Не. Работев гратис секоја сабота, 4 години. Не бевме 8 часа на работа, божем 5, ама никогаш не беа 5. 6, 7 сигурно. После уште 4 години, 2 саботи месечно. А во договор и пријавени на 40 неделно. Да не беше короната уште ќе не влечеа. Ништо не работам веќе гратис. Нека си работат газдите и нека си фаќаат рокови.
Би останувала доколку имам надоместок за прекувременото во спротивно не бидејќи после ќе се научат и после цело време ќе остануваш вака сечи во корен уште на почеток оти после се што и да правиш пак нема да чиниш
Никако, макар и да се нуди поголема плата (зашто не вреди, да знаеш). Не оставај простор за одолговлекување, сечи од корен. А тој што сака да напредува, посекако ќе напредува (никој нема да те спречи, овие фрази се класични лажги со опашки).
Ако тоа носи некаков напредок да и ако тоа е одредено време. Ако се примети дека се работи за искористување одма се прекин.
Dali vi se slucilo na intervju da ve prasuvaat kade rabotat vasite roditeli, brat/sestra i drugite od familijata? Mene dosega dva pati i mislam deka e nenormalno ponasanje iskreno. Vekje imam traumi od intervjua so glupi prasanja
Ednas da vo nekoja pomala osiguritelna bese ili konsalting...tvoite kaj rabotat.....im kazav ne se vo ovaa dejnost druga sfera se sosema...bruki....pa i tamu da rabotam ne sum dolzen da im kazam moite kaj rabotat....
Тоа не, иако ме прашуваат баш вака, дали имаш дечиња?, демек слатко да звучи. Што е најлошо, и од странци го добив ова прашање еднаш.
Да, обично прашуваат каде работат блиските, родители, брат/сестра, сопруг/а, за да знаат колку да ве вреднуваат. Некогаш од тоа зависи и дали ќе ве вработат, колку плата ќе ви понудат, да предвидат на кој сталеж припаѓате. Едно обично рандом прашање ќе помислиш. Дури ме прашувале каде живеам, дали под ќирија, или имам свој дом, со кого живеам и сл.
Mene mi bea prvite 2 intervjua vo zivotot i deka neiskusna im odgovarav na tie prasanja…sekako ponataka na takvo nesto ne odgovaram
Фала на грижата, сепак не гледам поврзаност со работата (во тој стил: кратко, јасно, умерено). И се враќам на другите прашања. Дури и на ова не сум влегувала во следна фаза, ама не ми е криво.
1vo vtintervju telefon 2ro on line ok se brzo i 3to menadzerot so krofna se ukluci online nezaintersiran izguben...,duri 4to imase zakazano taa od hr pred 3etoto da zavrsi sredba vo rab prostorii. Kako ama kao kolegite ne bile tuka pa ke me izvestat i nisto 3 intervjua 4toto kao ke me izvestat koga ke se prezakaze ,ne odgovaraatni na viber ni izvestuvanje ni nishto.. izgubeno vreme samo