Jasno, mi spomnaa i nekoja obuka prethodno, kako ide toa? Mi treba za preku leto 2-3 meseci kolku za odmor da izvadam pa od sept po struka, zatoa mi licese ko polabava varijanta ama ne se normalni so 25 iljadi.. Na taa roba da ne moze 30 da dadat
Vo site lpp prodavnici imat po dva dena off ja znam deka imam drugarka rabotese tamu i od esi znam devojcinja gi znat site proceduri vo lpp kako se ama so mnogi proceduri se posebno vo mohito te ostavat sama u smena so esi i ti si odgovoren vo smena a part time si i zemas plata kako staff a rabotis se…
I vo siti mol rabotat 8 casa? Kazuvam bidejki bev primena ne zboram onaka.Sinsey poveke rabotat pomalce od 8 casa i ostanuvas so 1 slob den,kako menagira menagerot taka ke se raboti
Ne site lpp pordavnici se so dva dena off cela grupacija funkcunira taka ne e bitno koj niven dukan e i na koe mesto e..bas znam i edno devojce sto raboti od samiot star vo cropp rece deka taka funkcunira so dva dena off a pet dena se raboti so osum sati
дали ако пишува во оглас REFERENCE CHECK ТОА значи дека ќе се јавуваат во фирмите каде имам работено? нели е тоа малку НЕ ок?
Пример аплицирам на друго место и едноставно несакам тековната фирма да знае а овие ќе се јават.а може и намерно тогаш да добиеш лош фидбек од инает оти бараш
Најчесто они ти бараат контакт од претходни работодавачи кого да контактираат за препорака. Ако им кажеш дека несакаш да знаат во сегашнава фирма дека бараш друга работа би требало да имаат разбирање и да им дадеш од претходно место каде си работела. Ако немаат разбирање подобро ич не оди таму
има логика ама што ако ме скокнат и диркетно јават? малце ми е risky а првпат се среќавам со вакво нешто а е наведено како дел од recruitment process што значи ке се реализира
Не би требало да се јавуваат никаде без твое знаење, а особено безобразно доколку ти се јават во тековната фирма. Ми се има случено да ми прават reference check, ама во мојов конкретен случај знаев, т.е. од мене побараа контакти од претходни три фирми, и секако пред да ги дадам контактите прво проверив сама со луѓето што ги пишав дали би биле океј со тоа да дадат мислење.
аха епа во мојот случај прошлата работа каде бев долго и на определно ме отпупшти дирек после завршување на породилно - тука кој би кажал позитивно? малце ова ми е МЕХ
Jas imam raboteno vo nekolku firmi i koga si zaminuvala od edna vo druga firma ne sum imala problem sekako prasuvat zosto si dala otkaz ama sega toa e ne ti odgovarat nekoi raboti i tolku…
Здраво, имам аплицирано во Тинекс за раководител, како се условите да ме упути некој, зашти се лоши ком. слушам.
Сегде каде што е директна продажба е така. Најчесто е на таргет и лична продажба. Од тоа е повисока платата.
Ептен ако аплицираш во НБРМ, за друго не знам каде би те треселе од проверки. Башка фирмите генерално сите се лицемерни, никој нема апла да те фали (па и најдобра да си била) и често сите се со неутрални препораки (за не си го нарушат угледот, сепак си била дел од претходните места). Ако некој сака да те вработи, ако баш ти му требаш ниту препорака ќе бара, ниту ништо. Често се тестира кандидатот и поинаку, некогаш и не се битни толку препораките колку карактерот на лице место низ х задача. Ако воопшто не сакаш да те проверуваат, избегнувај такви места каде е нагласено. Друго не знам што да ти кажам.