Со Trifecta Support некој искуство има? Имам аплицирано пред којзнае кога, ми се јавија денес за интервју. Remote позиција. На Гугл ништо не можам да најдам за нив.
Нормално дека ќе нема ништо, клиентот им е апликација за дејтање и ќе треба да читаш секакви разговори и голи слики да гледаш. На интервјуто прво прашање ќе ти постават е ако ти смета да гледаш и модерираш такви работи. Ако кажеш не, веднаш прекинува интервјуто. За плата не знам како стојат, порано се работеше од канцеларија сеа глеам remote се.
Пишува дека мора операторот да е достапен секогаш - сабајле, вечер, ноќно време и дури и на одмор кога си.
Искуство во umbrella за електронски цигари што е, конкретно комерцијалист?? Како се со плата, раб. време, што услови нудат???
Здраво, дали некој има искуство со Causeway Connect да сподели? Гледам стално имаат огласи. Благодарам
Не знам колку ќе ти биде од помош, ама си имаат регуларен сајт https://www.trifectasupport.com/. Инаку да, работат со клиенти кои нудат содржина за возрасни, така да ако ти е непријатно или не сакаш да работиш со таква содржина, не мораш да аплицираш. Ама класична корисничка поддршка е (помош со апликација, уплати), како за било кој друг сервис. Кај нас сигурно десет години работат, имам колеги бивши што работеле таму, сите се генерално задоволни (плата не знам, ама редовни се, без зезанции) ама смените не се за сите и за долги стази, и тоа измери си. Извини, каде го пишува тоа? Малку си го додаде може, пишува дека ќе се работи во ротациски смени, значи 365 дена во годината, 24/7. Дури кога си на одмор никаде не пишува.
Има на темава, прочачкај со лупа. Аутсорсинг се, мислам дека се во Флатирон во Кислеа Вода, зависи кој клиент ќе ти се падне или за кој проект аплицираш и за која позиција. За некои може да се работи хибридно, инаку Енглези се, па не очекувај плата ептен голема, тешко одврзуваат ќесе, начелно за корисничка поддршка повеќе од 600-659 може ќе се пружат евентуааалноо (мада тешко) ако имаш бајаги искуство и ако те бедиса клиентот (и тоа потешко). Од тоа што сум чула, коректни се, ама другите работи зависат од тоа кој проект ќе го работиш и на која позиција (како што кажав).
https://www.vrabotuvanje.com.mk/Rabota/461563/Call-Center-Agent-Remote-work-position/Expired/ така го сфатив тоа, holiday.
Не не, значи во превод "се работи и за викенди и празници (значи работат 365 дена во годината), во сите три смени, на ротација".
Аа. па може да, тогаш не ми текна за празник...иначе го имам употребувано holiday, кога сум прашувал како на одмор, затоа.
Имаат како не, пет дена мислам дека се работи, ама немам баш тазе информација. Смислата е дека се оди во ротации и дека се покриваат три смени, седум дена, празници, нормално во тим, не само ти сам.
Уф да ти кажам не знам искрено, само на англиски се работи тоа знам, какво ниво треба да е искрено не знам да ти кажам, да не те излажам. Јас како ѝ секогаш те советувам да си пробаш, од дома се работи, платата може им беше накај 700 плус сите други додатоци, а за јазикот се учи, нема некоја посебна терминологија тешка и комплексна, побитно е убаво да разбираш што те прашуваат/што ти бараат, а за да вратиш, ќе си запишеш , ќе научиш.
За 700€ волку очекувања lol. 24/7 смени, викенди, празници. Сите околу мене се 60-80000 со плата. Во сметководство, казина, комерција, угостителство дури во трговија се веќе околу 40000. Не знам како не потцениле како пазар, со оглед на тоа што имаме квалитетен кадар а овие позиции на неколку места (Сопро, Causeway connect, Таскфорс и сл.) се околу 500, 600-700€. Нека одат во Индија нека си најдат за тие пари.