Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Огласи за вработување

Дискусија во 'Барање работа' започната од Artemission, 7 октомври 2011.

1. KittyAgnes

KittyAgnes Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.358
    Веро за жал има најголем избор и најдобро им се средени продавниците, и работат во недела по трговскиве за разлика од другите маркети, тоа им е фората ништо повеќе. Искрено колку пати во недели ми затребало некоја работа и од што немам избор идам до Веро и секогаш ми е криво бидејќи ич не сакам да ми идат таму парите. Иначе порано мнг повеќе идев сега ептен изгебавам само кога морам

На simoncelicius и SummerGirl им се допаѓа ова.
  2. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.417
    Допаѓања:
    20.746
    И јас од пауза само во Веро можам да идам оти имаат таму готова храна. А кај шо работам моментално немаме ништо друго у близина, за жал.
    Ама за секојдневни намирници од типот млеко, леб, јајца, сирење, пилешко дека е Веро нешто подобар, не е

На KittyAgnes му/ѝ се допаѓа ова.
  3. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.677
    Допаѓања:
    6.565
    Последниве месеци не сум во Скопје и немам Веро, ама најблиску ми е Тинекс, па кога одам до центар и Рамстор. Искрено, би рекла дека и во Тинекс и Рамстор се доста забегани цените, па дури Тинекс може и да е поскап од Веро за некои работи, ама пример во Веро Џамбо маркетот има преголем избор. Иначе за готова храна, Тинекс повеќе ми се свиѓа. Додуше да видите во некои од локалниве маркети какви цени имаат, Веро е супер. :D

На Ana2411, GirlLove и SummerGirl им се допаѓа ова.
  4. KittyAgnes

KittyAgnes Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.358
    да и ова е вистина, Тинекс исто го избегавам одамна :D
    Рамстор така така ке помине, Стокомат и Кам почесто а искрено и жито го избегавам и таму цените некад се забегани

На simoncelicius, SummerGirl и blueeparadise им се допаѓа ова.
  5. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.203
    Допаѓања:
    7.760
    Овде е најактивна темата, па и овде ќе прашам.
    Ајде еден мал совет што да се облече за интервју за во банка?

6. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    994
    Панталони (црни, тегет, сиви) и кошула

7. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    724
    Допаѓања:
    873
    AX,kolku zloba vo nekoj sobrano.Ako ide nekoj na boleduvanje toa ne e milostinja za firma ,tuku zakonsko pravo na rabotnikot.Na toj direktorot maz so 4 deca,mu gi cuvaat decata ,ne znam dali znaes ama mali deca se vrzani so majka koga se pomali.
    Drugo ovaa mladata i bez obvrski ,moze da ostane ete trudna zasto e ZENSKO i da odi na patolska ,pa na porodilno.Tvojava firma i od nea moze da zagubi mnogu ,ili ne ti tekinja,sesre ili bratu sto i da si ?

На Annath, Pham, eliesaab и 4 други им се допаѓа ова.
  8. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.462
    Допаѓања:
    17.155
    Ете од вакви како дотичнава погоре јас си добив отказ трудна зашто седев со дете на боледување кое беше шиено и еден месец не можеше да гази на стапало, па логично морав да се грижам за него.

На Annath, Pham, eliesaab и 10 други им се допаѓа ова.
  9. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.677
    Допаѓања:
    6.565
    Ти дале отказ додека си трудна? :o Ова ај што е одвратно и нечовечки, туку е и незаконски. Што ти наведоа како причина жити се? Прво, ниедна фирма не смее да ти ускрати право на боледување, плус и за дете зошто по закон ти следуваат денови за грижа на дете додека е болно. А плус што си трудна. Проба да си побараш правда по правен пат? Иако знам дека во државава џабе е.

На Annath, eliesaab, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.462
    Допаѓања:
    17.155
    Причината беше дека предолго време не сум на работа. Користев и комисиско, вкупно еден месец бев на боледување и претходно 2 недели на одмор (на одмор ни се случи незгодата, па после право отворив боледување).
    Инаку за боледување за грижа на дете до 3 години, од прв ден исплаќа фондот и фирмата нема никаква обврска да плаќа ниту плата ниту придонеси.

