Ако е на дневница под 50 евра не е.. Тука кај нас (Берово) пријавени со сите салтанати и 60.000 плата..
Абе јасно само у главата поише ми иде дека работиве се на ниво на сезона, наместо плата. Мене две берби ми се и другото време нивата ќе биде под фуражна/трева, ништо битно. Само рачунав дека не секој е кариерен тракторист па дневница/работен саат им иде повеќе во прилог. Инаку не е проблем во математиките можам да дотуркам и до 80 дневница, битно ми е да има кој да собере со мене. А овие со 60, шо работат? Каде?
На малку се сеќавам ама се преставив на македонски и англиски, имаше прашање за стопанска банка во чија сопственост е, имаше прашање за НБРМ.
Iskreno mene nisto od ova ne me prasuvaa, dali tolku im se brzase za vraboten ili sto bese rabota ne znam
Искрено без искуство не верувам дека ќе најдеш нешто само со завршен курс/академија. Пазарот е малку презаситен ама со искуство мислам дека ќе имаш шанси. Затоа види која академија т.е.курс нуди пракса или посредува за пракса по завршувањето, без понуда за пракса не вредат тие курсеви толкави пари.
Нормално дека немаат шаблон по кој ги прават интервјуата и не се секогаш исти прашања затоа ми е чудно кога некои членки ќе запнат со прашања што не прашале нас на интервју. Не е како да има терк и строго по тој терк тече едно интервју.
За на шалтер можеш ама доста ретко се случува да влезеш ако немаш врски. Дечко ми се вработи така случајно, ама и он викаше дека од сите колеги само он бил човек без врски. Али пробај си ја среќата, можно е
искуство со Стокомак -контрола на квалитет ? услови, плата ,договор ( гледам огласов секој месец го пуштаат)
се работи во Маџари после Трианглата,пишува Health food Таму е магацинот и пикерите на приземје, лепачите на декларација се -1 спрат, има лифт. Се лепи секој произвои се титка со уред. Не смее да има пропуст зошто прави проблем веднаш на магационерите горе. Врзан е цел процес.Јас кога работев во магацинот имаше на дневница лепеа етикети, сабота, недела. Само да знаеш кај Зегин освен недела нема неработни денови,ни празници ни ништо.Сите денови се работи.
Jas bev vcera na prodavackite startna plata 35000 i za vo administracija isto. Organiziran prevoz hahhaha OD LOKACIJA BITPAZAR DO VIZBEGOVO SEGA TI AKO SI OD GORCE KE SI ODIS DO BITPAZAR ZA DA IDES VO VIZBEGOVO MIZERIJA
Да стартна на продавачка 35 000. Јас бев за администрација почетна 35 000. Девојчето што прави интервју не знае два збора да врзе. Страшно