Врска нема. Обично тие со таквите прашања многу пребираат кандидати. Или пак веќе си имаат најдено друг со препораки па си чуваат резерви за во база на податоци. И јас вака викав да не кажам лошо оти нема да ме викнат, и кажав демек не се пронајдов во работната средина (бидејќи се работеше за фирма од иста област не можев да им речам дека сакам промена). И не ме примија. Уште на интервјуто сами ми рекоа дека тоа им делувало дека работните обврски не ми се допаднале и не знам што таму. Им кажав љубезно се во насока само за да не кажам лошо за фирмата. Ма требаше да им кажам точно како беше. Додека пак на други две места директно кажав дека не ми се допадна како се однесуваше претпоставениот, и дека беше токсична работната средина. И ме побараа за работа. Така да, не е секогаш баш така.
Има начини зошто се напуштила претходната фирма а тоа да не е зборење лошо. На пример таму сум работела во смени и нема опција за поинаку а мене не ми одговара работа во смени. Или сакам напредок а во таа фирма иако е добар и менаџментот и тимот, шанси за напредок немам. Нема ништо лошо во прашањево, мене ми смета тоа што ме прашале зошто повеќе не сакам да работам продавачка во маркет и сум на тоа интервју? Па кој сака да биде во маркет ако има шанса за подобро? Вака поставено прашање од нив ми е ептен глупо и несериозно и не е исто со зошто ја напушти претходната фирма.
Дали некој има поново искуство во Axeltra? Видов имаат оглас да започнеш кариера како Digital Marketer, и како што гледам не бараат претходно искуство/таква позадина.
Shto im e filmot na firmine so ona "kje ostaneme vo kontakt"? Da e ushte "pointeresno" potoa nikade gi nema
Веќе видено, прочитано. Не е веќе куртоазија, стандард форма за формално писмо, кај скоро сите фирми. Ништо ново. @Black girl
Да, да. Ги имаат неколку шаблони и автоматски одговараат. Ама подобро било каков одговор, отколку да нема одговор, посебно ако кандидатот веќе поминал 1-2 интервјуа
Сериозно?? Имам познаничка и ништо не ми кажа. Леле себични луѓе. Дај те молам оглас, не можам на Линкдин да најдам
А што до ваквите огласи кај што не пишува што нуди фирмата? Со ништо не знае да се пофали и те привлече Ај што понудената плата не знам како ќе ја процени, секако ќе понуди најмалку што може, туку и дали ќе има осигурување. Да не ни зборуваме за другите поволности
Ama nema odgovor. Ostanuvame na ona "kje bideme vo kontakt sekako" i potoa nema ni p od povraten odgovor. Ne mi e jasno. Odi covek na dve intervjua i potoa te pravat majmun.
@GirlLove Еве го огласот: https://kariera.mk/job/TtSlCBbTUE-c7FJpgSuQJw/digital-marketer @HappyAsItGets Ми изгледа ко да е за од канцеларија, ама се надевам дека имаат и можност за работа од дома in this day and age.
@blueeparadise in this day and age ние уште сме мн назад за раб од дома и преферираме дишење во врат и работење пред очите на шефчиња оти се друго би било неработење
@HappyAsItGets Мене две работи до сега ми беа од дома, има и други remote, не дека не, само почести се овие од канцеларија за жал.