Уште ли важи она препорачај некого земеш бонус плус и помогнеш некој да се вработи пошто тешко по случаен избор, колку пати аплицирам не ме викаат. Може некој да помогне??
И јас барам инфо, некој да заврши работа за врсботување, увек погрешен емаил ми искача, одвај аплицирам ама не ме викаат. Имам работно искуство во фабрика..
Здраво Ме интересира дали би можела да се вработам во банка без искуство? И каков тип на интервјуа се прават? Имам завршено економски факултет, работев сосема друга работа. Моментално сум дома. Не се срамам од работа, додека студирав работев и како продавачка. Но сакам да пробам да се вработам по струка.
Еден познаник кажуваше бил на интервју у не се сеќавам која банка, многу долго интервју писмено усмено, и на крај ај сега се ова што кажа кажи го на англиски, него му зоврело 2 саати го испрашувале и им рекол фала пријатно. За банка како и на секое поубаво место мора врска.. Среќно
Фирмичево фруктал доколку има колеги заинтересирани да знаат дека е со многу ниска плата сум бил на интервју пред година ипол мислам беше да не се малтретираат за џабе да си прават трошкови да одат на интервју Иначе еве да видите како не треба да изгледа оглас од истите е пуштен моментално
Me prasuvaa vo odnos na prethodnoto rabotno iskustvo, kako se snaogam so bankarski termini, poznavanja za krediti i karticki, zosto sakam vo bankata da rabotam i slicno. So sreka
За стопанска можам да ти кажам, ти се јавуваат да ти закажат интервју и онлајн беше пред 1 година. Ама неочекувано дури 3 директорки се уклучија на интервјуто иако мислев дека ќе биде само со ЧР. Јас не се испаничив и не се замарав а мислам дека и не бев нешто многу добра хаха. За резултатите кажаа за неколку дена ама се јавија за 2 недели, претпоставувам имале ранг листа на кандидати и по таа листа праќале понуди. Мене ми понудија за шалтер во експозитура за 27000 и нњ прифатив. Не се плаши и праќај цв до банките, 100÷ примаат и без врски.
Zdravo Sakam da prasam za platena praksa vo NLB banka... Potocno kolku plakjaat mesecno i kolkavi se sansite da me vrabotat posle toa, da ne me zafrknat nakraj , diplomirano imam....
Не ги вработуваат сите што одат на пракса таму, од тебе зависи.. Не значи дека ќе те примат на работа ако одиш на пракса, ама потруди се, вреди да пробаш..
Касно се надоврзувам, ама катастрофаа! Го правевме муабетот веќе во друга тема, но секој ден сум се поразочаран од ”можностите” шо ни ги нуди струката.
Од едно пзу во друго пзу ништо не се менува нема некоја уау можност. Стварно немам идеја што да се работи Конкурсиве за спец ги нема..... катастрофа
Без искуство-почетна плата околу 25.000,околу 10-тина вработени. Едно време бараа и ревизори јуниори(често влегуваат практиканти од факултет)