Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Огласи за вработување

Дискусија во 'Барање работа' започната од Artemission, 7 октомври 2011.

1. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.080
    Допаѓања:
    3.997
    Ситуацијава е хаотична.. сегде кај што имам работено до сега бев со препораки/врски. Никој и нигде не ме прими без нив.

2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.180
    Допаѓања:
    36.604
    Не знам дали го имам пишано ова. Комшика отишла на разговор за работа во Рептил. И кажала шефицата колку плата. Женава ја прашала А бонуси има? Така ви е пишано на огласот. Оваа и рекла Има, ама првата година не :x

Еднаш отидов на разговор за во приватна градинка. Разговарав со директорката и таа ми кажа плата колку е. И ми вика Првите девет месеци ќе земаш пола плата. И викам Зошто? Таа ми вика Е па ќе бидеш на обука (facepalm) Нормално дека не прифатив.

На shekerna и tina2018 им се допаѓа ова.
  3. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.234
    Допаѓања:
    7.800
    Да секогаш така е, едно пишуваат на огласот. На интервју друго.
    Скоро секогаш е со препораки за жал, освен ептен ако се на зорт и им се брза.
    По огласиве ни плата ни услови ништо не пишуваат па мора на интервју да одиш да си губиш време.
    Така аплицирав на повеќе места и баш пријатно се изненадив за едно работно место што не ми е по струка.
    На огласот ништо не пишуваше, ама на интервју искрено кога бев смените и работните часови многу ми одговараа. Со оглед дека треба малку да се прилагодувам пошто имам 2 годишно дете дома и оди во градинка. И после не ми се ни јавија веќе, а и по интервјуто се осеќаше дека имаат најдено човек и дека ради реда го правиме интервјуто.

На lovely91, SummerGirl и Dominodancing им се допаѓа ова.
  4. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.180
    Допаѓања:
    36.604
    А сега имаат некоја финта. Нели не смеат да прашуваат за приватниот живот. И фино лепо ќе ти кажат дека они бараат некој што нема деца. Или таа работа е добра за тој што нема деца. И со самото тоа сфаќаш дека треба да си заминеш.

На tina2018 и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  5. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.846
    Допаѓања:
    13.459
    Kako se osekjalo deka imaat najdeno covek? Jas ne mozam toa da go zabelezam.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.234
    Допаѓања:
    7.800
    Зошто ме прашаа дали сум аплицирала и на други места, и јас одговорив дека да. И ми рекоа слободно да си продолжам со тоа.
    И не знам колку пати ми напоменаа дека не е до нив ако не бидам викната друг одлучувал за кандидатите.
    А како може да одлучува некој што не зборувал и не ме видел мене?
    И тоа погоре што го пиша членката @SummerGirl кога увидоа дека имам мало дете, кажаа дека работата не трпи отсуства и сл.

На tina2018 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  7. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.670
    Допаѓања:
    6.542
    Мене ме прашуваат има ли кој да ти ги чува децата и ако кажеш има автоматски знаат дека имаш деца ако немаш ќе речеш немам деца и така дознаваат.

8. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.543
    Допаѓања:
    9.236
    Јас сум без врски и тоа преку вработување.
    Во тој случај победи неискуството пред искуството.
    Имаше двајца искусни на интервју и за тие се претпоставуваше, дека сакаат да земат место на некој само да влезат во фирмата.

Сега кога ние пуштаме оглас се пријавуваат, само некои кандидати без искуство генерација после 2000 год и оние кои имаат сменето милион фирми и сите од таа професија ги знаеме дека повеќе се на кафе, отколку на работа.
    Одма се распрашуваат кој е и што и како е.
    Па кој бил со лошо минато во друга фирма крадел, бил коцкар итн.

Инаку секоја работа не е за фамилијарни. Се патува секој ден, се работи до 4, па обврски некогаш и после тоа. Па мора да си на работа скоро секогаш, а не денес ми се јавија од градинка и ќе заминам порано.

Имам колешка со мали деца и два месеци по ред останува на боледување по 1-2 недели. Плата два месеци помала за 1/3
    Знаеа дека има деца, сама си кажа дека бара работа каде нема да работи викенд и празник и нема кој да и ги чува децата.

Ја примија дека беше предлог, инаку тешко.

Кај нас работата е таква да не може да трпи и нема кој да ја замени и се бараат некои кои не се фамилијарни и имаат желба и време за учење. Некои кои не се дојдени во фирма само дека не се работи викенд, имале кола итн.

На злоба му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.234
    Допаѓања:
    7.800
    Koja firma ova?

