Огласи за вработување

Дискусија во 'Барање работа' започната од Artemission, 7 октомври 2011.

1. Caesel

Caesel Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2025
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    15

Чекај, беше на интервју, примаат луѓе ?

Јас цело време мислам дека огласите се само ради реда и дека се се веќе наместени однапред.

2. Shadowboy

Shadowboy Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2019
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    20

Да, да, си има огласи, нема врски, си има процедура, ама трае подолго.

3. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.704
    Сите вработуваат „специјалисти“ со над 5 години работно искуство. Останатите што бараат работа како јуниор/почетници како да најдат работа? За тие пак што менуваат кариера не ни сакам да помислам колку е тешко...

Имате сретнато огласи кои не се исклучиво за „специјалисти“ или сениорски позиции?

На BubamaraM, dea.18, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Mary88

Mary88 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2015
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    119
    Без гајле. Јас сум една од оние еднорози кои имаат стекнато еден куп вештини. И кога ќе дојде време за интервју е навистина забавно. Едни мислат дека лажам, и дека "не е можно еден човек толку да знае" (а истото им е наведено на НИВНИ оглас), други, откога ќе им кажам цена, "ами дообро, ќе Ве контактираме", и после е, продолживме со други кандидати (читај, поефтини), и, за едно место дознав дека во ЧР ме одбиле со објаснение преквалификувана. Почнав да ги правам CV-јата tailor-made и да кријам работи. Можеби ќе се смени нешто. Не баш. Така да...overqualified or underqualified, исто ти се фаќа, проблемот е сосем друг.

На BubamaraM, Stark, Gosh и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Kumanovkaa

Kumanovkaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2019
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.166
    Истото ми се случува... На едно интервју муабетот беше преквалификувана сум, многу повеќе сум знаела од колку што барале и баш такви им требало и по 5 мин ми викаат ама сигурно голема плата ке сум барала а ке сум оставела кога ке сум нашла подобра прилика. И нормално, таа работа никој не би ја работел за минималец како што нудеа

На BubamaraM, Melissa_39, Skorpija12 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    399
    Дали има некој искуство со работа во фирма која што работи со Амазон? Работната позиција е поврзана со правење темплејти и комуникација со клиенти. Ако знае некој нешто повеќе да објасни. Фала

7. pross

pross Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    166
    Хахаха, мене тоа постојано ми се случува, откако ќе воочат силно CV, веќе не се јавуваат. Мое мислење е дека се "двоумат" ако си преквалификуван, имаш големо знаење, имаат чувство дека на некој начин ќе ги издаваш, пријавуваш, ќе си бараш права кои ти следуваат, а не се склони кон тоа и намерно не сакаат да те земат, им треба некој мирен, тивок, што ќе си ќути и ќе си работи, ќе си го "цедат", и сл.

На BubamaraM, GirlLove и eliesaab им се допаѓа ова.
  8. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    15.730
    Одбиваат од страв. А платата сите реално горе-долу знаеме како се движи за квалификуваниот кадар и не е толку проблем платата (како што многу мислат). Него се плашат од (позитивни) промени т.е ако некој квалификуван дојде и работи како што треба, тоа по дифолт значи ставање ред и сите ќе се под будно око. Оти се ремети тој никаквиот ред, благо речено хаос во кој сите уживаат оти баш е клати врата-земи плата.

На Kumanovkaa, Gosh, Ѕвездена и 2 други им се допаѓа ова.
  9. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.704
    Слична ситуација. Последно ми понудија речиси минимална плата... На сето тоа искуство и образование кое го имам не очекував толку да ми понудат...
    Ама не е ниту до квалификации ниту до ништо, како ќе им текне си прават...

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Elyy12

Elyy12 Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2024
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Dali nekoj ima iskustvo so Iprotex ,da mi pise ,Blagodaram ☺️

11. злоба

злоба Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.138
    Допаѓања:
    3.727
    Дали има некој што успеал да се вработи или да има интервју со EMAPTA? Секогаш имаат огласи и аплицирам, никако ме побараат.

12. Ni998

Ni998 Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2024
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    36
    Да не дозна колкава е платата за оператор, во Ипротех?

13. Skorpija12

Skorpija12 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2022
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    101
    Што мислите за гулф. Гледам два пати го објавуваат огласот, па чисто мислење дали некој имал искуство со нив. Фала

14. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.435
    Dali nekoj rabotel vo Pur plast vo Bunargik da spodeli iskustvo???

15. Shadowboy

Shadowboy Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2019
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    20
    Полоша фирма од Телеперформанс не постои, како бивши вработен го кажувам ова. Све се брои и мери, секоја секунда, минута и све се враќа. Случајно да закасниш 10 минути, ќе си ги вратиш и немаш право на дел од бонусот. За запирка, точка, ќе те скратат дел од бонусот, притисок х 1000, све тоа за почетна плата 33825 ден. Сега почнаа од дома нешто, ако случајно немаш струја, интернет, исто враќаш, исти проблем. Ова за српски јазик све што го зборам. Избегавајте ја фирмава колку можете повеќе! Има многу да се збори на оваа тема, прашувајте слободно.

На GirlLove, Oscar Lady, Tam4yy и 3 други им се допаѓа ова.
  16. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.741
    Допаѓања:
    6.738
    Јас многу пати имам аплицирано и ниеднаш ми ги немаат отворено апликациите, ниту ме имаат побарано. А постојано имаат отворени позиции и огласи гледам со недели им стојат на Линкдин и им пишува "actively reviewing applicants", а од мое искуство ниедна моја апликација не била отворена. Претпоставувам дека прво ги скенираат CV-та со AI, и ако имаш некои клучни зборови што се потребни за конкретната позиција, одиш кај регрутерот, инаку воопшто не ни стигаат до нив да ги видат...

На GirlLove, Tam4yy и злоба им се допаѓа ова.
  17. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    1.004
    Допаѓања:
    17.209
    А регрутерот што да ти кажам... Една филипинка со broken English. Мене ме контактира преку LinkedIn (ова пред 2 години некаде беше), ај си реков ништо не губам, едно интервју, да видам што фирма се и што нудат. Интервјуто се вртеше околу мојата тогашна работа, клиентот, проектите, па дури и колкава плата земам ме праша (facepalm) Мислам океј да праша за секојдневни таскови, програми што ги работам и слично, ама се останато ми беше премногу непрофесионално и нападно. На крај ме праша колкава плата очекувам кај нив, кажав најмалку 1000е и никогаш не добив одговор. :D

На GirlLove, Tam4yy, blueeparadise и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.741
    Допаѓања:
    6.738
    Моментално регрутерката е наша, и пред оваа исто беше наша, не знам кога имале филипинка, ама небитно уствари кога не можеш да дојдеш до интервју. Е тоа уште ми се нема случено да ме прашаат, колкава плата земам, врв. :D Инаку имам слушнато дека давале ниски плати порано, околу 500-600 евра, и тоа за работа на германски, така што кога си им кажала 1000 евра автоматски те гоустнале. :D Сега не знам како е, ама не верувам дека премногу им се покачени.

На sia.bella му/ѝ се допаѓа ова.
  19. NATURE9

NATURE9 Нов член

Се зачлени на:
    12 март 2025
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Zdravo na site
    Se iznajmuva licenca za farmacevt. Dokolku imate potreba ili znaete kade e potrebno, moze da mi pisete vo poraka.

20. Melissa_39

Melissa_39 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2023
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    116
    Ti pisav lp,odgovori mi koga ke mozes.

На Shadowboy му/ѝ се допаѓа ова.