На linkedin ме контактираше една девојка во врска со работна позиција Деловен асистент во Тинекс. Дали некој работел на таа позиција или дали имате некакво работно искуство во Тинекс? Ве молам да споделите искуство
Kako sto ti znaes odgovori ako e poinaku NE GI LAZETE LUGETO...40+ SO VRSKI I PARTISKI SAMO, VO LIDL....
Женска ни јас не знам точна цифра. Ама мм,јас и снаа ми имаме познаници што се на обука во странство. Обичните работници демек до 40 000 плата а менаџерите не знам. Останува да видиме. Сигурно сите ќе имаме по некој познат што ќе ни сподели. Ова 37 000 лично не ми е верно за менаџер бидејќи во стокомак,кам кипер и сл. Веќе обичните работници земаат толку па и повеќе.
Секој ден гледам огласи и еве и денес има интересни места огласено ама ме буни што неколкумина што биле на интервју и рекле 45-50 000 ги исфрлиле од понатамошна селекција. Затоа ме интересира ако некој веќе влегол а има доста примено, тука е бар анонимно да сподели отприлика која е платата за било која позиција не мора баш за менаџер. Не знам што е толку тајно од страна на Лидл што на ниту еден оглас не стои плата, инаку да не е логично да е 37000 со оглед дека касиерки во Кам и Стокомак зимаат толку ама кај нас се е можно.
Ми треба мала помош околу Payoneer акаунтот.. Ми бара документ од банка. Дали некој знае за каков се работи и дали треба да биде на англиски? Иначе сум во НЛБ
Не бараа на англиски ама тоа беше кога јас го верифицирав акаунтот пред 5-6 години. Обичен документ ми забрши работа. Ама се сеќавам дека беше и на кирилица и на латиница. Сега види ако треба на англиски преведи го на преведувач, еден лист е не е скапо.
Nekollu iljadi se razlika vo plata ama ke rabotis kako full a ke bides kako part i ke rabotis plus saati i poslen demek ti gi vrakale satite glupost
Мене ми кажаа на 6 дека е 22500 плус нешто за патарина и стаж, а на 8 -31000 тука некаде плус стаж и патарина.
Дали за да го поминеш тестот за државен слубеник треба официјален сетикат за компјутерски вештини и од каде издаден? Ве молам помош некој што знае?