Има некој искуство со Touch support? Интервју или да работи таму, каква е работната атмосфера, менаџментот и сл…постојано вртат огласи за иста позиција.
Некој да работел во Телеком , искуство со продажен претставник? Како се платите во Телеком, работно време како се оди во смени од колку до колку, ско има некој да сподели информации.
Se raboti vo dve smeni zavisno od salonot primer ako e vo mall se raboti do 10 ako si na dr mesto i porano se zavrsuva. Obicno cesto pati znae da bide poretka vtora smena so isklucok na mall. Platata e vo dva dela- osnovna i target ostvaren od prodazba sekako. Osnovnata plata ne e nesto visoka no so ostvaren target mislam deka se stiga do solidno primanje. Uslovite se korektni ima dosta beneficii.
Фала многу за одговорот, и ме интересира околу интервју дали има тестирање, на кој начин е селекција Дали тешко се влегува
За Македонија е смешно да биде „најстрога тајна“ знаејќи ги условите. Тоа е капиталистички пристап и на тој начин се бранат од подобрување на условите и платите. Таа тајност претежно доаѓа од фирмите кои се во САД и споредување со нивните практики како добри, знаејќи какви се условите (со забрани за синдикати, за договарања и слични неправди со кои се овозможува корпорациите да станат уште поголеми, а работникот со многу малку права) е несоодветно. Има основна плата која би требало да биде иста за сите кога веќе сите работат слично квалитативно и квантитативно и се работи за таква фирма. Бонуси се друга работа. Мислам дека имам пишано дека има случаи во кои инсистираат повиканиот на интервју да си каже плата и самите интервјуери никако не изустуваат, што исто така не е во ред.
Човечки е да ти кажат плата, зошто да си губам време за 3 круга интервју за на крај платата да е одлучувачка
Не знам веќе кај се’ аплицирав, ни трага ни глас од нивна страна. Огласиве се жива смешка веќе, крајно непрофесионални фирми што вртат исти огласи. Ми изгледа дека сакаат само да се рекламираат
Iskustvo so stedler ve molam bev na intervju i sea znaat deka sum umetnik i se mi rekoa ako odlucat do 15 av ke mi svonat sto kako pa posle ja im pisav pa se javija sea me vikaat u glavniot magacin da sum se videla go drugiot gazda i slicno pisete sko treba na resavam da resam.pravilno
Do firmive. Kako ne vi e sram na prvo intervju da kazuvate vraboteniot da ne bara den, odnosno da ne otsustvuva? Mashini li barate? A platata ja kriete ili prevrtuvate oci koga kje ve prashaat kolkava e. Mrsh tamu. Budali.
Здраво девојки ,како може да се аплицира за работа во бутиците во Ист Гејт.Дали некоја работи таму да не упати .
Како робови не гледаат , најдов оглас работно време од 13 00 до 22 фиксно од понеделник до сабота и дежурство во недела , фиксна плата 30.000 ден за продавање крофни , дежурство па и сменава, не смееш живот да имаш за 30.000 ненормални. Треба овие и слични ,никој да не им раб , буквално да молат за работници
За Дефакто не знам. ЛПП имаат цело време огласи на вработување и кариера. Индитекс немаат често огласи, обично секоја година на саем за вработување имаат отворен оглас па ако аплицираш и имаат потреба можат да ти се јават било кога во текот на годината. Или да си пополниш барање го имаат во секоја продавница на каса.
Здраво , дали некој има искуство како раководител на маркет, конкретно за КАМ маркетите, да сподели искуства во поглед на обврските и конкретно смените, дали раководителите работат само прва смена и дали работат викенди? Благодарам
https://kariera.mk/job/cdQIr5tDdUOP6PeQCnd7Hw/opsht-rabotnik Добро, нормални се со описов на работните обврски? Писменост нешто ,слабо? Се бараАТ општ работник ? Стабилна работа ? Бог да чува од информацииве по огласиве.
Odam na intervju, taa dali bese menadzerka, vrska nemam, ne se pretstavi, toa im e prva greshka. Nikakva kultura. Nadmen odnos, cinicko smeshkanje. Dali navistina misli deka taka se odnesuva na intervju i deka kje posaka nekoj da raboti tamu?
За каде ова, извини ? Мислат ако се газди и шефови можат како сакаат со нас , мизерија , како сакам да молат за работници абе никој да не се нафаќа да работи , овакво понижување никогаш немало, како во денешниве огласи.