Не се разочарувај ти поднесувај си а останатото ќе си дојде кога тогаш. Не си сама сите имаме по 50 апликации у мејл. Или си преквалификувана или не си или многу пари бараат кандидатите
Дали има некој искуство со -Empata -Taskforce - Causeway connect - Netaville доколку не сакате јавно да пишувате слободмо пишете ми во порака
А бе парталите и Хрватска на сезонско, после Германија и ај чао. Нема шо да праам ќе чекам јас некои си самонаречени уникатни фирми да ме вработат. Не дека му е убаво во Хрватска или Германија, ама бар имаат избор.
Дали некој бил на интервју во Виз Аир за стјуардеса, да сподели искуство, за подготовки и каков е процесот ?
Не знам дали е за овде прашањето или во некоја друга тема па ако не е нека го префрлат ... Дали ако работам повеќе од 6 месеци и нели ми следува одмор и ако сменам друга работа,дали ќе ми останат тие денови за искористување или ми пропаѓаат сите?
Ако немаш прекин во стаж законски ти следува. А ќе ти дадат одмор ако сакаат, некои фирми не даваат ако немаш кај нив 6 месеци. Законски не се обврзани да ти дадат. Најубаво да си прашаш.
Нема врска прекинот со одморите. Прекинот влијае само на здравството, бидејќи мора да легне прва плата. Се зависи од политиката на компанијата. Некоја прифаќа да земе стар одмор од друга компанија, некоја не прифаќа
Некој искуство со оператор во автомат клуб СЛ клуб? Плата? Услови? Работна средина? Исто така, дали некој добич одговор за позицијата заменик менаџер од Лидл?
Да се надоврзам со прашање само... дали би имал прекин во здраство, ако сум одјавен на 03.07 од старата фирма, а пријавен на 04.07 од новата фирма? Благодарам однапред за одговорот
Халк референти за хелп центар колку зимаат плата одприлика знае некој ? https://kariera.mk/job/bc09p-Dhy06Z...elp-24-7-vo-direkcija-za-digitalno-bankarstvo
Nema da imas prekin ako odma te prijavat ist den da nemas prekin ni eden den deka jas taka na starata firma me odjavile na 20 sabajle i od me prijavija a pocnav i nemav prekin se e rabota na dogovor so covecki resursi
Со трета смена јас не би прифатила испод 60 000,ај да не речам 70 000,а сигурна сум дека ќе речат овие максимум 40 000
Што се случува со фирмиве, или само јас имам лошо поле во хороскоп. Каде не пратив цв, не бирав позиција, и ништо. Барем да ми пишеа дека сум одбиен.
Не знам за тебе, ама мое непишано правило (од кога знам за себе) е да си водам своја евиденција за секоја фирма каде сум аплицирала (валидност од-до на огласот, датум на мое аплицирање, ранг од-до (ако имам некое грубо инфо за плата па да знам да се позиционирам), интервју, следам динаминка на огласи кои се и вон моја професија, забелешки обавезно (плус ако имам инфо и од искуство на блиски - кое не секогаш го земам за релевантно, но убаво е да се има предвид). И кога не барам работа, знам да фрлам некој брз поглед. Фирми кои мене не ми враќаат (оние кои враќаат одма ми се на ниво погоре и уште имаат некоја шанса понатака) ми покажуваат дека немаат никаква почит за некој што се потрудил да одвои време и аплицира. Тек па кога ќе почнат континуирано со огласи, за мене се неозбилни и не ни ги гледам за некоја потенцијална соработка. Може вака стои ко вишок работа, ама мене ми олеснува премногу. Ем си имам преглед, ем ми е душата раат.