Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Огласи за вработување

Дискусија во 'Барање работа' започната од Artemission, 7 октомври 2011.

1. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    311
    Некој што работи во кроација или еуролинк осигурување како е до плати и општо како сте задоволни од се?

2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.921
    Допаѓања:
    123.387
    Јас веќе незнам кој сака да работи во образование. за мизерни плати . еве сестра ми ја молат фали кадар, не е член на партија ја викаа и сдс сега и вмро . младите не се нафаќаат за тие пари . работеше во образование и никогаш повеќе
    веќе тој муабет од партии дека се вработуваат само во образование, паѓа во вода , беше порано, но сега немаат кадар молат и они.
    син ми цела година немаа физичко лани и сега првите два месеца зошто никој не се јавувал на оглас.

На eliesaab и GirlLove им се допаѓа ова.
  3. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.437
    Допаѓања:
    96.493
    Во мојот град од каде што потекнувам нема приватен сектор. Па кога веќе останале таму, боље ишта него ништа.
    И да, кога има повеќе кандидати во штабот одлучуваат, кога нема тогаш нема што да одлучуваат, мора да е тој еден што е.
    А за мизерно...не се само платите мизерни, општо цела состојба е мизерна во училиштата.

На eli25 и Mother of 2boys им се допаѓа ова.
  4. Mila1990

Mila1990 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    27
    Мислам дека почетна плата на наставник е 36.000 денари, а ако тој истиот се вработи во приватен сектор како почетник во некоја фирма, голема е веројатноста да добие само минимална плата, а и генерално за почетници не знам кој приватник би дал повеќе од минимална плата, па затоа за жал државниот сектор пак е подобра опција.

5. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    3.764
    Тоа со решение и полн фонд на часови, не знам кој влага одма со решение.

На Mila1990 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mila1990

Mila1990 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    27
    Ок, може не е соодветен примерот, ама еве личен пример. Роднина сега вработена на шалтер во државна институција, 36.000 плата, оглас за шалтер во банка 28.000 денари почетна плата. Се дури е вака...

7. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.061
    Допаѓања:
    1.437
    Сомнително ми е за шалтер во банка почетна да е 28.000 денари, ама за жал, банките се најскржави во плати, особено па почетни. Затоа сите сега ги сметаат како отскочни даски за нешто подобро, за разлика од порано кога било престиж да кажеш дека работиш во банка.

8. Iva:)

Iva:) Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    465
    Која институција? Државно 36000 зимаат повисоките звања како советници кои се со одговорност и потписи на издадени акти. Вработените на шалтер се со најниски звања и без никакви одговорности за потпис. Со сигурност кажувам, сум работела и тие зимаат сега со сите покачувања пак најниски плати, околу 25000. Мене ми нудеа 28000 пред неколку години од Стопанска, сега се сите и почетници над 32-33000.

9. Girl-sk

Girl-sk Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    Zdravo ima oglas za encimenci, dokumentacija nesto...dali nekoj ima iskustvo(

10. Mak.devojce

Mak.devojce Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2022
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    zdravo
    dali nekoj raboti ili dali rabotel vo promedika medikal kako med.sestra da kaze iskustvo.Bi aplicirala za rabota

11. Mak.devojce

Mak.devojce Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2022
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    i od koja privatna ustava ste zadovolni za rabota kako med.sestra, predlozete ako nekade baraat niz skopje.

12. Angelwoman

Angelwoman Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2023
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    7
    Ima li oglas od veles za rabota ako na nekoj mu treba rabotnik dzvonete na ovoj broj 070 236 142

13. DACIA

DACIA Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    147
    Околу 30 илјади се. Работно време 3-4 ч и плус нешто дома. Имам роднина што работи во образование.
    Овде во Прилеп, за во Кам маркет треба луѓе да имаш за да работиш.

14. Plazma.10

Plazma.10 Активен член

Се зачлени на:
    28 декември 2023
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    10
    Nekoj iskustvo so rabota vo Pandora? Kakvi se so plata ?

15. LaRuz

LaRuz Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    41
    Здраво, дали некој има искуство со интервју во Цементарница Усје? Какви им се тие тестови со сценарија за решавање? Поздрав

16. angiest27

angiest27 Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2022
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Ако сте пратиле ЦВ за во ВЕНДОРА'С , нудат 23.000 3 месеци па после тоа 30.000. Чисто за инфо да си знаете.

17. Iva:)

Iva:) Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    465
    А дали некоја членка во темава има искуство со пишување статии за македонски сајтови? До сега не сум сретнала оглас а би работела тоа како дополнително. Веќе имам искуство за статии на англиски, па зошто да не и мајчин јазик. Ако има некој информација да сподели би била благодарна.

18. Ermina Mina

Ermina Mina Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2019
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    17
    Здраво.Некој искуство во Yisk?

19. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.647
    Допаѓања:
    6.502
    Јас искрено не можам да се изначудам на плативе, луѓе во образование да земаат олку ниски плати, да не можат со години да земат решение, а образованието е едно од најбитните темели во едно општество. Порано и јас не сум сфаќала сериозно, и ќе речам, демек што, наставничка од прво до четврто или од петто до осмо, ама основите се најтешки, ај оди ти научи цел клас 30 души од толкицки, и тоа секакви карактери, да читаат, пишуваат, собираат, одземаат... Најтешкиот товар е баш на наставничките од прво до осмо (деветто по ново, како беше), а земаат најмали плати, и седат без решенија. Ептен благородна и тешка професија.

После општи лекари со 35 000 плата, со непроспиени ноќи над илјадници страници материјал. Да завршиш Економски факултет за да работиш на шалтер за 25 000? Жално е. Па денес најобичен customer support со англиски земаат основна плата од 40 000 - 50 000, ако имаат ноќни смени и со празници, стигаат и над 60к. Ама не е поентата да работиме customer support, а и до кога, поентата е да сме ценети во сопствената држава да можеме да работиме нормални професии за пристојни плати.

А не сите ги интересира дигитален маркетинг, content writing или програмирање или QA па сите да се преусмерат кон тоа, веќе и таму пазарот почна да станува презаситен. Уф, се исфрустрирав, и морав да се искажам. :)

На tina2018, Attenzione, Kika235 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. m.t12

m.t12 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2021
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    112
    Ako go sakas toa ok ama pari deka kje zemes malku potesko okolu 100 evra maksimum