https://kariera.mk/job/RRbU_DDlUUuTa7fefjR8MQ/sales-representative-for-english-market iskustva so limitless solutions?
Дали вие или некој што го познавате има работено како доставуваш со категорија Б по фирмиве за брза пошта? Има некои фирми од кои што сте задоволни, какви се условите и платата како е од прилика?
Дали би пишале маил до компанијата каде што сте биле на интервју при тоа на вашето прашање кога да очекуваме одговор. Ви нагласуваат дека секако ќе бидете известени дури и да не сте примени. И еве веќе два дена доцнат , поточно не добив никаков одговор. Не ми е јасно тогаш зошто ми нагласија дека СЕКАКО ќе бидам известена. Се мислам да им пишам маил...
Нема еден нормален во земјава. Мн ретки се шо враќаат, или си праат тестови демек да видиме дали ќе не побара кандидатот и ни кинат нерви синќир за НАСА аплицираме. Стари финти..... Не знам што да кажам дно. Јас би му пишала.
Со два дена слободни се, ама може да се работи и по две смени да те оставаат ако нема луѓе, а нема често им бегаат, плата 27 мислам им беше почетна плус празници недели.
Почекај уште некој ден (зависно од кога е направено интервјуто) и направи им еден културен follow up email
Цццц свашта. Мене знаете како ми рекоа го нагласија тоа дека секако мора и ќе бидам известена. И сега ги нема никаде. Не разбирам зошто така, можеа да кажат дека ќе биде известен тој што е примен само. @bookslover ми кажаа датум до кога и веќе доцнат втор ден.
Stom ne te pobarale, odbrale drug. Izvini, no za zal mislam deka e taka. Ti sepak pisi im da vidis sto kje ti kazat.
Pa toa e ocigledno. Ama me nervira zosto ne me isvestija a tie bea sto naglasija deka mora da bidam izvestena.
Мене Скопска пивара ми врати дур по еден месец дека не сум примена. Иако ми кажа дека ќе ми кажат во соодветно време. Па, види ти. Ќе дојди ден да не бараат тие, а не ние нив, ама дур не се соедниме колективно, ништо. Едноставно, има фирми што се преценуваат себеси.
Тогаш повикај се на датумот они што ти го кажале и пиши им дека не си добила одговор од нивна страна за тој временски период, ако може да те известат дали си примена или не.
Не си прв избор, си прават ранг листа. Ако тие прво избраните ја прифатат понудата ги викаат и гледаат дали ќе се снајдат. Ако не ја прифатат вртат кај следниот или ако не се снајде исто. Затоа не известуваат одма, зошто си ги чуваат кандидатите ко резерва. И на крај тој процес трае и цел месец и не ни известуваат нормално. Или пак им е сеедно ако најдат некој не ги интересира да ги известат другите, тотална непрофесионалност. Вака ми направија на 2 пати затоа знам. Од едното место на крај ми пратија понуда која беше смешна, не е ни чудно што подолго бараа а од другото место самите ми пратија мејл дека ќе ми се јават за крајно интервју до менаџерот од Америка после Велигден за на крај јас да ги барам 2 пати и да ми пратат мејл дека не сум примена, самите беа контрадикторни. Ама прашав во фирмата и ми рекоа дека прво избраната била на обука и чекале да видат дали ќе се усогласат, затоа ме држеле како резерва. Таа остана и тек тогаш ми пишаа не си примена.
Цццц... Дај пишете ги фирмиве, луѓе...... Па, ко ќе ми кажат дека имало фирми јаки и ептен биле фер или не знам што.