И прашањето е што да се проба? Навистина вака да ве прашам, за човек што има најосновно познавање од информатика, значи баш минимално, што е добро да се научи на курс, во смисла на тежина, зборувам за онлајн курс? Дали дигитален маркетинг е во ред, дали вреди? Некако сум на премрежје и не знам во што да се впуштам. А сакам работа плус, можности плус, вештина и знаење плус. Ете зедов основен курс по Ексел, луѓе тоа со искуство се совладува, инаку почетно јасно ми беше ама друго е со работа. Нешто што сакам да видам кај мене, е тоа колку брзо би можела да научам нешто ново, колку ми фаќа кликерот.
Predlog. Napisi na Google "dali bi bila dobra vo programiranje TEST". Ke ti izlezat razni testovi I napraj nekoj, taka I za digitalen marketing I sto uste te interesira. Mislam deka testovite mozat prava nasoka da ti dadat. Ti realno ne ni znaes sto bi sakala vo ovaa sfera, zatoa topla preporaka..testiraj se vo poveke granki vo IT i ke vidis sto da pocnes
Навистина има такво нешто? Не сум знаела. И точно кажа, не знам што сакам, од што од сѐ има навала, ко изгубен Германец се осеќам. Фала ти многу, ќе пробам сигурно.
Дечко ми го правеше овој тест за да си одлучи што сака кога се мислеше помеѓу две гранки. Пробај и според лични карактеристики ќе ти даде за што имаш предиспозиции, верувам дека ќе ти помогне многу. https://careers.brainster.co/quiz/checkpoint/personality
Одлично го инкорпорирале 16 personality test -от со курсевите што ги нудат. Јас го правам уште од 16/7 години и сум INTJ, со благи флуктации како сега што излезе INTP. Понудените опции како професии од нивна страна баш се совпаѓаат со тоа што сум го работел/работам. Ме изненади позитивно. Секако, не треба да се зема резултатот здраво за готово, но како некоја почетна референца за некој што сака да се пронајде, добро е ова. Инаку, не плаќајте на Брејнстер и слични академии. Отворете си акаунт на Udemy , и земете си курсеви од областа што сакате да ја изучувате. Исто е.