Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Огласи за вработување

Дискусија во 'Барање работа' започната од Artemission, 7 октомври 2011.

1. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.172
    Допаѓања:
    12.970
    @Erika.greeneyes ,,има и други кандидати" е всушност спротивното и најчесто нема никој (а им се брза).

Нема зошто да се осеќаш лошо, покажува само колку е несериозна.

На shekerna, GirlLove, franca и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.241
    Допаѓања:
    7.806
    А што ако веќе работиш и си на работа во моментот а сакаш да смениш работа. Коректно е да се закаже претходно, а не истиот ден.
    Ова не беше за во маркет.
    Сум била порано повикана и на интервјуа за во маркет ми закажувале за кој ден, а не за два часа.

На Dominodancing, SummerGirl и eliesaab им се допаѓа ова.
  3. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.172
    Допаѓања:
    12.970
    Тогаш ти си во предност. Ако веќе работиш, ова им е класичен тест да видат колку ,,очајно" ти треба новата работа. Затоа се договара во време кое и тебе и ним ќе им одговара. Коректно е барем три дена порано да се знае времето.

На shekerna, Vform, tina2018 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.241
    Допаѓања:
    7.806
    Јас не работам во моментов. Ама само дадов пример дека нели кога сакаме да смениме работно место а одиме веќе на работа аплицираме за да се договориме кој ден, не може кога ќе ни текне од работа да излеземе.

На Dominodancing и SummerGirl им се допаѓа ова.
  5. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.172
    Допаѓања:
    12.970
    И да не работиш во моментот пак треба да е фер. Не може ај дојди одма. И одбиваш. Да, не е баш сеедно кога си во таква позиција, ама па после ќе те чекаат куп нервози кога би почнала.

На shekerna, Tam4yy, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.011
    Моето прво вработување беше така. Ми се јави ај дојди одма. Продавачка ама не во маркет. Јас прво немав искуство и не сметав дека е нешто лошо тоа што ми рече одма дојди, а второ многу ми требаа финансии бидејќи бев без денар и не размислував. И нормално таа моја работа траеше само месец ипол. Грешка огромна ама неискуството (животно) си го прави своето.
    Така да, такви "понуди" одбивање од старт.

На shekerna, Selena01, Marina*F и 5 други им се допаѓа ова.
  7. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.182
    Допаѓања:
    36.613
    Не е во ред таков однос од нивна страна. А тоа со другите кандидати им е само тест. Ако навистина има повеќе пријавени, ќе прашаат кога можеш да дојдеш. А вака они се очајни за да најдат работници.

На Dominodancing, Tam4yy, Erika.greeneyes и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.671
    Допаѓања:
    6.542
    Ако не ти е проблем и не планираш да работиш таму, може да пишеш и име на фирмата во соодветната тема, чисто да знаеме каде да не аплицираме.

На eliesaab, Tam4yy и SummerGirl им се допаѓа ова.
  9. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.096
    Тука е поактивна темата?
    Искуство со Кристал?

10. Anesa Veliu

Anesa Veliu Нов член

Се зачлени на:
    9 февруари 2024
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Zdravo?
    Ima li nekoja iskustvo so InventU kompanijata za Sales Representative?
    Blagodaram <3

11. Belieberfever

Belieberfever Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    Imav intervju jas so niv i bas barav mislenje. Ako ti pisa nekoj please pisi mi i mene

12. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    4.006
    Еднаш си реков ке одам на интервју во едно бутиче бараја на оглас. И одам таму, дуканчето абе едно на едно не е ни две на две метра.. Кога почна да поставува прашања за 20илјади(тогаш) ме фати да се смеам и едвај се создржав в лице да не и речам. Па ако барале муштериите да им го намалам производот како ке сум постапела (не си гледам на прсти, ваљда она треба да кажи) па ако имало проблем дали ке сум го барала маж и или неа (овде со подотворена уста останав) па инспектор бил не и можеле ништо... и на крајо платата зависела од прометот:wasntme: свашта е денес "газда"

На Selena01 и lovely91 им се допаѓа ова.
  13. steela.honey

steela.honey Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.658
    Дали имате искуство со Еurovia, гледам имаат оглас за администрација?

14. Vform

Vform Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2023
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    31
    Ne na firmamata tuku odgovorniot hr ili slicno se drogira verojatno,ako e takva politikata na firmata neka turat kluc,golem broj intervjua imam nikogas ne me viknale bez bar 1 den odnapred 24h...

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.849
    Допаѓања:
    13.465
    Da mi zakazat i za istiot den ne bi otishla. Na shto lici toa? I da znaes vo takvi firmi i da te primat, nema da sedis dolgo.

На GirlLove, Hoping, SummerGirl и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Attenzione

Attenzione Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2023
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    32
    За која позиција конкретно ? Ако е за производство бегај подалеку, на колега мајка му таму работеше платите близу минималец а немале ниту кујна ниту ништо. Кога ќе згусти работата понекогаш работни и Саботи или пак ноќни смени кои не им биле платени, капак иако се производство ги терале и да чистат како хигиеничари.

Се шлепаат само на старо име бренд поранешен, инаку нула од фирма. Откако ја напушти оваа работа се вработи во една од странските инвестиции таму и вика многу полесно а подобра плата

17. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.096
    Технолог во производство?
    Првпат видов дека пуштаат оглас, па си мислев стабилна фирма дека не им бегаат вработени

18. Melissa_39

Melissa_39 Активен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2023
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    41
    Ako mislis za Eurovia vo Zelino jas imam aplicirano,gi nemase im se javiv kazaa ke bideme povikani na intervju i nikogas ne mi se javija.

На steela.honey му/ѝ се допаѓа ова.
  19. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    17.174
    Е вака да ви кажам, ако аплицирате во Жито маркет за 32.000 плата како на огласот, ќе ви кажат дека платата е 26.000 ама кога ќе ви дадат попуст на пазарење (зашто нели цело време веќе мораш таму да пазариш), подарок за роденден и слични бенефиции (кои им се наведени како плус во огласот), просекот би излегол исто како 32.000 да зимате.
    Исто ама не е исто.

Не знам дали се хормони, ама ептен се изреволтирав.

Прикачени фајлови:

На shekerna, Selena01, Stark и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.241
    Допаѓања:
    7.806
    И јас веќе губам надеж за некое подобро работно место. Изгледа подобрите се со препорака се. Аплицирав. Од многу места не ме ни повикаа на интервју. А сакам веќе да почнам со работа што побрзо. Ќе барам уште некој период ама скептична станав. Така да најмногу што не сакав е да работам во продажба(маркет и бутик пошто имам работено и знам како е) тоа ми беше на последно место, ама изгледа ќе морам да барам и таму. Барем додека не најдам некоја друга подобра работа.

На shekerna, lovely91 и SummerGirl им се допаѓа ова.