tie moj tvoj se na parmanentni pozicii a za argatska rabota bez pauza za voda ke najdat od oglas pa kolku se prodade i izdrzi izdrzi
Па не работам аргатска работа, тоа ти кажувам. Ни мене не ми успева секаде каде што сакам, нормално. Јас им одговарам искрено - не ме плаќаа според договореното/условите не соодветствуваа со договорените итн. Барем од старт да знам да не си трошам време на глупости. Имав ситуација фирма една, на интервју сè oк според оглас, ама ми вика - на минималец пријавена, остаток ќе најдеме чаре. Им реков фала, не сум заинтересирана. Толку беа луди што ми се јавија да ме "предомислат", дури 2000 ми ја "покачија" платата. Свашта
Праќам CV-a веќе од Јануари, ништо асално не се наоѓа. Ретко кога и некој ме вика на интервју. Дали кај мене е вака само или општо е тешка ситуацијава?
Најверојатно никој не сака да работи толку обврски доволни за тројца. Или им е начин на рекламирање. Кај повеќето е исто, не се разочарувај, не е до тебе. Прошири си го опсегот, во меѓувреме ако можеш надоградувај се, зголемувај контакти и се надевам дека за брзо ќе најдеш работа.
Тешко е ептен, дипломана ете ми стои на полица....ептен сум разочарана од се..башка се е скапо, беспарица, утепува психа
Kje ti recat cel den da odis na obuka neplatena, pa ako se pokazes potoa, imash vtoro intervju. Se rabotelo po 12 chasa. Bashka lolacijata za nikade, Pintija, zabutano, strav da te fati navecer.
Da ovaa godina potesko se dovaga do intervju od minatata, a poveke oglasi ima pa mn. mi e cudno.....i pomlku feedback davaat dali leto deka fati pa izbori ili sto e rbotata neznam
da prasam nesto shto tocno obvrski ima arhivar? potocno kaj notar? dali moze so obrazovanie ekonomski ili ne fala mnogu
Имате инфо дали огласов на ДМ за изложувач на роба е работа со физички напор, односно кревање на роба, дали работи некој на таа позиција па малку да пообјасни што како се работи? Би сакала исто да прашам за кредитен референт во Credy yes, некоја со искуство? Фала.
Тие се жива превара, не е ни чудно што имаат три објекти во Македонија. Од лично искуство за капар кој не сакаа да ми го вратат за зафат кој го откажав, до рецензиите на гугл. https://www.slobodenpecat.mk/en/zat...us-vo-albanija-pushtena-poternica-po-gazdata/
И кај мене е исто, аплицирам од јануари месец да сменам работно место на 3 интервјуа само ме имаат викнато а ништо ми немаат одговор дадено..
Clenovite sto nemale mesto drzavno ili oni sakale priv firma mora da se vrzbotat so mehanixmot Ti dovaga nadlezen inspektor i ti kazuva vraboti ni go caci na konkursot ili te zatvarzme.....