Огласи за вработување

Discussion in 'Барање работа' started by Artemission, Oct 7, 2011.

1. Black girl

Black girl Форумски идол

Znam dve nastavnicki sto vlegoa taka, nemase drug prijaveno vo taa Opshtina.

Tam4yy and tina2018 like this.
  2. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Некој да не има скоро работено кај извршител во Скопје да сподели како се со плати и искуства?

3. Iva:)

Iva:) Популарен член

Во град Скопје и во две општини бараа архитекти, во општините не се пријави никој а во град само 1 и тој го примија а бараа уште 2ца. Исто и за геометри. Така да во голем број случаи е со препорака ама не секогаш. Платите во државно ако не си раководител се од 23 до 26000 со средно и од 28000 до 32000 со всс. Знам многу кои си отидоа во приватно заради повисоки плати и никој не се покаја.

4. NoirSerpentine

NoirSerpentine Популарен член

Разбирам ама и не разбирам. Не молчеа сите. Навистина не разбирам, дури и анонимно да е народов си ќути. Еднаш се заглавивме со еден превозник и ѝ велам на таа до мене (зошто беше од групата која помина полошо) да остави ривју зошто за нејзини пари ги измалтретирале. И оваа „аа не, како може такво нешто“. Епа ако ти е. И не само нејзе туку од такви како нејзе, сите ќе трпиме зошто да знаеле дека е таква работата со превозникот, немале да одат со него, со друг ќе оделе.
    Затоа и избегаа сите па сега истиве даваат огромни дневници и пак нема кој да им работи.

5. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Без партиска книшка?

tina2018 and Selena01 like this.
  6. Black girl

Black girl Форумски идол

Knishkata ne ti znaci ako nemas nekoj poznat da te vraboti. Moja drugarka ja ima, a raboti sosema drugo, trca nekolku godini po partija.
    Za tie dve sum sigurna deka se vrabotija bez da trcaat za partija. Nemase drug soodveten kadar.

Dilajla123 and Tam4yy like this.
  7. mickey18

mickey18 Истакнат член

Дали си сигурна дека не се преку партија, ако е немало соодветен кадар во таа општина ќе се најделе од друга општина

tina2018 and Selena01 like this.
  8. tina2018

tina2018 Популарен член

Може биле по физика, вистина нема.

mickey18 likes this.
  9. tina2018

tina2018 Популарен член

Гледам огласи за продажба, агенти и малопродажба, кој сака и кој може. Друго без книшка нихт, па ни со книшка, само со луѓе.
    Една идеја ми дојде вака, ај да се пријавиме сите тука на сите огласи на кариера.мк, па да споделиме искуства, а?

Momichka and Selena01 like this.
  10. noteforself

noteforself Истакнат член

Ме интересира ваше мислење
    Пример, аплицирате некаде за работа, одите на интервју и сфаќате дека не ви се допаѓаат условите, платата или било што друго. Како би им кажале дека не сакате повеќе да ве земат во предвид за работата?

11. Tam4yy

Tam4yy Истакнат член

Ќе им кажеш дека не ти одговара. Барем јас така секогаш сум кажувала директно. Се случило да не сум задоволна од платата која ја нудат и потоа да ми се јават со нова понуда.

12. Sweetymk

Sweetymk Истакнат член

Кажи дека не си задоволна од условите што ги нудат, искрена да си ке го ценат тоа и може да добиеш поубава понуда.

13. Dilajla123

Dilajla123 Истакнат член

Тоа само ако се математика ,физика.И ако имаат свој човек што треба да го стават и несоодветен да е ќе скријат конкурс и тие соодветните никогаш нема да го видат.

SummerGirl and Selena01 like this.
  14. mickey18

mickey18 Истакнат член

Мора да го објават на агенцијата за државна администрација и во 3 весници, ако се решиле нивни човек да биде џабе му е на некој со 10,00 просек да се пријаве секако нема да биде вработен

tina2018, Dilajla123 and Selena01 like this.
  15. Sweetymk

Sweetymk Истакнат член

Секој оглас ако е претходно наместен партиски се прави според квалификациите за тој што е наменет, на пример работен стаж образование итн…

16. Black girl

Black girl Форумски идол

Sakash da kazes deka nekoj sto ima zavrsheno germanski jazik, moze da predava fizika ili hemija, samo da e partiski?

bole likes this.
  17. Arijadne

Arijadne Истакнат член

Во Сара F Фешн, поминав тестирања и две интервјуа вкупно од кои едното на англиски, за да ми се јават на крај да ми кажат дека сум примена ама за скрос дуга позиција од тоа што сум аплицирала :)
    Манипулација?
    Дали би прифатиле и зошто?

Lizza1 likes this.
  18. нина122

нина122 Популарен член

Не би прифатила, освен ако не сум во тесно и морам итно да најдам работа, ако јас сум аплицирала за маркетинг, а они во моментот имаат потреба од секретарка, нема јас да им работам како секретарка затоа што на оглас за секретарка никој не се пријавил, мислам стварно..

19. Arijadne

Arijadne Истакнат член

Ха ни јас не прифатив, веднаш одбив од исти причини. Мизерно се осетив искрено, но веќе следниот ден ми олесна. Од една постапка, дознав за целата структура и односот на фирмата

20. angiest27

angiest27 Истакнат член

Zdravo devojki, mi treba rabota imam stazh kako administrator.. do sega imam prateno 11 CV nikoj mi se nema javeno.. se osekjam ocajno , ako imate za nekade preporaka ili znaete deka e dobro i baraat vraboteni pratete mi slobodno... fala vi odnapred