Огласи за вработување

Discussion in 'Барање работа' started by Artemission, Oct 7, 2011.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Таман за една чоколада. :rofl:

Покошник = кокошник (facepalm)

Дали има нормален оглас? Најинтересно ми е Плата по договор :x

GirlLove likes this.
  2. Dominodancing

Dominodancing Истакнат член

Пред неколку дена гледам оглас од една фабрика . И вика барат 25 луге оператори. Ok. Се јавувам на бројот и викам:" Здраво гледам имате оглас дадено барате 25 оперaтери" ,." Да, "вика девојката шo се јави. Велам да дојдам таму лично да се пријавам или преkу тел. Вика абе пиши ЦВ и прати на маил. - "Абе ке дојдам ако треба и лично, ако трeба одма сеа." "Абе глеј вика.. Не доагај.... Ама пиши ЦВ ако има потреба ке те викат. Пријатно." и ми заклопи.

tina2018, SummerGirl and GirlLove like this.
  3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Несериозност (facepalm)

Сакаат да имаат резерва за во случај некој да си замине :x Скоро секаде е исто. Ужас.

Почетна плата 25 000 (ова ми е за пример), а после ќе се зголеми. А кога е тоа после? :?:

4. Dominodancing

Aftermatho znaese koj bese, prativ CV i nikoj ne mi se javi... Vika ako ima potreba a pisale treba 25 luge MRŠ!

SummerGirl likes this.
  5. Black girl

Black girl Форумски идол

Plata po dogovor, sakam 1 000 evra. Samo vaka za takvi, bezobrazni.

6. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

На една женска и викам 30 000 сакам плата. Она ваква :o Сигурно дека нема да им работам за 18000. Тогаш толку беше минималец.

NoirSerpentine likes this.
  7. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Ме интересира од ваше или од искуство на некој ваш близок во која банка има најдобри услови за работа и најголема плата?
    А која спротивното?

8. Vform

Vform Истакнат член

Vo niedna ako ne si niven covek epten blizok komercijalna plakala 34.0000 za rabota na shalter stopanska pocetna osnovna beshe 24 pred pred godina nlb nema sansi ni na intervju da te viknat,sto ostanuva za pomalite banki ,luda komunisticka politika na bankite da imaat mnogu vraboteni a malce plateni moze samo kako e da gi zatvori...vo stranstvo po 1-2 ca vraboteni ima vo filijala se e on line, tuka po 6 shalteri drzat+ kreditiranje+ shef na filjala normalno niski deka ke bidat platite...kreditnive drustva podobro deluvaat so plati i pozicii

9. Black girl

Black girl Форумски идол

Slicno iskustvo imav, samo bese za administrativna pozicija, so sredno de baraa, a jas so fakultet i so visok prosek. Mi pravea intervju, imale potreba od vraboteni, duri mi kazaa deka kje pocnam so obuka, samo kje me izvestat od koga. Jas srekjna ocekuvav, rabotata ne bese voopsto teshka kako sto mi objasnija. Cekav, pominaa meseci, gi nemase, im pishav meil i mi odgovorija deka se uste nemale potreba, kje bideme vo kontakt ponatamu 8) Ne se javija nikogash. Pa shto me lazea togas. I sfativ deka i privatnive se za nikade, idioti, nekoi pobrzo drzavno se vrabotija vo mojata Opshtina.

Last edited: Nov 12, 2024
    Dominodancing likes this.
  10. Attenzione

Attenzione Истакнат член

Што ги криете фирмиве, пишете име нека видат сите ? Јас на пример пред неколку месеци бев во Кромберг на интервју за одредена позиција (не е оператор) им реков 45к плата основна и не се потрудија ни да ми вратат на мејл дека не сум примен или е примен друг. Пивара на пример барем за тоа се коректни, и да не те примат ќе ти се заблагодарат за одвоеното време што си го потрошил и ќе те известат дека вработиле друг кандидат.

NoirSerpentine, Stark and riba79 like this.
  11. tina2018

tina2018 Популарен член

Ами Пивара така си прави реклама, исто и Макпетрол, ама да влезеш нема без врски.

12. Acika12

Acika12 Истакнат член

Искуство со работа во базаро и галакси тои

13. Black girl

Black girl Форумски идол

Pivara prima so vrski, odnapred se znae koj kje raboti. Sekako kje te izvestat .

14. cvet.pet

cvet.pet Истакнат член

Еве за неколку фирми

А1 - супер прием на прв разговор и после ги нема никаде, ниту се јавуваат ниту ти одговараат, ниту инфо дали си влезен или одбиен. Голема фирма по име ама само толку....

ФМС ДООЕЛ - ги има на кариера со многу огласи и на вработување и ги вртат огласите по пола година. Тоа е затоа што многу малку е платено, нестабилна околина и многу луѓе си одат и преминуваат во конкурентски фирми. Тоа е фирма која треба да се одбегнува во широк круг, да не се углави некој .................

ЗЕГИН магацин - се работи нон стоп, нема празник. Лош менаџарски кадар. Од Механџиски ќерките, Срѓан директорот, шефот на смена...тоа е се со викање и јак притисок.

Штом дознаам нешто за други, пишувам ...................

15. Black girl

Black girl Форумски идол

Pa A1 neli imale potreba od rabotnici zasto im begale? Ili si pravat intervjua radi reda?

SummerGirl likes this.
  16. cvet.pet

cvet.pet Истакнат член

Близок човек беше на 28.10 вика се супер, разговор топ, општи работи. За плата и другите работи на 2 состанок а потврдиле дека ќе биде повикан и од тогаш ништо. И пишува е маил на HR само да праша дали е примен друг кандидат, не му одговара. Зошто преку е маил па во календар дрн дрн. Па кажи да или не нема раката да се исуши....ама тоа е.
    Му пратиле Candidate feedback ги направил лом....

SummerGirl and NoirSerpentine like this.
  17. RAK91

RAK91 Популарен член

Офис менаџер што конкретно се работи во Фешн груп и дали знаете како се плати и услови?

18. Dominodancing

Некој да има искуство со работа во Република Ирска? Или да знае некоја сигурна агенција која посредува за работа таму?

Didajo likes this.
  19. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Добро луѓе има некој што се вработил преку оглас?
    Не знам на колку места аплицирав. Од никаде не ми се јавија.

20. Dune

Dune Активен член

Зависи за што аплицираш.
    Најчесто биди среќна ако те викнат воопшто.
    Во некои фирми има нова стратегија вработен да препорача некој и му даваат бонус на плата за препорака и стартен бонус пакет на новиот вработен, ама пак зависи за што се вработуваш и каде.

SummerGirl, DACIA and angieangie like this.