Не,туку наместо со наставна хемија ќе примат некој пример што завршил Технолошко металуршки факултет,осносно што во студиската програма имал предмети како хемија ,математика,физика. И да не те чуди ако знае математика и со германски ќе го примат ако има дебела врска.
Во албански весници имаат објавувано оглас за да не го најдеш,огласи имаат објавувано во петок и тоа го знае само онај што сакаат да го примат и е спремен со сите комплет документи, што неподобниот нема шанси да ги извади за еден ден.
Во Сара фешн 2 интервјуа и плус на англиски? Што па толку? Вредеше ли барем платата што ти ја понудија?
Не смеат да примаат неадекватен наставник, ама пак ќе биде нивен, или од едните или од другите, па затоа ги гласаат, за работа. Партиите како живеат, од гласачите свои. Взаемен интерес.
Не смеат,ама примаат,погоре пишав,адекватниот ќе дознае ,кога огласот ќе мине,а тогаш касно е. Од искуство ти кажувам.моја познаничка настсвник по математика дознала и дојавил некој дека има конкурс си аплицирала и замисли се осудија и примија неадекватен.Фино лепо и се качила на директорката и и се заканила со тужба.Е таа после како попче си ја прими.Ама таа им го провали огласот. Моја блиска исто и тоа на времето, на суд доби.
Za administrativen sluzbenik sertifikat za rabota so kompjuterski programi za kancelarisko rabotenje kade moze da se izvadi? I istorijatot na vrabotuvanje se vadi samo ako kandidatot ima rabotno iskustvo vo drzavna institucija ili za bilo kakvo rabotno iskustvo?
Pozdrav. Fakultet Filoloshki- Germanski jazik.. Osve kako profesor,nastavnik vo obrazovanie kade drugo moze da se aplicira a da bide vo drzavno, sto drugo bi mozelo da se raboti vo drzavno pod ovaa granka dali ima nekoj sto znae
Тоа се приватни установи, центри за јазици и/или компјутери. Во зависност од сертификатот има од 1500 денари па до илјадници денари, зависи кој ви е потребен. Ако имате знаење повеќето дозволуваат само да полагате и да го земете сертификатот, без одење на часови. Извадете си цел историјат од работно искуство и приложете го при пријавување на огласи, без разлика за кое работно место е огласот.
Ехеее каде сакаш, другарка работеше во приватни школи, во едно државно каде ја избркаа бидејќи беше без врски и приватни часови колку сакаш. Сега е во Германија, ужива. Така да, не му се секирај, само учи.
Аха ко така не аплицирам. Ова за државен службеник. А од вчера гледам оглас и за во мвр има дали и за таму треба ваков сертификат или не? Некако многу конфузно им е наведено.
Sigurno ne e za prodavacka tuku za druga pozicija, drugarka rabotese tuka dva zbora ne znae angliski. Kako prodavacka lani platata i bese 24.000.
Според пишаното во огласот, потребно е. Меѓутоа не е наведено кои компјутерски програми, така да најосновен сертификат или потврда е доволна.
Тоа секако,ама ја молела да не поднесува тужба,сигурно потоа се јавила од каде и наложувале и жената ја примија.
Нема потреба Јас се спремам исто за службеник и не планирам да вадам сертификат, исто како што и за странски јазик нема да вадам бидејќи ќе го полагам. Ако плус си помлада, тоа подразбира дека веќе си на многу понапредно ниво си со познавањето MS office и се друго на компјутер За претходни работни места, јас си имам акаунт на АВРМ имам историја таму и го испечатив во пдф и го прикачив тоа Во приватни фирми имам работено, нека си стои иаторијатот за работата претходно, шо има везе