Кемет зависи во кој дел ќе бидеш 3 смени се на неделно. Ако си кај филтерите се оди прва и втора смена некогаш и сабота таму е и со седење. Герешајмер ти се пицајзли невидени. Имаш 3 зони за работење во секоја зона треба да се држи максимално држење чистота. Ако не си способен едно милијарда пати да се пресоблакаш не ни аплицирај зборам и за на мочање да отидеш треба да се соблакаш. И доста бегаат од таму зошто даваат награда месечно за 3ца најдобри во фирма барем така кажаа на интервју но се знае кои би добиле бонус гзолижачи и нивни луѓе на супервизори. Све ти е срање во зона секоја фирма освен Аспектус ако сеуште функционира. Арц,Џонсон,Ван хол,герешајмер,Чагатај итн боље не. За леар имам чуено дека работат добро и високи плати земаат.
За аспектус прв пат слушам. Спрема гугл пребарување, се уште постои фабриката. Моментално кромберг дава 34к денари, ама тимот/вработените се не колегијални, и се нема ред и култура. За другите фсбрики не знам ништо.
Dali nekoj ima slicno iskustvo kako moeto,od januari mesei sakam da smenam rabota,apliciram na sekoj mozen oglas sekako po moeto rabotno iskustvo. Imam aplicirano na 20+ oglasi i nikoj ne se javil,ne mi e jasno od koja pricina ili samo oglasive se vaka formalno postaveni.
Mnogu Malku se 20+ oglasi za 6 meseci,za vrmee na izborite navistina pomalku imase oglasi a ima i mn odnapred izbrani kandidati oglasite radi reda...
Иста мака, само јас од Декември месец. Чисто ме интересира, некој бил повикан од Алкалоид на интервју, или почнал да работи таму? Се си мислам, дека ради реда им е базата на цв-ња.
Глупо е што никаде не те викнале, и доста е демотивирачки секако, ама пробај да промениш нешто во сивито и мотивационото писмо, ставај детален опис на работната позиција која ја работиш, и не се откажувај.. Не знам во која бранша си, ама би ти препорачала Линктин да си направиш, гледам сега во последно време дури и Кам таму става огласи за работа.
Сите што ги знам што работат во Алкалоид биле таму на пракса како средношколци, или земале стипендија од Алкалоид како студенти па се вработиле после тоа таму, други случаи мене не ми се познати.
Некој да не има повеќе инфо за DB Schenker? Плата, атмосфера, услови..? Видов оглас за референт за океански транспорт. https://kariera.mk/job/kl3SS5ijD0uqSBucfgwgKg/referent-za-okeanski-transport
Многу малку се платени, условите им се добри, имаат приватно здравствено, тим билдинг, многу убави канцеларии, локацијата им е топ, ама платите се мн мизерни, кога викам мизерни мислам стварно мизерни, испод секој просек за ИТ фирма во Македонија.. Имаш бесплатно шишање и нокти правење ако нешто ти значи тоа.