Не, не, ги поминав интервјуата, конкретно мислев за вработување во Стопанска Банка Скопје. Знам дека темата е за интервјуа, ама не најдов друга тема што е поактивна во однос на вработувањата, затоа тука прашав.Треба да ја сменам постоечката работа, затоа ми е важно некој со искуство од таму во однос на работниот однос, ако има да сподели искуство.
Kratko rabotev tamu, ne se pronajdov i sakav da si odam. Dobiv dosta drzok i aroganten odnos od HR kako sum neprofesionalna i sum si nasla podobra rabota pa sakam da si odam. Ne sakaa otkaz da mi dadat. Platite nisto posebno. All in alll mislam deka drugi banki duri i pomalite imaat podobri uslovi
Ти благодарам многу на одговорот. Баш дека треба да напуштам работа на која сум долго време, затоа ми е многу важно секое искуство и мислење.
Ako ti e ok tamu jas bi pocekala i bi pobarala vo drugi banki kako Komercijalna Uni NLB. Sekako ne znam za koja pozicija se raboti ama razmisli se nekolku pati pred da odlucis za kaj niv. Se nadevam deka ti pomognav
Здраво сакам да прашам за добивање на уверение за овластен сметководител. Сега сум во нова фирма вработена 10 месеци али од претходната фирма имам и пракса кај нив и потоа ме пријавија имам 3 години искуство. Но проблемот е што претходниот работодавач не ми дава потврда со одговор дека има ми дадено кога вадев за обичен сметководител. Во Исос се јавив дека требало нова потврда. И сега незнам што да правам демек ќе се полагало од август месец. Прашањето ми е дали некој скоро има добиено уверение за овластен сметководител да ми каже и дали може да се докаже стажот со М1/М2 од Агенцијата по што во Правилникот пишува дека може.
Девојки дали некој имал искуство или знае некој што работел во Никоб Медикал? имаат оглас за администрација па важно ми е да знам дали да аплицирам.
Iskustvo za rabota vo Wik Prilep Imam ponuda za pozicija Inziner vo kvalitet Dokolku nekoja ima nekoj informacija za pozicijata platata i uslovite pisete mi poraka
Што е со фирмиве што еден оглас го објавуваат цело време? Аплицирам, ме викаат на интервју, после некој ден одкако е завршен огласот пак истиот го објавуваат. И тоа не една фирма, сите што сум била во последно време истото го прават, особено брзи кредити. И овие асистент менаџер во Тинекс 3 пати истиот оглас е објавен. Толку не најдоа или пак не ни бараат и човек само да се демотивира и да не аплицира повеќе.
Дали имал некој искуство со агенција ЕСИ? Како се одвива процесот? Се праќа цв онлајн? Се закажува интервју? tnx
Мене не ни ми се јавуваат за интервју. Којзнај шо прат. Или те имаме во базата на податоци и као ок, огласи пуштаат не бараат. Истото и јас сум го заприметила. Или премн пребираат или си имаат најдено луѓе и само огласите вртат. А бе сите ќе испозаминиме. Нит мир имаме, нит слобода овде во државава.
Од Тинкес ми пратија меил дека нашле посоодветен кандидат без да ми се јават за интервју а после уште два пати го ставија истиот оглас а од брзиве кредите нема кај не сум била на интервју и истата приказна секој пат истиот оглас го вртат цело време. Трошење време е а и пари некогаш трчаш со такси,тие што работиме во смени бараме да не менуаат колешки правиш се а некој нема намера да вработува и после како да аплицираш, се разочарува човек.
Ако знае некој повеќе нека потврди, мислам дека фирмиве добиваат одредени даночни олеснувања ако не можат да најдат соодветно квалификувани вработени. Затоа и ги вртат истите огласи цело време, без намера да вработат некој.
Toa sto go povtorile oglasot znaci deka spored nivnite ocekyvanja ne si dobar kandidat. Mi se ima sluceno i mene so Geing znaci 4 pati posle toa go pustija oglasot, a i so drugi isto. Oglasot ke se povtoruva se dodeka ne se ispolni rabotnoto mesto odnosno ne najdat soodvetne kandidat spored niv. Osven toa imas i firmi so gradat pipeline odnosno baza na kandidati za da imaat odma zamena vo slucaj nekoj da dade otkaz, kako lidl na primer so gi vrtat po 10 pati istite oglasi
Никаде не пишав дека мора мене да ме вработат. Јас ниту сум единствена што аплицира на нечив оглас ниту сум единствена што е викната на интервју. И баш е чудно од не знам колку кандидати баш ниту еден да не одговара особено што не е за директорска позиција.
Samo ti kazav kako funkcioniraat kompaniite, ne za da ti posocam deka ti ne si bila dobar kandidat. Na soprugot mu se sluci slicno 3 intervjua so edna firma kaj so na kraj mu rekoa ne si soodveten kandidat a oglasot posle 2 dena bese povtorno objaven. Veruvaj precesto se slucuva ova i stana navistina golem problem so ogled na toa sto site trosime energija i finansii i vreme za da odime od intervju na intervju.