Огласи за вработување

Дискусија во 'Барање работа' започната од Artemission, 7 октомври 2011.

1. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    2.697
    Пантелеон Гс, нетранапарентност. Едно пишуваат, друго прават. Не стојат на збор и на крај не си поминал. А тестови, интервјуа, мејл дека си прошол до најтесен круг и да очекуваш повик од Уса, ни повик ништо. Они примиле веќе, таа си почнала, ме држеле во неизвесност за да видат дали таа ќе се вклопи.

На NoirSerpentine, eliesaab, GirlLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.500
    Допаѓања:
    8.464
    Знам дека е така.
    Лудило се фирмиве.
    Така еднаш ми се случи да не добијам одговор дали сум примена. И ме побараа после пола година можеби. Ме чувале во база на податоци.

На Cutiepie123, SummerGirl, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Iva:)

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    2.697
    Мене во Стопанска така, јас веќе не ни чекав ми се јавија за понуда, 27 000. Хаха не е ни чудо што никој не им се нафатил, па барале по тоа списковите кој бил на интервју. Од Тен екс глобал и Таскфорс после некој месец ме викнаа на интервју, јас немав појма кои се, после проверив и пред 3 месеци и повеќе сум пратила ЦВ. Веќе не ни аплицирам ама и да барам нова работа не би отишла на интервју по секоја цена, вакво викање по некој месец е црвено знаменце, тоа се потврди и кога отидов кај гореспоменатите фирми.

На Attenzione, Cutiepie123, GirlLove и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Марко.1234

Марко.1234 Нов член

Се зачлени на:
    22 мај 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Da ne ima nekoj info od intervjuto za LIDL za zamenik menadzer fala

5. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.664
    Допаѓања:
    15.129
    Пантелеон и кога сами те наоѓаат и викаат на разговор (прва фаза, што не е ни фаза туку да видиш што нудат) ти потенцираат дека се пребирливи(?). Меѓу редови всушност дека долго си трае селекцијата, а бараат тестови и триста чуда. Па не е коректно. И кандидатот може и треба да си е пребирлив или така не може? Гласно размислувам.

6. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.661
    Допаѓања:
    6.420
    Kolku plata nudat?

7. Марко.1234

Марко.1234 Нов член

Се зачлени на:
    22 мај 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Nikoj nisto ne kaza za plata

На riba79 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Iva:)

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    2.697
    Па после тоа искуство со нив и јас станав прибирлива, нема шанси да дозволам да бидам во подредена позиција во процес на вработување. Тоа е и треба да биде двонасочна улица а не да се прашуваат и да носат одлуки само фирмите, тие пример и може да прашаат колку плата очекувам ама јас никако не смеам да прашам колку нудат, тоа е само една работа. Колку што јас сум барала работа толку и нив им требало работник, не дозволувам целосна контрола од нивна страна.

Конкретно за фирмава после тие интервјуа, неколку тестови и добиен повратен одговор: I just wanted to inform you that the managers who are doing the next interview for the role are currently in the USA, so the process would be postponed. I would appreciate your patience and you can expect my email in the next two weeks. Мејл не добив нормално, туку после мои 2 мејлови до прашање кога ќе биде најавеното интервју ми пратија дека не сум избрана. Тоа е непрофесионалност, ама добра лекција ми беше и фала им за тоа, многу ме промени.

На NoirSerpentine и eliesaab им се допаѓа ова.
  9. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.664
    Допаѓања:
    15.129
    @Iva:) секако дека треба да си пребирлива. Ако не си, знаат дека ќе прифатиш под нивни услови т.е дека (очајно, леле го мразам зборов) ти треба работа. Ризикување и културно решавање во два чекора ќе ти донесе многу повеќе неголи да си мета на бесконечна селекција.

На GirlLove и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  10. Ermina Mina

Ermina Mina Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2019
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    26
    Platata e 25.000 toa pisuva vidov

На Cutiepie123 и GirlLove им се допаѓа ова.
  11. Ermina Mina

Ermina Mina Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2019
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    26
    Kasier 31.500

12. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.193
    Допаѓања:
    3.964
    Секако дека мора да прашаш колку нудат, нека кажат од до, после ти ќе кажеш од до.

13. Vform

Vform Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2023
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    39
    Intervju na viber pa testiranje pa mail utre imas intervju na gmeet-bez prashanje dali mi odgovara terminot iako uste mesec ipol beshe do predlog datum za pocnuvanjr,pravam napori da se uklucham na googlemeet od odmor i na kraj mi odgovorija po mail na intervjuto ne sum pokazal dovolno motiviranost za pozicijata, inaku od srbija operiraat tuka mozno 0 vraboteni da imaat seuste

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  14. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.075
    Допаѓања:
    2.642
    Какви ли услови ти понудиле па да пишат дека немаш покажано доволно мотивираност? Мислиш за директор се апликациите... Многу мизерно од нивна страна да пишат ваков одговор.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.