Дали некој во скоро време бил на интервју за работа во м кеш конкретно за кредитен консултант како тече интервјуто и која е платата ?
Дали некој има искуство со работа како медицинска сестра во домовите за стари лица? Како се со плати и смени?
Дали е ова кол центарот во Дебар Маало кај министерство за одбрана ? Ако е тој пиши ми лп за детали да ти раскажам.
Ме интересира дали некој успеал да се вработи преку оглас без препораки. Не прашувам за амерички фирми.
Да , зависи од работното место. Јас скоро сите работи што сум ги нашол се без врски и препораки и целосно сам.
Па не баш. Некои од тие работни места ни на непријател не би му ги понудил. Најверојатно и затоа без врски и препораки лесно се влегувало на работа.
Прашуваш дали некој се вработил во да кажеме Жито маркет без врски? Или како шеф на производство во Алкалоид?! Инаку денес може во секоја фирма да се влезе на почетна позиција без врски. Но мислам дека не ти беше тоа прашањето.
За во маркет јасно ми е дека е без препорака веќе. Порано беше со препорака. Сега веќе нема работници. Далеку од тоа дека зборувам за шеф или менаџер. Прашувам за работно место што не е маркет, обложувалница или бутик. Нешто малку подобро да речеме.
За малку подобро место од овие три што ги наброја ретко и има огласи.И кога ќе се појави има голема конкуренција за тоа место. 90% од огласите се за тие позиции што ги наброја.
Здраво дали некој од вас има искуство со работа во Неуромедика, интервју и слично? Да ми пише да ми даде совет.
Немам лично искуство ама мој близок беше на разговор,платата мизерна(минималец) смените хаос а патот и хранарина се тоа на твој трошок....
Se kazano za rabotni mesta sto gi fakame bez vrski,od tie udobnite pozicii sto se ostanuva so godini ,mislsm site za semejstvo i prijateli si gi chuvaat i vnatre vo firmite se tepaat megu sebe kogo da si vrabotat od tie so vrski
Па не би рекла, ниту едно работно место не ми е со врски. Треба и да знаеш да "се продадеш". Во сегашнава фирма секако има и мој-твој, но повеќето се од оглас.