На повеќето интервјуа што сум била истото ми се случило. Некое чудно смешкање, неприродно. Баш цинично.
Нека не им работи никој ,така нека седат без работници ,па да дојдеме ние да им се смееме од страна ? Каков дебилизам
Za edno finansisko drushtvo, kontakt centar. Plus baraat seriozen rabotnik, da ne bara otsustva. A plata ne kazaa, toa koga kje se vrabotis. Begajte podaleku od takvi firmi.
Ова изгледа често е со некажување плата дури и на интервју? Губат скапоцено време и пари на кандидатите за џабе. Фирмите го прашуваат кандидатот за очекувана плата, а тие не ја кажуваат.
Смеењето не смета отколку кога ќе те мавнат со едно гласно МХММММММММ. Кога ќе почнам да зборам и ќе ме мавнаат со најгласното МХММММММ ме вади од кожа и добивам осет како да не е нешто арно во фирмата или нема да ме викнат за следно интервју и обично е така. Скоро сите фирми бараат бројка да им кажеш денес. И ако им кажеш бројка што е повисока од нивниот буџет, а си квалифициран, не те викаат. Не ми е јасно ако веќе имаат одредена сум, зошто те тераат да им кажеш сум? Јас треба да губам мое време на интервју за на крај да не ми кажат плата, туку бараат јас да им кажам сума, а пред тоа имаат одредено буџет???
Тоа е да те предизвика и ти да кажеш лошо. Со тоа знае дека во иднина и за нив ќе кажеш лоши зборови.
Уште еден трик, нели? Прво, која професионалност ми ја покажува фирмата со оваа постапка? А, синќир ако кажам добри зборови на интервјуто за мојата екс фирма, тие не знаат дека јас не кажувам лоши во приватниот живот? Red flag.
Jas sekako i za ovie kje kazuvam losho, na potencijalen vraboten da mu se smeesh cinicki i da mu se odnesuvash idiotski na prvo intervju?
Да трик. Исто како што прашуваат зошто ја имаш напуштено претходната работа. Тоа доволно кажува за кандидатот дека не само за претходната фирма ќе зборува лошо во иднина и за колеги, работа итн. Најдобро е да се чуваат такви озборувања и изнесувања лоши работи за фирми за во приватен живот.
А зошто тие избркале работници? Зошто постојни има огласи, те едни исти? Смешно е што, сигурно никој не би кажал лошо за претходна фирма, а сами сите знаеме дека во приватниот живот се се зборува за бивша фирма, менаџмент, колеги Ми нема логика прашања вакви да поставуваат, кога реалната вистина се знае.
Koga kje me prashaat zosto sum napushtila od prethodnoto rabotno mesto be. Abe sigurno shto mi bilo mnogu arno.
Zatoa ako ti ostavat prostor ti treba da prasas bez dvoumenje ''dali rabotnoto mesto e novootvoreno ili isprazneto'' i ''zosto napustil prethodniot'' pa gledaj kako se potat...ili ke te lazat deka e novootvoreno zaradi zgolemensla pobaruvacka
Не мора да значи дека сите напуштаат ако им е лошо. Некои сакаат нов предизвик, да сменат професија, начин на работа итн. Јас за претходната фирма ја напуштив немам лош збор.
Мене ми има логика. Се открива профилот на кандидатот. Тој што зборува за други ќе зборува и за тебе. Општо зборувам дека не треба да се одговара така на тие трик прашања, затоа и одбиваат кандидати. Кратко и јасно, сакам нешто ново да пробам. Може овие не се некои кои вреди да се работи за нив, ама да се знае за во посериозна фирма.