Инаку потпишав спогодба, бидејќи знаев дека ако не потпишам ќе треба да седам до крај на договор и после дека нема да ми го продолжат договорот (ќе требаше уште еден месец да одам на работа), па решив дека помалку стресно ќе ми биде да потпишам спогодба отколку да одам 1 месец и да се нервирам секој ден што ги гледам.

Плус, работава е што јас и подработував по нешто додека бев на боледување(јер смотана ), но им кажав дека ако сакаат да пролжам да работам тие денови додека сум дома тоа ќе мора да е после 17ч, откако би си дошол сопругот од работа за да може да биде со детево. Работата не се работела ван работно време :talk:.

На Annath, eliesaab, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.842
    Допаѓања:
    13.448
    Ako bila prijavena na opredeleno, moze da i dadat otkaz i bremena.

12. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.462
    Допаѓања:
    17.155
    Отказ и во тој случај законски не смеат, можат само да не го продолжат договорот.

На simoncelicius, eliesaab, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.677
    Допаѓања:
    6.565
    Во секој случај немале право да те отпуштат, и одмор, и боледување ти се со закон загарантирано право, независно дали си го користела за себе или за детето, плус што во случајов боледувањето ти било исплатено од страна на фондот. Ако фирмите немаат доволно работници за да има кој да им покрие смена во вакви случаеви, кога некој е на одмор или на боледување, тоа е само и само нивен проблем.

Се случува се во животот, утре може не дај боже да ме удри кола или да морам да одам итно на операција, и да ме нема месец дена на работа, тоа значи дека треба да ме отпуштат? И јас сум била будала и понекогаш уште сум, кај што мртва болна сум се влечкала до канцеларија на - 10 до 11 вечер, со растечен нос и со ужасна кашлица, главата ми паѓала врз тастатура, очи ми солзеле, место да си земам 3 дена дома да одморам. И после ќе си навлечам уште поголема настинка и по 2-3 недели не сум можела да се оправам.

Во твојот случај може и подобро што си отишла од таму, зошто кај со едно дете дома, плус трудна, стварно не ти требале дополнителни стресови и фала богу нема да остануваш во таква токсична средина.

Не знам инаку што си работела, јас пример можам да работам исклучиво втора смена, зошто работам со амерички клиенти, ама доколку работата дозволува флексибилно работно време и немаш контакт со клиенти и работиш нешто во позадина и не е толку битно дали ќе ја завршиш работатата во 3 поручек или 9 вечер, не знам зошто би било важно. Нели зборам, во вакви исклучителни ситуации. Ама јас секако на одмор/боледување, па уште и болно дете да имам дома, абе работа не погледнувам.

Иначе мислам дека те прочитав негде дека бараш работа, преска ми излезе оглас од BistRaw Здраво Живо, плата 31 200, како пост/стори на фб им беше ставено, ако сакаш да ѕирнеш.

На Annath, eliesaab, Erika.greeneyes и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.061
    Допаѓања:
    3.953
    Хаха кузнеј во шо свет живејш ти, тролче

На simoncelicius, SummerGirl, Aenarion и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    6.381
    Искуства со Support & Solution center MK?

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.906
    Допаѓања:
    15.812
    https://kariera.mk/job/HqSl57SML0qYDr8ku1OV6A/asistent-za-prodazhba-diamond-mall

• Нема да открива или обелоденува никакви доверливи информации или податоци во однос на гореспоменатите одговорности кон ниту една личност или правно лице;

Хахахха, дали сериозно ова?

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. EmporioIvankov

EmporioIvankov Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.181
    Госпожа, ај те молам олабави ме. Пишав шо пишав, ако не ти се допаѓа продужи даље.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    3.665
    Работните обврски наредени крвта да ти смрзне. иначе - продавач
    Не салам време дојде

На SummerGirl и GirlLove им се допаѓа ова.
  19. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.906
    Допаѓања:
    15.812
    Синќир во НАСА аплицирам.
    Шо да обелоденам? :D

Затајување данок?
    Неисплаќање к 15?
    Тормозење вработени коа ќе иди роба, да се остане плус саати неплатени?

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.061
    Допаѓања:
    3.953
    Абе мене ми се допаѓа и 50 илјадарчиња а камоли 100 па 150... Ама ко се разбудив од соно 27 да ти биле дупло свиткани иљадарките :whew::rofl:

На SummerGirl и GirlLove им се допаѓа ова.