Огласи за вработување

Дискусија во 'Барање работа' започната од Artemission, 7 октомври 2011.

1. idktbh

idktbh Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    471
    Фала ти на совет:l:
    Инаку да, свесна сум дека рано е за откажување, сепак февруари дипломирав, малку има обесхрабрување од моја страна зашто слушам секој ден муабети од типот таа и таа колешка се вработила негде преку татко/вујко/дечко итн.
    Тие конекции ги немам и не верувам да ги имам за скоро време, освен како што викаш, не ми се погоди среќата негде.
    Барам на linkedin, по огласи, директно вртам на компании и им барам мејл за испраќање на резиме за да ме имаат во предвид(тоа до сега најмногу ми функционирало).
    На интервју обично сметам дека океј се снаоѓам само што ептен напаѓаат со реторички прашања од типот “аха значи немаш искуство..”( буквално читаш од резимето дека немам, зошто трошиме време на ова) или “нас ни треба некој за СТАЛНО” а фирмата е 60км од Скопје од место на живеење, со трета смена, без превоз.
    Плата не се ни надевав нешто нели за почеток така да за тоа не вреди да се жалам, ама дека очекував подобри услови, очекував, искрено..
    Надежно нешто ќе бидне со време дури работам привремена раб, ако не, ќе мора некаде на страна.
    Еве колку да појаснам колку сме мизерни- при разговор со една фирма ме праша директно жената по тел дали имам препорака, не зборев ништо некоја секунда штама и после продолжува, книшка да не имаш, од партија? Се насмеав и спуштив.
    На инженер му даваш почетна плата минималец и ако случајно спомне за 500евра го гледаш како безобразен да е, изразот ѝ е ко да сака да каже види го ти, овој и пари сака.. Не знам во државава како грев да е да сакаш да имаш плата нормална кога си млад и без искуство посебно, затоа и си заминуваат толку.
    Сакам да работам и да учам нели ама сакам и да можам основни трошоци да покријам со платата или барем ако платата е ниска да ми е покриен превозот. Кај нас сакаат сѐ, а за возврат ништо.

На Golden, Realist1, noteforself и 6 други им се допаѓа ова.
  2. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.628
    Допаѓања:
    15.038
    @idktbh на интервјуата не им давај многу простор за реторики, едноставно ти води го: прашувај, барај и ако не ти одговара испружи рака културно и замини си. Секогаш кога ќе те прашаат за плата биди јасна и барај си пристојна сума, но на минималец во никој случај не се согласувај. Немој да ти ги продаваат приказните дека немаш искуство, па треба да учиш дрн-дрн. Да, да не се вообразуваш со безобразна побарана сума, но пристојна плата е скроз во ред. И покажува дека се цениш самата. Не земај здраво за готово кој каде се вработил, оти грото како прво не се ни вработени како што треба и под назив на работно место (во фирма којзнае што ќе работи, ама пример тебе ќе ти каже ееее јас сум инжинер). Не се споредувај со другите, труди се. Ако мислиш дека ова со работата е само тука, не е така. Моментално секаде е тешко да се најде работа, притисоците се тие истите дури и за преквалификуван кадар. Ако бараш поголем предизвик и имаш просек, продолжи со образованието вон државата. И ќе видиш баш дека не е ништо поразлично, секаде е скоро истото - за нијанса или две подобро. Но во никој случај нема никаде да те чекаат со отворени раце, ако сама не се избориш до тоа што го сакаш. Ти посакувам многу среќа!

На vlahovska, Isabela23, Mother of 2boys и 4 други им се допаѓа ова.
  3. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.723
    Допаѓања:
    15.698
    Zdravo baram rabota na dnevnica Skopje itno pozz

На Razmisli му/ѝ се допаѓа ова.
  4. non existent

non existent Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Здраво.
    Најдов работа од дома и ме интересираат неколку работи.
    Се работи за америчка фирма, па ме интересира место да ми ги праќаат парите на сметка може ли преку WesternUnion,Moneygram и слично..?
    и дококу ми праќаат преко овие не се плаќа данок?

5. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    2.578
    Јас кога ќе кажам на странци дека неможам од тука да користам Пејпал се плашат и се повлекуваат. Инаку си имам стандард Пајонир картичка и без проблем ја користам за исплати. Најдобро извади си таква, ќе личиш несериозен и сомнителен ако им предложиш WU и MG. Плус ако се работи за фирми нема шанси така да иаплаќаат.

6. Ermina Mina

Ermina Mina Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2019
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    23
    31.300 e нето плата,некогаш работиш 8 часа,некогаш по 6.5 зависи.Не ти препорачувам бидејки е хаос таму.

На Hoping му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ermina Mina

Се зачлени на:
    19 април 2019
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    23
    Во лидл се е супер само што треба 6мес на обука во странство,менр ме викнаа за заменик менагер ама одбив поради обуката во странство.

8. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    1.055
    Па добра е платата ако толку е основна нето. Плус празници, недели...

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ermina Mina

Се зачлени на:
    19 април 2019
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    23
    Да плус се неделите и празниците,ама работиш само 2 недели,а празници нема секој месец.Јас бев примена ама се одкажав,поарно во зара бидејки имаат бонуси и факаш над 40.000

На Hoping му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ni998

Ni998 Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2024
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    31
    Колку е платата за заменик менаџер?

На Attenzione и eliesaab им се допаѓа ова.
  11. Free Spirit

Free Spirit Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    15
    Мене ми рекоа месец до месеципол обука во Србија за оваа позиција.

12. Amoricka

Amoricka Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2021
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    77
    Jas mislam deka zavisi za koja pozicija se raboti taka i ide obukata

13. Iva:)

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    2.578
    А може ли некој да даде инфо како се платени во Лидл барем за некоја позиција чисто да имаме отприлика некоја претстава. Еве и јас не би сакала да одам на обука надвор, ама ако добро плаќаат може и би аплицирала.

14. Vform

Vform Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2023
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    38
    37 .000den e max izgleda i dodeka si nadvor +30% dodatok ili kolku beshe ako baras poveke te brishat od sistem za regrutiranje kaj niv,jas vo posledna faza 800 900 eu im barav bez dodatoci za stranstvo cim se odi 6+ meseci i nikogaz veke ne slushav od od niv,a stalno imaat novi pozicii otvoreni

На Iva:) му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Iva:)

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    2.578
    LOL, за до 37К не ни е чудно што нон стоп бараат, фала ти. Да знам да не праќам воопшто а има нон стоп огласи.

На eliesaab и GirlLove им се допаѓа ова.
  16. Attenzione

Attenzione Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2023
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    38
    37к за заменик менаџер, дефинитивно не се нормални толку стигаат продавачите во некој од нашиве маркети ама додека овци што аплицираат ќе има и волна

На Realist1, eliesaab, GirlLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.478
    Допаѓања:
    8.430
    Плус два дена дома како што слушнав

18. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.478
    Допаѓања:
    8.430
    Ова не е точно јас како што знам.

19. non existent

non existent Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Фала ти на одговорот, пребарав малце ма интернет и сите препорачаа Payoneer, а така пишуваше на еден од старите огласи.

20. Free Spirit

Free Spirit Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    15
    Не е точно за платата.

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.