На мене регрутер ми пиша за интервју, се договараме се фино. На крај ми вика ќе ти пратам тестови за каратени особини и логичко размислување да решиш. Малце се запрепастив зошто они мене ме бараа, а не е поврзано со професија што е не е многу тешка.
Па нема врска што те побарале, ако те побараат не значи дека одма без ништо ќе те примат. Сегде има такви процеси, па и многу покомплицирани. Мене еднаш ми деси еден стартап основач да ме прашува математички задачи, колку е 20% од 230 нешто такво глупо беше, а НИКАКВА поврзаност со позицијата.
Преку глава ми е од регрутерите! Некој да ми објасни како до подобра работа… CV-то ми е одлично, неодамна бев одбиена после 3-то интервју. Аплицирав за позиција за која имам пет годишно искуство, но одбиена сум бидејќи немам искуство баш како во дејноста на фирмата. А што е со оние како мене кои сакаат нешто ново да научат и да покажат дека се способни и желни за работа? Никој не сака да даде шанса. Дајте препорака како да се успее во вакви интервјуа
Не е незаконски за да ги затворат. Се што треба мислам дека е тоа да народна банка има контрола врз нив како што има врз другите банки. А и тоа не е тема тука за да пишуваме, си има тема за брзите кредити. Ако имаш мислење на конкретнава тема сподели.
Темата е тука затоа што читам дека им одат дома на луѓето што должат, а претходно им даваат све и свашта. Исто ко кладилница.