Женски кога аплицирате за работа, кога преку меил праќате ЦВ пишувате ли нешто во пораката или само го прикачите ЦВ-то, а кај субјект напишете за кое работно место?
http://setaliste.com.mk/top-vesti/makedonija/одлична-понуда-за-работа-во-македониј/ eve za tetovcani oglas!
Обично во пораката покрај прикаченото CV пишувам нешто од типот "Ви благодарам на вниманието и одвоеното време. Со почит, Leela". Додека за subject ставам зависно од огласот. Во некои огласи веќе е наведено како треба да стои, а доколку не е тогаш пишувам дека конкурирам за оглас и позицијата за која конкурирам. Се надевам дека ти помогнав.
Според мене, без разлика за кого и да е наменет мејлот, ептен е некултурно ништо да не напишете т.е. да нема мејлот некоја основна структура од типот: Почитувани, ... (мини содржина или што и да сакате да напишете) ... Ви благодарам однапред (вашето име) Професорите на факултет ептен се нервираа кога колеги им испраќаа мејлови без никаков текст, само со прикачената домашна во атачментс. Средна стручна СПРЕМА
Знам и мене ми некако некултурно само така, јас обавезно пишувам : Почитувани, Ви ја праќам мојата работна биографија, со надеж дека моето образование, личните карактеристики и способности, се доволни да станам дел од работниот кадар на Вашата компанија. Ама некако ретко да ми се јави некој од работодаавачите за интервју, па си викам да не им пишувам нешто глупаво или пак нешто не ми е во ред ЦВ,инаку Europass формат ми е.
Се бараат Хостеси за Саем за мебел (24-29.03.2015) http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1548254 cvetkoistocki@yahoo.com
Знае некој што му е муабетот на овие Агенција за вработување странта, објавуваат огласи да речеме денес.. се јавувам да аплицирам викаат огласот е поминат најден е работник. Нема смисла.. зошто тогаш објавиле оглас
исто и јас се преставувам од кад сум што сум и дека сум заентересирана за огласот и дали сеуште бараат и кои се потребнети критериуми и оставам две Цв и на англиски и македонски секогаш
Јас колку знам, самите работодавачи ги поставуваат огласите на страната на АВРМ, а најчесто таму се пуштаат задолжително, за да можат да ги пријават работниците врз основа на тој оглас. Голем дел од тие огласи се веќе пополнети, или се пуштаат за да се продолжи работниот однос на вработените или веќе е најден работник па првично да се пријави, но има и огласи кои се пуштаат со намера вистински да се најдат работници, но тој дел е далеку помал. На пр. татко ми се вработи преку оглас пуштен на аврм (без врски), а еве и мене ме повикаа на интервју исто така преку оглас на аврм. Значи не се сите наместени огласи, има и некои од нив каде стварно имаат потреба од работници, не губете надеж и аплицирајте на сите. Не губиме ништо ако аплицираме на сите кои ни одговараат. Јас аплицирам само на оние каде што пишува дека раб. место е НОВООТВОРЕНО, на оние кои пишува УПРАЗНЕТО се објавууваат за продолжување на работниот однос (работници примени на определено, па за да продолжат со работа). А овие огласи на кои пишува НОВООТВОРЕНО се или вистински огласи или се пуштени, ама веќе имаат најдено човек.
Дечко ми се јавува обавезно, посебно овие за во нашиот град што се, а јас бидејки сум некако посрамежлива немам обичај да се јавувам на тел, само им пратам ЦВ и толку. Се јавувам само во бутици каде што бараат продавачки,а на други, посебно некои поголеми фирми или пак некои кои се пр.од Скопје, не се јавувам. Ако се јавиш на тел можеби имаш поголема шанса да ти кажат дојди на интервју, а не да чекаш да ти го разгедуваат ЦВ, па дали ке те викнат, дали не. Ама има и некои кои не сакаат јавувања по тел, така да, јас не ризикувам, пратам ЦВ и чекам.
Dali nekoj znae dali se najdeni vraboteni za oglasot za Ramkoven dogovor sto bese? Jas aplicirav, bese uste vo fevruari, no seuste nemam dobieno odgovor. Okolu 170 dusi se baraa za rabota...
Јас аплицирам постојано на огласите што ми одговараат а се објавени на страната на аврм, од толку многу апликации само еднаш ме повикаа на интервју, а за другите не добив никаков одговор.
Пола од огласите на аврм се наместени , само ради реда ги објавуват . Дали некој бил на тестирање за администратор на продажба ?