10. The Saturdays

The Saturdays Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2015
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    1.888
    Здраво, дали знаете која е почетната плата во човечки ресурси во Кромберг Битола?

11. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.234
    Допаѓања:
    7.800
    Nekoj sto bil na intervju i testiranje vo Centralna kooperativna banka da spodeli iskustvo?

12. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.846
    Допаѓања:
    13.459
    И ти ќе бидеш мајка еден ден, вакво размислување дека оние со мали деца не треба да работат ме ужаснува. Затоа не не бива како држава. Подобро да молиш партија да те вработи отколку да се иживува некој приватњак. Така ќе дојде времето.

На Annath, shekerna, Maca Macka и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Vform

Vform Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2023
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    31
    Onie so mali deca treba da bidat poodgovorni za da si ja zadrzat rabotata imaat dete doma, ne da baraat izgovori da begaat od rabota...pa ni eden rabotodavac ne e lud paraziti da vrabotuva tvoeto dete ne e negovo..pominaaa mn luge kaj menne u firma bq intervju ja kaj sto sum vraboten n,site so dete na prasanje za rab. Vreme kazuvaat ne im odgovara treba porano da izlezat pa nikoj ne e lud be....

14. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.670
    Допаѓања:
    6.542
    Сопругот работеше пред 7-8 год и колку што се сеќава тестирањето било од банкарство и математика со прашања на заокружување. Вика не било многу комплицирано. Сега може е нешто сменето, не знам :)
    П.С. Прочитав дека си економист пробај прати цв во Капитал Банка често бараат вработени само гледај огласи на нивната веб страна, ретко објавуваат на другиве страници за вработување.

15. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.543
    Допаѓања:
    9.236
    А кој кажа да не работат?

Едноставно си има работа која бара да е некој без деца и други обврски или некој кој е спремен да посвети повеќе време на работа. Со тоа поголема плата за фамилија.
    Исто и фирмата сака некој кој ќе учи и напредува, а таа со обврски тешко.

Затоа за секој има работа и сите си избираме како и каде ќе работиме и каква плата ќе земеме. А тоа дека некој избира работа со цел да не работи сабота и од понеделник до петок да се однесува како да е нејзина фирмата не може.
    Прво поради другите колеги кои исто имаат деца па никој ни не знае.

Не е изживување, туку тоа е не може да се отстуствува онака непланирано. И одмор се планира однапред.
    На крај пак таа зема плата од сработеното, ако и се допаѓа да има загуба и наместо 50.000 дома да однесе 35.000 ок е.
    Не е државно, па работата да стои и да чека кога ќе се врати.

Останување дома нејзино право е тоа и поради деца, ама ненавреме испратено акции, извештаи, а платата и зависи од продажба. Си доби помала плата за 1/3 што пак донесе штета на фамилијата за тој месец.

И тоа дека работата е до 4 а таа веќе во 3 си зема деца од градинка. Што не е ок според мене.
    Работното време е исто за сите и без никакви привилегии.

Ако е така ете и државно и во 12 нека си оди дома.

На Antebellum, simoncelicius и злоба им се допаѓа ова.
  16. EmporioIvankov

EmporioIvankov Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.182
    Леле колку плитки шефовски ботчиња у темава... страшно...Жива среќа мене шефот ми е тато, па не морам вакви глупости да трпам.
    А и кога не би ми бил шефот тато, не би трпел вакви глупави размислувања.

Инаку 50,000 не е плата за фалење, тие пари и од такси возење се вадат, макар што има таксисти што вадат и по 100-150...

На Domakica и eliesaab им се допаѓа ова.
  17. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.748
    Допаѓања:
    19.487
    И ти бладаш искрено со последнава реченица... :)

На simoncelicius, Attenzione, eliesaab и 9 други им се допаѓа ова.
  18. EmporioIvankov

EmporioIvankov Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.182
    50,000 не е плата за фалење, ќе го пишам пак, таксистот мој ако вади 100-120 чисти на 70 и кусур години со работно време од 8 до 3, и почетник возач ќе ги извади 50.

Океј чекај ќе се поправам, 50,000 не е плата за фалење каде не можеш да се разболиш, детето да ти се разболи или да земеш боледување без да ти кинат 30% плата.
    Само ова е Маќејадонија каде газдата е алфа и омега, а работнициве меѓу себе очите си вадат.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.748
    Допаѓања:
    19.487
    Дај да му ебам мајката че работам кај тебе ако е чиста платава 50 илјади. :)
    И осигуран нели?

На Attenzione, eliesaab, Aenarion и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Irenaiki

Irenaiki Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    283
    А 30 000 ден, со еден ден слободен у сред недела, што се?