Скоро 1000 од сите универзитети неможам да најдам за друга година 2000 беше https://www.vrabotuvanje.com.mk/Sov...ni-studenti-lani-bile-ekonomisti-i-doktori/2/
„Најмногу или 333 студенти ги положиле сите испити на Економскиот факултет,“ ова е од УКИМ. Заедно со другите заедно бројката не надминува 500 или е околу 500. 2000 може било пред десетина години кога беше пикот ама тогаш на сите факултети имаше многу студенти (иако економски беше најактуелен, нешто како ФИНКИ што е сега) и ретко кој одеше да студира во странство. Не завршуваат одамна по толку.
Ti nemas apsolutno nikakvo pravo da komentirash za moeto znaenje zasto ne me ni poznavash. Vo Makedonija se vrabotuvaat so kupeni diplomi, a nie so znaenje i visok prosek ne mozeme da rabotime po struka od takvite. Jas so trud i nespieni nokji zavrsiv. Sakas da kazes deka i medicinari, stomatolozi treba da rabotat sto bilo i da se gordeat so toa? Ima i kaj niv zavrseni so prosek nad 9, i tie spagjaat megju najdobrite studenti. Bashka sto ziveeme vo partiska drzava. Taka shto poshtedi me od tvoite nebulozi.
Тотално од друг аспект ми го гледаш муабетот од шо си толку исфрустрирана. Не планирам да дискутирам повеќе со човек со големо его. Секое добро поздрав
Дали некој случајно преку апликација се има вработено во некои од државниве работи (со ВСС) без врски? Знам дека повеќето се со врски ама ме интересира дали некој искрено има така влезено преку оглас.
Некој да познава фирми (или да ме посочи) со транспорт КОНТЕЈНЕРИ (со кука за приклучување) рециклирани материјсли ?
Не секогаш. Ако видиш дека бараат архитект, градежен веројатно без врски е огласот. Знам на едно место 3 пати пуштаа оглас никој не се пријави. И за сметководство во финансии е слично. Ретко кој се наоѓа да се нафати за 28000 помлад соработник до 32000 советник, за тие пари не се ни пријавуваат.
Ѕвони одма, барем на пауза. И јас одев со автобус, со кола, сега прашувам дали да се возам до таму уопште или не.
Мала земја, тие газди се нечии татковци, вујковци, затоа молчеле старите. И затоа што ги лапнаа парите директорите, дојде приватизацијата. Знам дека бараат работници помали нови бутици за здрава храна и игротеки.