Не е мала фиксна, секаде е од фиксен дел и бонуси. Кај нас 400 евра фиксна и 600 бонуси кои и не се тешко остварливи. Ако е повисок фиксниот дел никој нема да се замара со стимулативни бонуси.. За Унапредувач на продажба платата е од 30.000 до 35.000 ден А може и сакаат и комерцијалист па платата да е до 70.000 ден. А таква максимална плата ме зема нов вработен.
Е па девојче, барај си некоја наша преведувачка фирма. Нз колку ќе те платат, не верувам многу. Така, да како шо кажав, најубо ти е Upwork и сличните.
За тие што работите со странци, самостојно без договор преку мскедонска фирма, како успеавте да ја најдете работата? Пробав преку Upwork неможам да се снајдам. Пробувам преку Линкидин и не добивам одговор.
Zdravo, dali nekoj moze da mi preporaca rabota so promocii ili slicno sto moze da se raboti kako plus rabota
Здраво. Дали некој има инфо каде се наоѓаат канцелариите на Зегин каде што вработуваат луѓе за административните позиции?
Да прашам некој дали има некакво искуство, или има некој што познава што работел во фирмата Grant Thornton? Би сакала да прашам некои работи.
Здраво дали ви се случило работодавецот сам да ви рече да идете да се пријавите во завод за вработување?
Мене ми рекоа само за првото вработување. Ова пред 10 години, сега мислам покрај аврм и во ујп треба ако не си била претходно вработена. Прво одиш во аврм да се пријавиш со диплома (од факултет, средно или што и да имаш последно образование), за да фигурираш таму ко невработено лице, па да може фирмата да те пријави. А ако веќе си била претходно пријавувана тогаш само кажи им на новата фирма дека те има во аврм во систем, не мора пак ти да одиш.